ponedjeljak, 08.05.2006.

Faerun...The Moonsea...

To je regija sa dugom povijeti borbe polu-uspješnih naselja koja su uništili humanoidi i monstrumi Ride i Thara sa sjevera. Kako joj se sa juga nalazi ruralna Dalelands, Moonsea regija ima grubi granični rub. Grubi krajolik i gorka hladnoća su očvrsnuli i zatvorili stanovnike. Trima velikim gradovima, Zhentil Keep, Mulmaster i Hillsfar, vladaju okrutni i despotski ljudi. Gradovima koji okružuju ovo veliko more friške vode, vladaju najčešće zli svećenici, moćni ratni lordovi i pokvareni čarobnjaci. Magija ne izaziva strahopoštovanje u stanovnicima Moonsea već ih izaziva na borbu.
Robstvo je jedan oblik života u ovim zemljama i postoji malo dobre zemlje za obrađivanje i radnika koji mogu preživjeti radeći u tako okrutnim uvjetima. Regija je zbog toga popularnija kao tržnica robljem. Chainmen je ustanovio da je ponekad jeftinije ovdje kupiti robove nego li ih sam hvatati.



Odbijanje čokoladnih stvari me je u potpunosti prošlo, ali zato sada više ne jedem neku pravu hranu. Položila sam od zadnjeg posta dva ispita (ma zar nisam prodigy ili šta smijeh). Ovo sa zatrpavanjem sebe poslom se ispostavilo da nije tako pametna stvar. Pomažem prijateljici oko svadbe i mislim da ako to još malo potraje ubit ću nekoga.


Light upon you...


<< Arhiva >>