tino umak (za tjesteninu tipa domaćih širokih rezanaca)

potrebno za 4 osobe (gladnewink ):

1/2 kg svježe tjestenine
jedna glavica luka
150 gr mljevene junetine
1/2 litre ukuhane rajčice
1 konzerva tune,ocjeđene od ulja
2 veća šampinjona
malo sušenih vrganja
2 dcl vrhnja za kuhanje
malo maslinovog ulja
malo dimljene slanine
deci vina crnoga

postupak bi bio ovaj:

na malo zagrijanog ulja stavite dinstat sitno isječeni luk
bubnite na to meso,pa kad zacvrči kak treba i dobije blijedu boju podlijte sa deci crnog vina.
nakon što je isparilo vino dodajte slaninu i gljive,naravno vrganje natopite koji minut u mlakoj vodi,ocjedite,pa sjeckajte....tunu iscjedite dobro od ulja i kad su gljive i meso skroz mekani dodajte tunu te zalijte rajčicom...kad zgusne posolite,popaprite i dodajte unutra vrhnje...u međuvremenu skuhajte al dente tjesto,pa u ocjeđeno tjesto stavite umak,promješajte na jakoj vatri par puta (minuta ukupno) i uz dobro crno vino navalite na klopu wink njami

01.09.2006. u 12:58 | 6 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Tek toliko da se zna...



Kažu da put do muškarčeva srca ide kroz njegov želudac...a ja i dalje sama...pih,negdje sam nešt loše smutila....

Ovaj blog nastaje iz razloga što želim reklamirati svoju kuhinju. Naime, bavim se i cateringom te stoga, ako ikoga od vas zanima poslovna suradnja, javite se na navedeni mail.

Unaprijed vam zahvaljujem. njami

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Imageshack
Coolinarika
Iskon

Ovčica

Moja e-mail adresa

aleks70@gmail.com