Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

31.08.2008., nedjelja


UZ POČETAK ŠKOLSKE GODINE...
Image and video hosting by TinyPic
Nakon ovih dugih praznika vrijeme je da se ponovno okupimo u školi.
Nastava u OŠ Orehovica počinje u ponedjeljak 1. rujna 2008. godine.
Učenici od 5. do 8. razreda dolaze u školu u 8.00 sati.
Učenici od 1. do 4. razreda neka dođu u školu u 11.00 sati.
Učenici iz Područne škole Podbrest dolaze u svoju školu u 9.00 sati.
Prvog dana nastave, svi učenici će u školi dobiti besplatne udžbenike, zato neka ponesu prazne školske torbe.
U nedjelju 31. kolovoza u 11.00 sati u župnoj crkvi u Orehovici biti će zaziv Duha Svetoga za sve učenike i djelatnike škole.


Dragi učenici, roditelji, poštovani gosp. ravnatelju, učitelji, i djelatnici škole!
Na dobro vam došla nova školska godina, neka Vam je sretna i uspješna! Najprije vama dragi đaci, učenice i učenici, od prvaša do maturanata. Upravo riječ matura, maturant, što znači zrela osoba ili osoba koja dostiže zrelost, označava pravi smisao i cilj škole. Dakako sa svim onim mnoštvom malih i velikih, lakih i teških, radosnih i tužnih, ugodnih i dosadnih školskih sadržaja i događanja, knjiga i obveza, ispita i ocjena.

Škola je svakom čovjeku, napose vama mladima nužno potrebna da bi, ne samo izrasli nego i sazreli u cjelovitu ljudsku osobu. To znači u osobu koja je sposobna dostojanstveno živjeti svoj život, preuzeti svoj dio odgovornosti za svoj dio svijeta u sebi i za one s kojima ćete dijeliti radost i odgovornost života. Prihvatite je i zavolite od početka. Ona će vam uzvratiti dobrim i radosnim rezultatima.
Dragi roditelji. Škola ne može biti uspješna bez vaše aktivne suradnje. Ne tek povremene i površne, nego zauzete, trajne i iskrene suradnje, kako s vašom djecom tako i s njihovim učiteljima i drugim odgojnim djelatnicima. Iz dobre zajedničke suradnje i poštivanja nastaju dobri plodovi.
Poštovani ravnatelju, učitelji i vjeroučitelji, pedagozi i psiholozi, , voditelji i savjetnici. Vi ste srce svake škole, koje učenicima pomaže da u njima raste i sazrijeva nježna biljka njihove osobnosti. Vjerujemo da za pravi uspjeh škole treba uložiti, ne samo stručnost i znanje, nego nadasve puno ljubavi. Ljubav rađa iskrenim povjerenjem i prihvaćanjem. Iskazujem vam poštovanje i potporu. Želim da se vaša djelatnost više i pravednije cijeni i vrednuje u svakom smislu, pa tako i u materijalnom.
Poštovani djelatnici u školskim uredima, radionicama, kuhinji. Vama koji se svojim svakodnevnim uslužnim radom brinete za uredno i skladno odvijanje zahtjevnog školskog života, neka i vama u srcu bude ljubav prema svakom djetetu i djelatniku kako bi sve vaše obaveze bile prožete kladnošću zajedničkog suživota u ljubavi i požrtvovnosti.

Mi kršćani vjerujemo da je odgoj i škola djelo suradnje s Bogom, koji je početak svega. Mi vjerujemo da je On nama ljudima poklonio ovu zemlju i svijet da se njime tako služimo da ovdje, u jedinstvu s Isusom Kristom velikim Učiteljem života, u bratskom i sestrinskom zajedništvu sa svojim bližnjima, ostvarujemo svoju ljudsku osobnost, sve do punine zrelosti u konačnom susreta s Bogom, svojim Počelom, i Izvorom.
Za sve Vas, učenike, roditelje i službenike, Bogu se molimo i Njegov blagoslov zazivamo, po zagovoru naše nebeske majke Gospe Fatimske.

Na dobro vam došla svima nova školska godina.

Image and video hosting by TinyPic

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.