Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

UZ POČETAK ŠKOLSKE GODINE...

Image and video hosting by TinyPic

Nakon ovih dugih praznika vrijeme je da se ponovno okupimo u školi.
Nastava u OŠ Orehovica počinje u ponedjeljak 1. rujna 2008. godine.
Učenici od 5. do 8. razreda dolaze u školu u 8.00 sati.
Učenici od 1. do 4. razreda neka dođu u školu u 11.00 sati.
Učenici iz Područne škole Podbrest dolaze u svoju školu u 9.00 sati.
Prvog dana nastave, svi učenici će u školi dobiti besplatne udžbenike, zato neka ponesu prazne školske torbe.
U nedjelju 31. kolovoza u 11.00 sati u župnoj crkvi u Orehovici biti će zaziv Duha Svetoga za sve učenike i djelatnike škole.


Dragi učenici, roditelji, poštovani gosp. ravnatelju, učitelji, i djelatnici škole!
Na dobro vam došla nova školska godina, neka Vam je sretna i uspješna! Najprije vama dragi đaci, učenice i učenici, od prvaša do maturanata. Upravo riječ matura, maturant, što znači zrela osoba ili osoba koja dostiže zrelost, označava pravi smisao i cilj škole. Dakako sa svim onim mnoštvom malih i velikih, lakih i teških, radosnih i tužnih, ugodnih i dosadnih školskih sadržaja i događanja, knjiga i obveza, ispita i ocjena.

Škola je svakom čovjeku, napose vama mladima nužno potrebna da bi, ne samo izrasli nego i sazreli u cjelovitu ljudsku osobu. To znači u osobu koja je sposobna dostojanstveno živjeti svoj život, preuzeti svoj dio odgovornosti za svoj dio svijeta u sebi i za one s kojima ćete dijeliti radost i odgovornost života. Prihvatite je i zavolite od početka. Ona će vam uzvratiti dobrim i radosnim rezultatima.
Dragi roditelji. Škola ne može biti uspješna bez vaše aktivne suradnje. Ne tek povremene i površne, nego zauzete, trajne i iskrene suradnje, kako s vašom djecom tako i s njihovim učiteljima i drugim odgojnim djelatnicima. Iz dobre zajedničke suradnje i poštivanja nastaju dobri plodovi.
Poštovani ravnatelju, učitelji i vjeroučitelji, pedagozi i psiholozi, , voditelji i savjetnici. Vi ste srce svake škole, koje učenicima pomaže da u njima raste i sazrijeva nježna biljka njihove osobnosti. Vjerujemo da za pravi uspjeh škole treba uložiti, ne samo stručnost i znanje, nego nadasve puno ljubavi. Ljubav rađa iskrenim povjerenjem i prihvaćanjem. Iskazujem vam poštovanje i potporu. Želim da se vaša djelatnost više i pravednije cijeni i vrednuje u svakom smislu, pa tako i u materijalnom.
Poštovani djelatnici u školskim uredima, radionicama, kuhinji. Vama koji se svojim svakodnevnim uslužnim radom brinete za uredno i skladno odvijanje zahtjevnog školskog života, neka i vama u srcu bude ljubav prema svakom djetetu i djelatniku kako bi sve vaše obaveze bile prožete kladnošću zajedničkog suživota u ljubavi i požrtvovnosti.

Mi kršćani vjerujemo da je odgoj i škola djelo suradnje s Bogom, koji je početak svega. Mi vjerujemo da je On nama ljudima poklonio ovu zemlju i svijet da se njime tako služimo da ovdje, u jedinstvu s Isusom Kristom velikim Učiteljem života, u bratskom i sestrinskom zajedništvu sa svojim bližnjima, ostvarujemo svoju ljudsku osobnost, sve do punine zrelosti u konačnom susreta s Bogom, svojim Počelom, i Izvorom.
Za sve Vas, učenike, roditelje i službenike, Bogu se molimo i Njegov blagoslov zazivamo, po zagovoru naše nebeske majke Gospe Fatimske.

Na dobro vam došla svima nova školska godina.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 31.08.2008. u 09:43 sati.