Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

22.11.2007., četvrtak


HODOČAŠĆE LURD - FATIMA
Image and video hosting by TinyPic
HODOČAŠĆE LURD - FATIMA
od 1. do 12 lipnja 2008.
Ove se godine navršilo 90 godina od ukazanja Majke Božje u Fatimi u Portugalu, a slijedeća je godina jubilarna 150. g. od ukazanja BDM u Lurdu. Zato već sada planiramo ŽUPNO HODOČAŠĆE u ta dva najpoznatija marijanska svetišta. ( I papa Benedikt XVI. posjetit će iduće godine glasovito francusko hodočasničko svetište Lurd. Još se ne zna točan datum ).
Ovih je dana s agencijom EXPRESS TOURS - koja je i do sada bila organizator naših velikih hodočašća – dogovoren okvirni plan i program našeg hodočašća. Putovat će se autobusom, uz usputna noćenja (dakle bez noćnih vožnji), a ako se prijavi 45 hodočasnika cijena je je 4.600,00 kn. U cijenu je uključeno i posebno osiguranje, noćenja s večerom i doručkom te puni pansioni u Lurdu 2 dana. Usput će se posjetiti i poznata mjesta Italije, Francuske, Portugala i Španjolske.
Stoga molim sve koji su zainteresirani za ovo hodočašće da se što prije, a najkasnije do 10. XII. 2007. prijave. Kada se prijavi dovoljan broj (45) hodočasnika – biti će potrebno prvom uplatom od 500,00 kn do Božića potvrditi svoje putovanje. Onda će se kroz naredne mjesece u obrocima od po 500,00 kn uplaćivati, tako da se do samog hodočašća uplati svota od 3.000,00 kn a ostatak od 1.600,00 kn će se uplaćivati nakon hodočašća, a najkasnije do početka 9. mjeseca slijedeće godine.
Organizator nam tako daje otplatu na rate.
Svakako da je potrebno računati i na osobne troškove tijekom putovanja.
Ako se iz naše župe ne javi dovoljan broj hodočasnika – ponuditi ćemo susjednim župama, kako bismo ovo hodočašće mogli i ostvariti.
Detaljnije informacije o hodočašću te plan i program putovanja za one koji se odluče, biti će u posebnim obavijestima koje ćete dobivati od agencije i župnika.

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.