Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

19.08.2007., nedjelja


PROSLAVA BLAGDANA BDM. KRALJICE U PODBRESTU
Svečano misno slavlje u filijalnoj crkvi BDM Kraljice u Podbrestu u župi Orehovica zajedno s domaćim župnikom i župnikom iz Novog Sela na Dravi mr. Josipom Jankovićem, predvodio je generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Ivan Godina.
Prije svete mise pozdravio ga je Predsjednik odbora za gradnju i dovršenje crkve, ujedno i načelnik Općine Orehovica g. Franjo Bukal, koji ga je ukratko upoznao sa aktivnostima na uređenju crkve i zahvalio svim vjernicima i žiteljima Općine, izvođačima radova i donatorima za sve što je u posljednje vrijeme učinjeno na uređenju crkve i okoliša.
Nakon pozdrava domaćeg župnika uslijedio je blagoslov i zahvalna molitva Bogu i Majci Božjoj za sve koji su svojim marom i darom doprinijeli uređenju crkvenog okoliša.
Na temelju poruke Božje riječi u svojoj propovijedi mons. Godina istaknuo je kako nas Isus i njegova riječ poziva da u današnjem svijetu mi kao kršćani budemo ti koji će svijet obasjavati vatrom ljubavi i dobrote, zajedništva i pravednosti te da u ovim našim vremenima i na ovim prostorima svjedočimo i zauzeto živimo Kristovo evanđelje koje unosi pravo svjetlo u naše međuljudske odnose, te da po Marijinom zagovoru i potaknuti njezinim primjerom jednom možemo zavrijediti slavu kod nebeskog Oca nakon prolaska ovom zemaljsko životnom stazom.
Otpjevavši „Tebe Boga hvalimo“ na koncu misnog slavlja uslijedila je zahvalna riječ domaćeg župnika svim vjernicima, izvođačima radova, donatorima i svima koji su sudjelovali u pripremi današnjeg slavlja.
Prigodnom pjesmom o Mariji Kraljici na međimurskom narječju slavlje je obogatio i svećenik – pjesnik mr. Josip Janković.U misnim molitvama o prvoj godišnjici smrti, posebno smo se spomenuli i blagopokojnog prvog Varaždinskog biskupa Marka, koji je 2003. godine blagoslovio ovu crkvu a 2005. godine o istom blagdanu predvodio misno slavlje, i ostao u dragoj uspomeni svim vjernicima ove župe.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
***************************************
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.