Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

PROSLAVA BLAGDANA BDM. KRALJICE U PODBRESTU

Svečano misno slavlje u filijalnoj crkvi BDM Kraljice u Podbrestu u župi Orehovica zajedno s domaćim župnikom i župnikom iz Novog Sela na Dravi mr. Josipom Jankovićem, predvodio je generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Ivan Godina.
Prije svete mise pozdravio ga je Predsjednik odbora za gradnju i dovršenje crkve, ujedno i načelnik Općine Orehovica g. Franjo Bukal, koji ga je ukratko upoznao sa aktivnostima na uređenju crkve i zahvalio svim vjernicima i žiteljima Općine, izvođačima radova i donatorima za sve što je u posljednje vrijeme učinjeno na uređenju crkve i okoliša.
Nakon pozdrava domaćeg župnika uslijedio je blagoslov i zahvalna molitva Bogu i Majci Božjoj za sve koji su svojim marom i darom doprinijeli uređenju crkvenog okoliša.
Na temelju poruke Božje riječi u svojoj propovijedi mons. Godina istaknuo je kako nas Isus i njegova riječ poziva da u današnjem svijetu mi kao kršćani budemo ti koji će svijet obasjavati vatrom ljubavi i dobrote, zajedništva i pravednosti te da u ovim našim vremenima i na ovim prostorima svjedočimo i zauzeto živimo Kristovo evanđelje koje unosi pravo svjetlo u naše međuljudske odnose, te da po Marijinom zagovoru i potaknuti njezinim primjerom jednom možemo zavrijediti slavu kod nebeskog Oca nakon prolaska ovom zemaljsko životnom stazom.
Otpjevavši „Tebe Boga hvalimo“ na koncu misnog slavlja uslijedila je zahvalna riječ domaćeg župnika svim vjernicima, izvođačima radova, donatorima i svima koji su sudjelovali u pripremi današnjeg slavlja.
Prigodnom pjesmom o Mariji Kraljici na međimurskom narječju slavlje je obogatio i svećenik – pjesnik mr. Josip Janković.U misnim molitvama o prvoj godišnjici smrti, posebno smo se spomenuli i blagopokojnog prvog Varaždinskog biskupa Marka, koji je 2003. godine blagoslovio ovu crkvu a 2005. godine o istom blagdanu predvodio misno slavlje, i ostao u dragoj uspomeni svim vjernicima ove župe.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
***************************************
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Post je objavljen 19.08.2007. u 15:30 sati.