< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (10)
Kolovoz 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off Design by: Free

Opis bloga

SVE I SVAŠTA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr

Josipa
Noica
Štefa
Ana & Saby
Livia
Anćica moja
Marija

Hit Counter
Get a Hit Counter

MOJA ABECEDA

A-AUTO
B-BRZINA, BREZOVEČKI
C-CIPELE
D-DOROTEA
E-EIFFEL TOUR
F-FOTIĆ, FRAN
G-GITA,GOGA
H-HLAĆE
I-IVAN
J-JEŽ
K-KOLAČI, KREVET
L-LAVANDA
LJ-LJUBAV
M-MAMA, MEGY
N-NOA, NAOČALE
NJ-NJUŠKA
O-ODJEČA
P-PARADAJZ
R-ROMANA
S-SARA, SEKS, SOFI, SANDI
Š-ŠEŠIR
T-TAEKWONDO,TONKA,TOMY
U-UMAK
V-VALOVI
Z-ZMAJ
Ž-ŽVAKACE

GLUPOSTI

-U Greenu, NY, zabranjeno je hodati unatraške i jesti kikiriki dok se u blizini održava koncert.
- Konjima je zabranjeno jesti hidrante na javnom mjestu u Marshalltownu u Iowi.
- U Tennesseeju je zabranjeno loviti bilo kakvu divljač, osim ako lovite kitove iz automobila u pokretu.
- Tennessee (SAD): zakonom zabranjeno loviti ribu pomoću lasa.
- U Kansas Cityju maloljetnicima je zabranjeno kupovati plinske pištolje, no potpuno je legalno da isti posjeduju sačmarice.
- U Connecticutu je zabranjeno hodati unatraške poslije zalaska sunca.
- Još davne 1924. godine sudac i porota države Ohio osudili su majmuna da plati globu od 25 dolara i sudske troškove zbog pušenja na javnom mjestu.
- U Ohiu je zabranjeno pecati dok jašete na konju.
- Carmel, NY: Zabranjeno je izaći u javnost ukoliko vam se boja hlača i jakne ne poklapaju.
- U Francuskoj seljacima ne smije pasti na pamet da svojoj svinji nadjenu ime Napoleon, a kamoli da to i učine.
- Kad smo već kod uvreda, u Urugvaju možete bez problema nekoga izazvati na dvoboj ako dokažete da su svi sudionici dobrovoljni davaoci krvi.
- Na ulicama Nevade (SAD) zakonski je zabranjeno jahanje ili šetanje deva.
- Svi vozači u Danskoj prije nego što upale svoj auto moraju se osobno uvjeriti da nitko ne leži ispod vozila.
- Na Floridi (SAD) djeca ne smiju čitati "Harryja Pottera" bez pismenog odobrenja roditelja, budući da su u knjizi opisani nekršćanski rituali.
- U Vermontu je zabranjeno fućkati ispod vode.
- U Alexandriji (Minnesota) zakonom je zabranjeno da suprug poljubi svoju ženu ako mu iz usta smrdi po česnjaku, luku ili sardinama.
- Niti jedna osoba ženskoga spola ne smije hodati po autoputu u kupaćem kostimu unutar granica države Kentucky ukoliko nema pratnju od najmanje dva naoružana policajca ili ako sama nije naoružana palicom.
- Stari Huni imali su "zanimljiv" način kažnjavanja - sve silovatelje i preljubnike kaznili bi kastracijom. Preljubnice bi prerezali na dva dijela.
- Egipćani su silovatelje kastirali a preljubnicama su rezali noseve.
- U Hong Kongu prevarene žene imaju zakonsko pravo ubiti svog supruga, ali samo golim rukama.


moj decko i ja
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ja i eldin za maskare
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ja i mucic
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

moj pesek
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

hehe megy
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

megy i ja
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

pero, megy, antea i ja
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

davor i ja
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

sviiiiii...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

nedjelja, 02.09.2007.

PAR DOBRIH RECEPATA

Lazanje
Specijalitet talijanske kuhinje

Sastojci:
1/2 paketa skuhanih lazanja

Za umak:
40 dag mljevene junetine (od plečke ili vrata)
2 glavice luka srednje veličine
2 veće mrkve
2 žlice pirea od rajčice
2 režnja češnjaka
peršin
sol, papar, majcina dusica, origano

Za bešamel:
2 velike zlice glatkog brašna
1 l i 2 dl mlijeka
10 dag sira
sol, papar, origano
10 dag ribanca

Opis:
Na ulju ispirjati sitno sjeckani luk, nakon 5 minuta dodati naribanu mrkvu i pirjati poklopljeno na laganoj vatri dok ne omekša (po potrebi doliti malo vodei). Dodati meso i pirjati poklopljeno 15 min. Zatim dodati ostali sastojke, češnjak i peršin sitno sjeckani i pirjata jos 20 minuta uz podlijevanje.
Za bešamel zagrijati ulje i dodati brasno te prziti uz miješanje da dobije svijetlosmedju boju. Doliti vruće mlijeko i miješati da se ne stvore grudice. Dodati sol i začine te kuhati na laganoj vatri 10-ak min dok se ne počne zgušnjavati. Maknuti s vatre i dodati 10 dag ribanca.
Nauljiti pleh i slagati red tijesta, zaliti bešamelom i gore rasprostrijeti umak itd. Pospe se ribanim sirom i zapeče 30 minuta na 180 °C.
Bešamela mora biti obilatije za prvi red da ne zagori.



Male pizze FantazijaSpecijalitet talijanske kuhinje

Sastojci:
Tijesto:
900 g brašna
suhi aktivni kvasac
maslinovo ulje

Nadjev:
400 g gustog umaka od rajčice
400 g sira za pizzu
200 g lako topivog sira narezanog na kriške
100 g očišćenog graška
150 g mini hrenovki
2-3 fileta paprike raznih boja
2 tvrdo kuhana jaja
1 mrkva
1 tikvica
ukiseljene kapare i kiseli krastavci
artičoke i gljive u ulju
crne masline bez koštica

Opis:
Umijesite tijesto od brašna, 12 g kvasca (nešto manje od dvije vrećice), soli, pola čaše ulja i šalice vode.
Mijesite tijesto 20 minuta na radnoj površini posutoj brašnom, i ostavite da se diže otprilike sat i pol. U međuvremenu ogulite mrkvu i prokuhajte je oko 5 minuta, očistite grašak, a ostale namirnice narežite u nepravilne oblike. Možete koristiti i različite kalupe. Razvaljajte tijesto debljine 1 cm i okruglim kalupom izrežite krugove promjera 8 cm.
Premažite krugove umakom od rajčice, probušite vilicom i ukrasite po želji, mijenjajući namirnice.
Nakon što ste dovršili nadjevanje, posolite pizze i položite ih na dva lista masnog papira za pečenje. Pecite u pećnici 20 minuta, na 220 °C, na dvije odvojene rešetke. Ove male pizze možete jesti i tople i hladne.



Pizza s kruškama
Specijalitet talijanske kuhinje

Sastojci:
tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčica
2 zrele Williams kruške
200 g sira Pekorelo
grožđice

Opis:
Umijesite tijesto i ostavite ga 1 sat da se diže. Grožđice namočite u čaši mlake vode (25-30 °C).
Ogulite kruške i odstranite im jezgru. Narežite ih na tanke ploškice.
Razvaljajte tijesto, ne pretanko, premažite umakom od rajčice i posložite kriškice kruške, ocijeđene grožđice i malo soli. Pecite pizzu 20 minuta na 200 °C.
Pizzu izvadite iz pećnice i dok je još vruća ukrasite izmrvljenim sirom. Razrežite prije posluživanja.
Ovaj je nadjev neobičan i aromatičan, jer se okusi kruške i sira vrlo dobro nadopunjuju.


Preklopljena pizza "Partenope"
Specijalitet talijanske kuhinje

Sastojci:
tijesto za pizzu

Nadjev za punjenje:
4-5 zrele rajčice
300 g sira za pizzu
250 g svježeg sira
150 g pikantne salame
kapare
origano
maslinovo ulje

Opis:
Pripremite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. Rajčicu očistite i narežite na trake. Razvaljajte tanko tijesto i podijelite ga u četiri kruga, promjera 18-20 cm. Nadjenite ih hrpicama svježeg sira, kriškama salame i lagano posolite.
Preklopite tijesto i zatvorite ga, dobro pritisnuvši navlažene rubove. Gornju stranu pizze pokrijte trakama rajčice i listićima sira za pizzu.
Pecite 20 minuta na 220°C.



Vatrena pizza

Specijalitet talijanske kuhinje

Sastojci:
tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g suhog crvenog graha
100 g gustog umaka od rajčica
200 g pikantne salame
250 g sira za pizzu
pola mrkve
pola glavice luka
1 rebro celera
2 režnja češnjaka
ljuti feferon u prahu
maslinovo ulje
pikantno maslinovo ulje (maslinovo ulje u kom se močio ljuti feferon)

Opis:
Grah namočite i ostavite 4-5 sati. Umijesite tijesto i ostavite ga da se diže 1 sat. Skuhajte grah u pokrivenoj posudi u dosta vode, uz dodatak mrkve, luka i celera.
Nakon pola sata procijedite grah. Na malo ulja pirjajte umak od rajčice, dodajte grah, malo soli i ljutog feferona u prahu.
Razvaljajte tijesto i podijelite u 4 kruga. Svaki krug nadjenite grahom, kriškama pikantne salame i na kraju dodajte sir za pizzu narezan na listiće.
Pecite 20 minuta na 220°C. Poslužite uz pikantno maslinovo ulje.

- 15:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.