ponedjeljak, 26.05.2008.

Zbogom osnovnjak!

Pozdrav najdraži čitatelji, javljam vam se opet malo. Da, znam, trebala sam i ranije, ali eto...
S vremena na vrijeme napišem poduži post, makar se tada neki žale da je predugo.
I,da, hvala na komentarima, skoro zaboravih!

- - -
Prošla mi je firma, krizma - kako god želite! Bilo je super, rado bih ponovila to sve skupa - od ceremonije u crkvi do 'ceremonije' doma.. Ali okej, događa se samo jednom. Sada se mogu udati :P
Da vam malo pokažem slike haljine sa firme...
Haljina je bila sjajnog materijala, nešto slično satenu, možda i je bio saten, sa valovima na kraju sa detaljem mašne. Srebrno crne pruge.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Eto, toliko o firmi i haljini.. Neću puno pričati, nabrajati u potankostima.. opisivati detalje.. Samo sam spomenula, stavila par fotkica. Nadam se da vam se haljina sviđa.. Pošto je bez naramenica, imala sam gore i crni bolero, malo je puhalo...

- - -

Eto, kako bi rekao naš Frenky - sitno se još broji do kraja, i da, još malo i zbogom osnovnjak!
Falit će mi, naravno.. Ne mogu samo odmahnuti rukom na 4 godine koje smo proveli zajedno kao razred, s nekima sam i cijelih 8... Mnogo je uspomena prošlo kroz ovih 8 godina osnovne škole, i makar mi je drago što ću zakoračiti na novu stepenicu života, u srednju školu, jedan novi stupanj zrelosti, a još mnogo važnije i obrazovanja, ne mogu zaboraviti sve ove godine ne samo učenja, već i druženja i upoznavanja novih prijatelja...Početak ozbiljnog života, izbor budućeg zanimanja.. Jedno veliko kolo sudbine koje moram okrenuti i odvrtjeti u životu. Nije lagan izazov, zar ne? Mnogima je tako.. Mnogo djece ove godine završava 8 razred.. Mislim da je današnjim generacijama najteže izabrati srednju školu... Trogodišnju, četverogodišnju?! A zašto ne ići za čime nas vodi srce. Najgore je kada si prisiljen izabrati školu koja ti se ne sviđa, zanimanje koje ne bi htio raditi.. Najgore je odlučivati sada, kao još nezreo čovjek i neiskusan po pitanju života... Teške muke ovih dana.

- - -

Idem na prijemni ovaj četvrtak za medijskog tehičara. Držite fige svi da prođem jer stvarno želim u tu školu! Uopće se ne mogu odlučiti u koju srednju školu bih išla, što bih poslije radila? Razmišljala sam i o fizioterapeutu ali.. mislim da su to puki snovi...
I ništa, čekat ćemo rezultate, dal sam prošla ili ne. Ne želim se previše nadati, ne želim se nadati u prazno, ako ne prođem. Možda još jedna želja, a ne san. Jer ako su snovi, mogu ih ostvariti.. .Ali želje - samo željeti... Ili se varam?!

Nadam se da ću donjeti odluke za sva svoja pitanja, nedoumice.. To je ono što bih naviše htjela trenutno u životu.. Jedan od životnih ciljeva.
Želim dostići neke svoje granice. I prestići ih. Želim iznenaditi sebe.. i na kraju i biti svoja! Ne otići dalje od svojih ambicija. Želim ostati ja!
Do sljedećeg posta - Puse!

Vaša Marty


20:20 | Komentari (30) | Print | ^ |

četvrtak, 01.05.2008.

SHKM Varaždin!

Pozdrav blogeri i blogerice, vjerni čitatelji, za početak - hvala svima na komentarima!
Znam da se ne da uvijek svakome kliknuti linkić 'komentari' i napisati nešto pametno i tada kliknuti pošalji, zahtjeva dosta posla, zar ne? Eto, pa vam se na velikom trudu zahvaljujem...

Dakle, da vam malo pojasnim naslov. SHKM Varaždin iliti Skup hrvatske katoličke mladeži koji se je održavao u Varaždinu 26. i 27. travnja! Eto, da, tu smo bili :)
Bilo je predobro i super smo se zabavljali!
Image and video hosting by TinyPic
Krenuli smo ujutro, 26., oko 10.. Ne znam točno vrijeme kad smo stigli na stadion, znam da smo čekali malo da krenemo pješice iz centra Varaždina. Na stadion smo stigli među prvima, čudeći se kasnije gomili koja je navalila na ulaz u stadion. Predpostavlja se da nas je bilo oko 22.000... Puno, ha?
Evo da vam malo dočaram to 'puno'. Makar ni tu nisu bili svi ljudovi još:
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Mislim da je bilo oko 3 sata kada su nas počele zabavljati hrvatske zvijezde, između ostalih tu su bili: Ivana Husar i legendarni Thompson!
Mislim da za vrijeme pjevanja Thompsona... i atmosfera na stadionu:

Kasnije je još bila misa koju je predvodio kardinal Josip Bozanić. Oko pola 9 zaputili smo se prema autobusima koji su nas odvezli u župu Bednju gdje su nas smjestili kod obitelji. Eh, pa tu je malo moja sreća splasnula. Živi smijeh - Ja sam bila sa Janom, curom iz zbora (pozz Jana! :)) I bile smo smještene kod jedne stare bakice..
Kada smo došli, bilo je oko 11, spremili su nam večeru. MORALI smo jesti.. Baka je inzistirala.. Poslije večere nas je pitala da li gledamo zvijezde pjevaju i da li znamo tko je pobijedio. Mi smo rekle da ne.. Ona se je čudila što ne znamo pobjednika, jer je rekla da to ona stalno prati, a ima televizor BEZ ZVUKA i u crno bijeloj boji O_o
U jedan sat u noći nestala je iz kuće jer je rekla da mora ići gledati da li je kokoš snesla jaje.. Mah.. svašta se izdogađalo tu noć :D
Ujutro smo dobili doručak, spremili se i išli u crkvu u Bednju gdje smo predstavljali svoju župu i pjevali na misi..
Poslije mise imali smo ručak u osnovnoj školi u Bednji gdje je kasnije bila fešta - Sa fešte smo otišli do dvorca Trakošćan gdje nam je općina Bednja platila razgledavanje dvorca..
Naš dragi autobus je zaglavio na polju i morao ga je otkupavati bager, da da.. :/
Vratili smo se ponovno na feštu, imali zdravicu, otpjevali 'Falu' za župnika iz Bednje i mrtvi umorni se vračali kući..
Bio je to jedan stvaaarno dobar vikend!
Jedva čekam to ponoviti za 2 godine u Zadru!
Pozdrav od Marty i cijele Varaždinske ekipice! Mah-mah!
Image and video hosting by TinyPic


13:31 | Komentari (26) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.