06
četvrtak
rujan
2012
Pogodi sastojke br. 13
Konačno ste se svi vratili s odmora pa možemo dalje u revijalnom tonu.
Nakon kratke ljetne pauze nastavljamo igricu Pogodi sastojke!
Zadnji put smo se igrali kod naše drage Nešto se kuha,
gdje smo pogađali sastojke njenog odličnog speedy gonzales čoko kolača.
Svečano preuzimam štafetu i idemo dalje.
Predstavljam vam ovaj desert a vi znate što vam je činiti.
Uključite se u igricu, možda ovog puta bude i neka dodatna nagradica, nikad se ne zna.
Igra Pogodi sastojke br. 13
Ljeto na izmaku, koje polako ali neminovno nagovješćuje jesen, moja je inspiracija za ovaj desert.
Broj sastojaka = 10
I još mala pomoć: dvije voćke od prikazanih na slici su u receptu.
(bučice su tu samo za one razmažene, Nisu, Foxicu, Teo...i tak još neke moje cvećke )
Edit 12.09.2012. Proglašenje pobjednika i recept
Pobjednica Igre Pogodi sastojke br.13 je naša draga Nešto se kuha! sa 6 pogođenih sastojaka. Čestitam!
Ostali:
Andrea - 4
Nisa - 4
Tox Fox - 1
Teobaldin teatar - 5 (margarin sam ti priznala pod putar, a moglo je bit i 6 da si pazila na satu :P)
Vidim po komentarima velika većina vas je pomislila da je to pita ili crumble. Ali nije. :)
U mom receptu nema ni brašna ni puno masnoće. A ni jaja! :P
Ovaj desert inače radim napamet, kak bi se reklo „od oka“.
No, sastavila sam vam osnovni recept za manji kalup.
Isprobajte i zaljubit ćete se u ovu voćnu poslasticu, vjerujte mi!
Posipano voće ili Ljetni užitak na pragu jeseni :)
Recept
Sastojci
- 40-50 dkg šljiva
- 3 veće breskve
- 6 žlica smeđeg šećera (može i bijeli)
- cimet
- 5 dkg lješnjaka
- 5 dkg čokolade
- 1 žlica ruma
- komadić putra
- prezle
i.....sladoled
Voće očistimo od koštica, šljive prepolovimo, breskve narežemo na veće kocke.
U manji vatrostalni, keramički ili teflon kalup gusto poslažemo šljive, posipamo šećerom i cimetom,
na to složimo breskve, posipamo cimetom i pokapamo rumom.
Zatim sve posipamo prezlima tek tolko da prekrije voće.
Po prezlima posipamo grubo mljevene lješnjake i na kraju naribanu ili na kockice narezanu čokoladu.
Komadić putra narežemo na male listiće i samo ih stavimo mjestimično po vrhu (oko 6 listića skroz dovoljno).
Pečemo na donjoj prečki, oko 30 minuta.
Serviramo sa sladoledom.
Ovaj desert se može jesti topao ili hladan.
Meni je najbolji dok je još topli, pa uz sladoled...mmm...perfektna kombinacija!
komentiraj (29) * ispiši * #