< | svibanj, 2006 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Malo da vam dam ideja.... ovo se jelo kod mene u nedjelju Trebaju vam pileci batci, patlidjani, rajcice, luk, paprika, crveno vino, margarin, kotamy cesnjak (onaj u granulama, zajendo sa soli), maslinovo ulje, papar. Valjda je to sve...vidjet ce te uglavnom u tekstu. Prvo pripremite povrce. Patlidjan i papriku narezite na kockice, rajcici ogulite kozu i isto na kockice narezite, luk narezite na kolutice tako da se lakse spece. Sve pomjesate i malo nauljite i posipate cesnjakom (kotamy). Batke isto malo utraljte u kotamy ili vegetu, i proprzite na margarinu samo da pozuti. Eh sada...povrce (pripremljeno) i batke (malo vec proprzene) stavite u vatrostalnu posudu ili bilo koju samo da je malo veca, a da ide u pecnicu! Na onaj margarin sto je ostao od przenja, stavite 1.5dcl vina i 1dcl juhe. Ako volite malo jace stavite samo 2.5dcl vina i pustite da zakuha. Kada zakuha prelijte preko mesa i povrca i samo opet malo pospricate maslinovim uljem i malo kotamy-a ( :D samo kotamy stavljam :D ) Posudu nemojte poklopiti vec zatvorite folijom i stavite u pecnicu prije zagrijanu na 180 do 200 Kada osjetite da pocne mirisati, tj da se miris pocinje siriti mimo folije :D, provjerite meso. Dobar dio vina je vec trebao ispariti jer se do tada ovo sve recimo "kuhalo". Sada vratite u pecnicu, ali ovaj put bez folije tako da se meso sada moze zapec, tj za hrustati. Nakon nekog vremena provjerite i ako je gornji dio pecen, okrenite meso da se i donji zapece. Mozete i povrce promjesati. Nakon cca 40 min do 1h (sve ovisi o posudi ili pecnici, zato provjeravajte stalno) izvadite iz pecnice i posluzite. Imate super meso i povrce sa finim okusom i mirisom vina, i fini saft koji je ispustilo povrce, meso sa okusom vinom (alkohol je ispario i ostala je samo boja, miris i okus) Prilog ...hm..po zelji, makar mi najvise pase pire krumpir koji prelijete ovim finim saftom i povrcem :D pozdrav p.s. tesko izrazavam na papir ono sto mislim, pa se nadam da ste me razumjeli :D |