cooharica

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Volim kuhati i mislim da bi svi trebali kuhati, jer je kuhanje super.
Kuhati i pojesti :D

da da pojesti :D:D:D

buuahahahaha

Moji najbolji linkovi
Gastronaut.hr
Coolinarika.com
Naucite plesati salsu

Arhiva recepata
Gljive guide
Krema od vrganja
Riza na pari
Piletina u vinu
Zapeceno punjeno povrce
Tikvice na cooharev način

21.05.2006., nedjelja

piljetina u vinu

Malo da vam dam ideja....

ovo se jelo kod mene u nedjelju

Trebaju vam pileci batci, patlidjani, rajcice, luk, paprika, crveno vino, margarin, kotamy cesnjak (onaj u granulama, zajendo sa soli), maslinovo ulje, papar. Valjda je to sve...vidjet ce te uglavnom u tekstu.

Prvo pripremite povrce. Patlidjan i papriku narezite na kockice, rajcici ogulite kozu i isto na kockice narezite, luk narezite na kolutice tako da se lakse spece. Sve pomjesate i malo nauljite i posipate cesnjakom (kotamy).

Batke isto malo utraljte u kotamy ili vegetu, i proprzite na margarinu samo da pozuti.

Eh sada...povrce (pripremljeno) i batke (malo vec proprzene) stavite u vatrostalnu posudu ili bilo koju samo da je malo veca, a da ide u pecnicu!

Na onaj margarin sto je ostao od przenja, stavite 1.5dcl vina i 1dcl juhe. Ako volite malo jace stavite samo 2.5dcl vina i pustite da zakuha.
Kada zakuha prelijte preko mesa i povrca i samo opet malo pospricate maslinovim uljem i malo kotamy-a ( :D samo kotamy stavljam :D )
Posudu nemojte poklopiti vec zatvorite folijom i stavite u pecnicu prije zagrijanu na 180 do 200

Kada osjetite da pocne mirisati, tj da se miris pocinje siriti mimo folije :D, provjerite meso. Dobar dio vina je vec trebao ispariti jer se do tada ovo sve recimo "kuhalo". Sada vratite u pecnicu, ali ovaj put bez folije tako da se meso sada moze zapec, tj za hrustati. Nakon nekog vremena provjerite i ako je gornji dio pecen, okrenite meso da se i donji zapece.
Mozete i povrce promjesati.

Nakon cca 40 min do 1h (sve ovisi o posudi ili pecnici, zato provjeravajte stalno) izvadite iz pecnice i posluzite. Imate super meso i povrce sa finim okusom i mirisom vina, i fini saft koji je ispustilo povrce, meso sa okusom vinom (alkohol je ispario i ostala je samo boja, miris i okus)
Prilog ...hm..po zelji, makar mi najvise pase pire krumpir koji prelijete ovim finim saftom i povrcem :D

pozdrav

p.s.
tesko izrazavam na papir ono sto mislim, pa se nadam da ste me razumjeli :D
- 18:00 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>