cooharica

  studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Volim kuhati i mislim da bi svi trebali kuhati, jer je kuhanje super.
Kuhati i pojesti :D

da da pojesti :D:D:D

buuahahahaha

Moji najbolji linkovi
Gastronaut.hr
Coolinarika.com
Naucite plesati salsu

Arhiva recepata
Gljive guide
Krema od vrganja
Riza na pari
Piletina u vinu
Zapeceno punjeno povrce
Tikvice na cooharev način

27.11.2005., nedjelja

senza parole

Salsa Romantica Kako me naslov uvijek izbaci iz takta. Znam o cemu bi pisao, ali uvijek stanem na naslovu.

Jos do prije par sati je bila subota, a subota je skolska vecer, ali vecer skole plesa :D. I ne samo to, veceras sam isprobavao moje nove cipele za ples. Dvije stvari za veselit se, a jos nisam niti dosao tamo. Malo me je mucilo, dali ce se sklizati, ali sam to vrlo brzo saznao i samo se nasmjesio od uha do uha. Problem je bio taj sto sam trazio cipele za van, za faks, za ples i da su mekane i da kostaju max 350kn, sto je skoro nemoguce za naci. Ili su jedno ili su drugo, ali nisam odustajao i nakon cca 7 dana trazenja sam ih nasao :D i super su.
Vrtio sam se kao veliki :D. Nije mi kraja bilo, i sve sam radio sa osmjehom. Nisam se dugo vec tako dobro osjecao. Skola traje 2h, i onda jos 2h plesa i nakon toga zasluzen odmor. Noge su mi otpale i sada me booole, a sutra ce biti jos gore, ali to uopce nije bitno :D. Sve za salsu!

A i skola je danas bila super. Cijelo vrijeme smo radili Salsa Romatica. Njezno, lagano i odlicno :)

bah..3 ujutro, a ja gladan. Mrzim kada mi se to dogodi i jos ktome fridge mi je pun :( Subota je dan za nabavu pa je pun svega finoga :D!!!!!!
Ali necu...idem, jer sam iovako malo :D jaci :D:D

laka noc

Nastavak!

Ah nedjelja je i booole noge! Kao da sam trcao u snu, a ne spavao i punio baterije. Uzshas!
Ah da...dorucak :DD

later

- 02:54 - Komentari (5) - Isprintaj - #

25.11.2005., petak

No energy

Nema snage vise..
Po cijele dane samo ucim i ucim i ucim, a godina je tek pocela. Nemogu si niti zamisliti kako je onima koji daju sve ispite u roku.
Naime :D da se "pohvalim" nakon 5-te godine fakulteta dosao sam na drugu :D...ah dali je sudbina, ili splet okolnosti, nikada necu saznati, ali eto oduzilo se :D... a mozda je i moja zaje....ija.

Inace jako jako sam happy. Cura se vraca iz Beca. Idem malo kasnije na autobusni po nju i ako ce joj se dati otici cemo veceras na cagicu :D
Salsa here I come

nesto docnije sljedi nastavak, a sada moram bjezat


- 20:39 - Komentari (6) - Isprintaj - #

23.11.2005., srijeda

zima, zima, zima

Konacno je pao prvi snjeg u Zagrebu :D
Mislio, pao je on i prije ali to se ne broji jer me tek danas usi bole od hladnoce.

Uspio sam poloziti dva predmeta :D...jupii mee :D. Matematiku 3 i 4 i obje sa dovoljan (2) i uopce me nije briga, samo da sam sto prije gotov.
Ne patim bas previse na ocjene.

A sto se tice rucka danas je bila piletina sa pire krumpirom :D
Standardno jelo, ali opet malo posebno jer je piletina prvo malo zapecena, pa zakuhana zajedno sa malo vina i svjezom paprikom koja daje umaku super aromu.
Ali nemorate stati na ovom. Slobodno dodjte malo npr. sampinjona, male male glavice luka, kockice mrkve, one male rajcice bez koze iz konzerve, sto god vam padne pod ruku, a mislite da bi se super uklopilo...samo kombinirajte i uvijek isprobavajte nesto novo. Tako ce vam svako jelo biti drukcije, pa makar se uvijek sastojalo od istih osnovnih sastojaka.
Kuhanje nema granica!!!

E kada vec nema plesa, idem onda na pivu. Piva po zimi :D pa to je jos bolje nego po ljeti. Nema mi draze stvari :)..pivo i liga prvaka, da ne pomilse ljudi kakav je ovo decko. Kuha i plese :DD...volim ja i pivo i pogledati tekmu...da bas ne odskacem od stereotipa, previse :DDD

pozdrav

Dodatak!!
Ah sto je piva dobro sjela :D...samo zima je i puse hladan, hladan vjetar....predivno :DDD

- 19:51 - Komentari (7) - Isprintaj - #

19.11.2005., subota

jutro

Dragi Blože :D

Upravo je odzvonilo 6:30, a ja tek dosao doma...salsa me drzala cijelu noc. Od 19 do 02 sata sa pauzama po 15 min. Mogu ti reci da me malo bole noge :D

Nakon 2 sata sna, otpratio sam curu na put i sad se idem onesvijestiti skroz do 8 :D, a onda je novi dan!

Znam da bas i nije sezona, ali danas cu vam malo govoriti o gljivama i svim finim jelima koji se mogu nabrzinu napraviti.
To mozete zahvaliti InterLiber-u i njihovoj, svake godine bogatoj ponudi kuharica :)

laka noc


- 06:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2005., petak

Malo o meni

Kao sto vec znate, volim kuhati. Ali to nije sve :D
Volim raditi i koktele i polako skupljam sve one fine i skupe likere i sirupe i sve sto je potrebano za jedan dobar koktel.
Po meni idealno bi bilo nakon svakog jela uzivati u glazbi i malo otplesati.

Eh sada sto se tice glazbe, najvise volim latino (salsa, merengue, bachata i reggeaton) jer na to i plesem tj ucim plesati, a ako smijem dodati, cura i ja smo svakim danom sve bolji i bolji :). Mogu slusati skoro svaku vrstu muzike, samo mi za neke treba odredjeni tekuci stimulans :DD
Mnogi misle da je latino (barem za muske) onako malo zenskast ples (mrdanje guzom, bokovim, svi oni silni pokreti i sl.), ali to je nije tocno. Neki salsa stilovi mozda i izgledaju tako, pa se mnogi niti ne trude uciti, ali ja zato plesem street salsu koja je divlja, brza, ali opet lagana, njezna i romanticna. Nema pravila u njoj. Plesi salsu, ali plesi kako je ti volis, a ne kako ti netko drugi naredjuje.

Kada smo cura i ja izasli medju latin salsase plesati, malo su nas cudno gledali neki jer nisu nikada vidjeli te pokrete. :D Mnogi sam nam cak i rekli da je to sve krivo :D ali nije. Osjetio sam u njima odredjenu dozu ljubomore, zato sto je nas ples izgledao, izlgedao, izgledao..ah da izgledao prirodnije ako se mogu tako izraziti. U pravoj salsi, ako gledas partenricu gubis bodove :D (mislim na turniru). Ja bas hocu gledati svoju curu, zato sto njoj i za nju plesem i svaki pokret posvetim njoj i zato je meni takva vrsta salse daleko, daaaleko bolja od ove sto mozete naci u skoro svim nasim pelsnim skolama.

Sta jos reci. Studiram i jedva cekam da zavrsim da mogu ici raditi, pa makar i poslije zalio za faksom :)

Ma! Bit ce toga jos. Sada moram bjezati na predavanja

later
- 13:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Konacno

Vec duze vrijeme pokusavam naci najbolje lasagne u Zagrebu i mogu vam reci da to i nije lak posao. Ne zato sto su sve fine pa se nisam mogao odluciti, vec zato sto su sve iste :D uz razliku sto jedne budu slabije, a druge jace zapecene, a najvise mrzim kada su jos i masne.

To mi se dogodilo na mjestu na kojem sam se najmanje nadao da ce se dogoditi. Najme prije nekog x vremena sam odlucio ici u Maslinu jer su mnogi rekli da je tamo najbolje :D
Eh...ne samo da sam se zajebao vec sam zajeb i skupo platio. Plivale su u ulju! Fuj! I I I bas su bile lose. Za cjenu od 45kn.........nikad vise

Onda sam prosao Baschieru ili kako god se vec pise. Cijena prihvatljiva, ali opet su me docekale lasagne kakve me docekaju skoro na svakom mjestu u Zagrebu. Lijepo zapecene u krusnoj peci, fino na vrhu hrustave zbog zapecenog sira, a iznutra uredno poslagane i sa finim umakom i besamelom. ail sve, jos jednom kazem "uredno" i sitno i nista ne curi sa strane. Uglavnom nista novo. Sve je uvijek isto i uvijek imaju isti okus.

I tako nakon desetaka i desetaka pojedenih lasagna sam dospio i na Britanac. Mislim da se pizzeria zvala Bas ili Bos, uglavnom jedina je tamo :D
Spustam se stepenicama, ulazim unutra i taman kada trebam osjetiti onaj prvi dojam, dojam na prvi pogled, popracen toplinom i mirisima iz krusne peci, zamagle mi se nacale!
"$"%"!"!!"%"!%&$/#$#"%#
I sranje, skidam ih i corav pratim curu do stola. Prosao me je ugodjaj uglavnom :)
Ali da predjem na lasagne.
Prvo sto sam primjetio kada sam ih dobio je to da su velike. Odmah plus jer ja volim puno pojesti :D! Pri vrhu sir fino zapecen, a sa strane saftno, i .....jednostavno nemam rijeci. Od prvog do zadnjeg zalogaja su bile fine i drukcije. Kao da ima vise vrsta umaka u njima, a opet nema jer su obicne lasagne sa mesom, ali opet ima nesto u njima...
Odlicne :D

Najvise sam sretan sto mogu prestati traziti po gradu i od sada jednostavno uzivati !!!!! Ako ima tko priliku, neka proba. Nece mu biti zao.
- 02:26 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Vrijeme je za kuhanje

Govorit cu o svemu.
Receptima, knjigama, mjestima gdje se dobro jede (barem onoliko koliko sam isprobao) etc.

Mnogi nevole kuhati jer misle da je tesko i naporno i da je neznam...e pa nije!
Kuhanje moze biti jednostavno i zabavno i to cu probati pokazati.
- 02:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>