.quoted{margin: 0;padding: 0px 10px 0px 10px;margin: 15px 0px 15px 0px;border-left: 6px solid #fff;border-right: 6px solid #cccccc;color: #fff;} -->
< | siječanj, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Glavne teme ovog bloga:
...prijatelji....
...dečki...
...ples...
...škola...
...free time...
Nešto o nama...
...MIRNA...
-živim u Zagrebu, naselje Prečko
-idem u 11. gimnaziju
-imam smeđe oči i ponosna sam brineta
-hobi su mi latino- američki plesovi (moja velika strast)
-imam najboljeg dečka na svijetu =))
-volim: jesti,plesati,crne dečke,svoje prijatelje,
izlaziti,čitati,...
-ubila bi za čokoladu..
...TENA...
-živim u Zagrebu, naselje Prečko
-imam smeđe oči i kosu
-visoka sam 175cm
-hobi mi je trbušni ples (moja velika ljubav)
-nemam dečka
-volim duge šetnje,čokoladu,dečke,
ples i pjevanje,...
-idem u 2. ekonomsku
M-mysterious
I-intelligent
R-rebellious
N-natural
A-ambitious
T-talented
E-emotional
N-nice
A-awesome
Blogovi koje čitamo:
Iva i Tanja
Cura u starkama
Doris
Hajba
Purgi
Blesache
Crnka i Plavuša
Ally
Leo
Suma
Mak
Romica
Trius kretenius
Ashton Kutcher Chad Michael Murray
U njega zaljubljena,a tebe volim,njemu želim sreću,a za tvoju se molim,njega gledam,a tebi se divim,za njega umirem,a za tebe živim...
Život je lijep,al prolazi...Slušaj sve,al ne vjeruj svima,jer prijatelja pravih tako malo ima...
Neće još mnogo proći dana,neću još dugo biti sama,kada vidim osmijeh tvoj,shvatit ću da si zauvijek moj...
Glupače tuguju,energične nađu zamijenu,a pametne oduvijek imaju rezervu...
Nisam ja ona koja misli na tebe,već si ti onaj koji mi dolazi u misli...
Ništa u životu tako ne boli,kao kad srce uzalud voli...
Ponekad poželim da ti čujem glas,da srušim sve što je između nas..Da ti kažem,da vrisnem snažno...ja te još uvijek...ma nije važno...
Da si lijep,to vidim...Da si dobar, to znam...Da voliš,to mislim...ali koga,to neznam...
Ja nisam milijonerka i nemam kočiju,ja želim dečka plavih očiju...
Teško je teško, bol rastanka kriti, u srcu plakati, a nasmijan biti...
Spavati nemogu, pa zvijezde brojim, sad tek shvaćam koliko te volim, srce me boli duša mi vene, jer tebe dušo nema pored mene...
Da budem sretna što si mi prijatelj, ili da plačem jer je to najviše što ćeš mi ikad biti?
Reci mi: da li si želio nekog tko tebe nije?,da li si shvatio da ti se lažno smije?,da li si ikad čekao u sjeni?,reci da jesi i shvatit ćeš kako je meni...
Ti si moje zlato, ti si moje srebro,vidim li te s drugom, polomit ću ti rebro!!!
-Prijateljstvo je krhko kao latica ruže,
za oslonac u životu prijatelji služe.
Zato smjelo kroz život gazi,
jer negdje sa strane prijatelj te pazi!
-Kad ti jednom loše krene,
kad ti dođe da režeš vene, vrati se u stare dane
i shvati da je život sranje!!!
-Zašto plačeš prijateljice,
čemu oči vlažne,
zar da svoju ljubav izgubiš
zbog ljubavi lažne.
Lažna ljubav, prijateljice,
vjeruj svakoga boli,
drugog nađi, njega voli,
stegni srce, moralo je tako biti...
vjeruj mi jednoga dana
on će za tobom žaliti...
-Teško je nekog mrziti kom si srce dao,
teško je krenuti naprijed
kad si jednom stao,
teško je proći pokraj nekog
ko ti je bio sve
teško je voljeti a reći ne!
-Neke slike s vremenom izblijede,
možda neke uspomene manje vrijede.
ali nije istina da s vremenom ljubav prestaje...
KOGA JEDNOM ZAVOLIŠ ZAUVIJEK
U SRCU OSTAJE!!!
-Jedno mače spazi miša
i pomisli: " Vidi tog slatkiša ",
umjesto da ga smaže eto ti čuda,
dogodi se ljubav luda.
Ovo ti piše gladni stvor
ludo te volim mišiću moj....
-Dok noć tiho pada
i vjetar nježno piri,
želim ti laku noć
i neka te čuvaju vampiri.
Drakule neka se s tobom slade,
jer spavaš bez mene slatki mali gade...
-Poljubac je ništa,
voljeti je sve,
ljubiti svako može,
a voljeti ne...
-Ti imaš nešto lijepo, šarmantno,
uzvišeno, jedinstveno,
nešto što drugi nemaju
i ne mogu imati, ti imaš MENE!!!
-Oči me tvoje zaluđuju,
osmjeh mi donosi sreću.
Znaš li dušo da te nikad
zaboravit neću?
Najgori način da ti netko nedostaje jest da sjediš pored njega i znaš da ga nikad nećeš imati...
Zelene oči zavode, za plavima se luduje, za crnima se umire, a za smeđima tuguje...
-Prijateljice moja, srce mi se ledi,
jer uzimaš onoga ko pripada meni,
ne otimaj njega,to ti sad govorim,
ne otimaj njega, jer ja ga ludo volim!!
-Ako te zaboli duša i tijelo,
ako te nešto ne bude htjelo,
ako te slome lutanja duga
i srce zarobi tuga,
ako ti netko ukrade sreću,
ja te sigurno izdati neću!
-Neka ti život bude kao matematika:
zbrajaj sreću,oduzimaj tugu,
množi ljubav, dijeli poštovanje!
-Hvala ti za sreću, radost i smijeh,
hvala ti za svaki skriveni grijeh.
Hvala za riječ što i suze briše,
jer takav se prijatelj ne nalazi više!
...ne provodite puno vremena za kompom...
sometimes I just need...
Priča o čokoladi seže u drevnu prošlost, a prvi put se spominje u civilizacijama Indijanaca, Maja, Azteka i Olmeka koje su obitavale na području centralne Amerike, današnjeg Meksika i na okolnim prostorima. Riječ čokolada potječe od astečke riječi xocolatl, što znači "gorka voda", a prvi pisani trag o čokoladi ostavile su Maje.
Stare civilizacije Azteka smatrale su čokoladu "hranom bogova", ili možda bolje, "pićem bogova", budući da se čokolada stoljećima konzumirala u obliku napitka. Čokolada se posebno cijeni već tisućljećima te joj se pripisuju ljekovita i afrodizijačka svojstva.
Nutritivna svojstva
Osnovni sastojak čokolade je zrno kakaoa - plod biljke kakaovca (Theobroma cacao). Kakaovac je tropska biljka koja potječe iz centralne Amerike i vjerojatno iz Amazonije gdje se i danas može pronaći u svojem divljem obliku.
Čokolada ima prilično visoku energetsku vrijednost – prosječno 550 kcal u 100 g.
Ipak, ima nešto u čokoladi što je čini posebno privlačnom, posebice ženama. Prema jednoj hipotezi – to su upravo njena organoleptička svojstva – kremasta tekstura i sladak okus koji iza sebe ostavlja osjećaj zadovoljstva.
Vrste čokolade
Razlikujemo nekoliko osnovnih vrsta čokolade:
- Gorka čokolada - sadrži minimalno 35% kakao mase. Danas se mogu naći i čokolade sa 70 i 80% kakao mase.
- Čokolada za kuhanje – obično je gorka i ne onako fine strukture kao čokolada za jedenje. To je zbog manje količine kakao maslaca. Njezina je svrha prvenstveno da se miješa s drugim sastojcima.
- Couverture (čokolada za prelijevanje) – Riječ je o najkvalitetnijim vrstama čokolade. Takva čokolada mora sadržavati izrazito visoku koncentraciju kakao maslaca kako bi smjesa bila glatka i kako bi je se dalo lijepo oblikovati. U jeftinijim verzijama kakao maslac se zamjenjuje biljnim uljima, ali često je samo izgled ono što podsjeća na pravu čokoladu za prelijevanje.
- Mliječna čokolada – ono što najčešće konzumiramo. Postotak kakao mase u takvoj čokoladi u većini se slučajeva kreće do 20%, iako bolje i skuplje verzije sadrže i do 40% kakao mase. Jeftine, masovne verzije sadrže i do 50% šećera, a kakao maslac u njima često je zamijenjen biljnom mašću, a tu su, naravno, i umjetne arome. I time se daleko odmiču od onoga što je zaista prava čokolada.
- Bijela čokolada - u stvari i nije čokolada. Od čokolade sadrži samo kakao maslac, kome je dodan šećer, umjetna aroma i mlijeko, a ako se on zamijeni biljnim uljem dobijamo proizvod koji s čokoladom nema nikakve veze.
Nekoliko malih trikova za bolji užitak u konzumiranju čokolade:
- Čokolada je najukusnija kada se konzumira na prazan želudac. Idealna temperatura za konzumiranje čokolade je između 18 i 20 °C. Nikada ne pohranjujte čokoladu u hladnjak – to će uzrokovati razdvajanje kakaa i stvaranje bijelih mjehurića
- Ukoliko kušate nekoliko različitih vrsta čokolade, uvijek započnite sa onom koja ima najmanje kakaa, to je najčešće mliječna čokolada (izuzev bijele čokolade koja uopće ne sadrži kakao)
- Kada jedete tamnu čokoladu, pustite da Vam se nekoliko sekundi topi u ustima te otpusti svoje prve okuse i arome. Zatim je nekoliko puta lagano prožvačite kako bi se otpustila sekunadarna aroma. Potom pustite da još malo «odleži» u ustima. Na ovaj način ćete osjetiti čitav spektar okusa koji nudi dobra čokolada.
- Ukoliko se na površini čokolade stvorio bijelo – sivi pokrov, zbog neadekvatnog skladištenja, to znači da je čokolada izgubila na kvaliteti, okusu i teksturi, stoga izbjegavajte takvu čokoladu ako ste istinski ljubitelj ove namirnice
Top 10 reasons why we love chocolate:
10. Better than a sex - most of the time.
9. Always more at the store.
8. Makes my mouth happy.
7. Something fun to do alone.
6. Surprise centers.
5. Cheaper than Prozac.
4. Hides easily in my pocket.
3. Two words - mood swings.
2. Comes in pretty boxes.
And the #1 reason "I love chocolate" is..."being addicted won't get you arrested!"
...i to je to...nadamo se da vam se svidio post...čitamo se...pusssa od čokoladica...
P.S. MARKO VOLI TE TVOJA ČOKOLADICA...