Blok 7 u TE Tuzla u pogonu bi trebao biti 2023. godine - Pronađi pratnju

ponedjeljak , 21.01.2019.

Blok 7 TE Tuzla u pogonu 2023. godine?










Click here: Blok 7 u TE Tuzla u pogonu bi trebao biti 2023. godine






Za ilustraciju mogu poslužiti podaci da su emisije čvrstih čestica u zrak u 2017. Rok za izgradnju je 56 mjeseci, a probni rad traje šest mjeseci.



Blok 7 u TE Tuzla u pogonu bi trebao biti 2023. godine

Prema planiranoj dinamici, Blok 7 bi u pogonu trebao biti u toku 2023. Uz podršku Bloku 7, Cormack je istakla važnost primjene najviših ekoloških standarda koji će doprinijeti unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice.



Blok 7 u TE Tuzla u pogonu bi trebao biti 2023. godine

Blok 7 TE Tuzla u pogonu 2023. godine? - Izgradnjom Bloka 7 Bosna i Hercegovina će dobiti savremeni proizvodni pogon za pouzdano sanabdijevanje postojećih i budućih kupaca električne energije, te povećanje pouzdanosti elektroenergetskog sistema FBiH i BiH.



Blok 7 u TE Tuzla u pogonu bi trebao biti 2023. godine

Njena ekselencija Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH, posjetila je 16. Povod za posjetu ambasadorice Cormack je upoznavanje s poslovanjem Termoelektrane ¨Tuzla¨ i pripremnim aktivnostima za izgradnju Bloka 7 snage 450 MW. Izgradnjom Bloka 7 TE ¨Tuzla¨, čija je planirana godišnja proizvodnja 2. Tokom obilaska lokaliteta, ambasadorica Cormack se upoznala sa aktuelnim pripremama za početak izgradnje Bloka. Prema planiranoj dinamici Blok 7 bi u pogonu trebao biti u toku 2023. Rok za izgradnju je 56 mjeseci, a probni rad traje 6 mjeseci. Posebno je istaknuta opredjeljenost JP Elektroprivreda BiH za korištenje najviših ekoloških standarda prilikom izgradnje, koji će osigurati da emisija polutanata bude ispod dozvoljenih graničnih vrijednosti, propisanih direktivama Evropske unije. Izgradnjom Bloka 7 Bosna i Hercegovina će dobiti savremeni proizvodni pogon za pouzdano sanabdijevanje postojećih i budućih kupaca električne energije, te povećanje pouzdanosti elektroenergetskog sistema F BiH i BiH. U razgovoru sa rukovodstvom kompanije ambasadorica Cormack je ukazala na značaj investicija JP Elektroprivreda BiH za elektroenergetski sistem BiH, doprinos njegovoj stabilnosti i integritetu. Uz podršku Bloku 7, ambasadorica Cormack je istakla važnost primjene najviših ekoloških standarda koji će doprinijeti unapređenju kvalitata života lokalne zajednice. Osim o Bloku 7, razgovarano je o projektima u oblasti ekologije za čije finansiranje TE ¨Tuzla¨ izdvaja višemilionska sredstva. Direktni efekti-rekonstrukcije postrojenja za sagorijevanje, zamjene elektrofiltera za smanjenje emisije prašine, rekonstrukcije sistema za transport i odlaganja produkata sagorijevanja, izgradnje sistema za zatvaranje povratnih voda sa odlagališta produkata sagorijevanja i drugih investicija su značajno smanjenje negativnih uticaja Termoelektrane ¨Tuzla¨ na zrak, vodu i tlo. Za ilustraciju mogu poslužiti podaci da su emisije čvrstih čestica u zrak u 2017.



Lagumdžija: Blok 7 TE Tuzla je budućnost bh. elektroenergetskog sektora
Izgradnjom Bloka 7 Bosna i Hercegovina će dobiti savremeni proizvodni pogon za pouzdano sanabdijevanje postojećih i budućih kupaca električne energije, te povećanje pouzdanosti elektroenergetskog sistema FBiH i BiH. Uz podršku Bloku 7, Cormack je istakla važnost primjene najviših ekoloških standarda koji će doprinijeti unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice. Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je jučer Termoelektranu Tuzla, gdje se upoznala s poslovanjem te termoelektrane i i pripremnim aktivnostima za izgradnju Bloka 7 snage 450 MW. Rok za izgradnju je 56 mjeseci, a probni rad traje šest mjeseci. Posebno je istaknuta opredjeljenost JP Elektroprivreda BiH za korištenje najviših ekoloških standarda prilikom izgradnje, koji će osigurati da emisija polutanata bude ispod dozvoljenih graničnih vrijednosti, propisanih direktivama Evropske unije. Za održavanje, vođenje i izvještavanje sistema praćenja kvaliteta zraka zaduženo je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK-a. Izgradnjom Bloka 7 TE Tuzla, čija je planirana godišnja proizvodnja 2. Prema planiranoj dinamici Blok 7 bi u pogonu trebao biti u toku 2023. Izgradnjom Bloka 7 Bosna i Hercegovina će dobiti savremeni proizvodni pogon za pouzdano sanabdijevanje postojećih i budućih kupaca električne energije, te povećanje pouzdanosti elektroenergetskog sistema FBiH i BiH. Povod za posjetu ambasadorice Cormack je upoznavanje s poslovanjem Termoelektrane ¨Tuzla¨ i pripremnim aktivnostima za izgradnju Bloka 7 snage 450 MW. U razgovoru sa rukovodstvom kompanije ambasadorica Cormack je ukazala na značaj investicija JP Elektroprivreda BiH za elektroenergetski sistem BiH, doprinos njegovoj stabilnosti i integritetu.

[Sex video srpski|Crna gora ljetovanje forum|Oglasi Petrinja Osobni kontakti ]






Oznake: blok, 7, tež, tuzla, u, pogonu, 2023., godine

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.