Posao u sloveniji za hrvate - Lijepe djevojke

srijeda , 26.12.2018.

ŠANSA ZA POSAO Slovenci traže ove radnike, prosečna plata 870 EVRA










Click here: Posao u sloveniji za hrvate






EURopean Employment Services je mreža za razmjenu informacija koju vode službe za zapošljavanje u Europskoj uniji i zemljama EFTA-e. Sajmovi poslova mogu biti sjajan način za susretanje poslodavaca licem u lice. Zahtev za dozvolu za prvi boravak može podnieti vaš poslodavac kod upravne jedinice u Sloveniji, a ako ga podnesete sami, morate ga podnieti diplomatsko-konzularnom predstavništvu u matičnoj državi.



posao u sloveniji za hrvate

U tabeli ispod su podaci za sve godine od 2013: Godina realizacije Sporazuma Zaprimljeno oglasa Zaprimljeno po oglasima slobodnih radnih mjesta Potpisano Ugovora o radu Izdato radnih dozvola 2013. Prvo morate ishoditi potvrdu da ste visokokvalificirani radnik.



posao u sloveniji za hrvate

NEWS FOR CROATIANS LIVING ABROAD - Nitko od vas ne očekuje da budete sposobni predavati fiziku ili raspravljati o Marxovim radovima na njemačkom, ali težite i k tome. Radno vreme je osam sati na dan, ili 40 sati nedeljno, radi se u tri smene, osnovna bruto plata je 1.



posao u sloveniji za hrvate

Da biste tražili posao I dobili zaposlenje Republici Sloveniji, potrebno je da imate državljanstvo neke od zemalja Evropske Unije. Budući da naša zemlja još uvek nije članica građani Srbije I Bosne I Hercegovine moraju aplicirati za radnu dozvolu kako bi se zaposlili u Republici Sloveniji. DOBIJANJE RADNE DOZVOLE ZA REPUBLIKU SLOVENIJU Stranci iz trećih država za posao u Sloveniji moraju imati radnu dozvolu.. Dozvola se dobija tako što teba da nađete poslodavca koji će vas zaposliti i za vas dobiti tzv. Imajte u vidu da poslodavac može da zaposli državljane trećih zemalja samo ako nema odgovarajućih kandidata na Zavodu za zapošljavanje Republike Slovenije. Nakon 20 meseci rada možete dobiti ličnu radnu dozvolu sa rokom važenja od 3 godine, s kojom, ako ostanete bez posla, možete da se prijavite u evidenciju nezaposlenih osoba na Zavodu za zapošljavanje Republike Slovenije, gde ćete dobiti svog savetnika za zapošljavanje koji će Vam pomoći kod traženja posla. Za visokokvalifikovane radnike procedura je nešto lakša I drugačija. Visokoobrazovane osobe mogu podneti zahtev za izdavanje plave kartu ako imaju ugovor o zaposlenju na najmanje godinu dana i osiguranu platu u visini od najmanje 1,5 prosečne godišnje zarade u Republici Sloveniji. SAMOZAPOŠLJAVANJE Jedna od mogućnosti za zapošljavanje je i samozapošljavanje, odnosno otvaranje privatnog preduzeća. U tom slučaju su Vam potrebna nešto veća finansijska sredstva. Uslov za otvaranje s. Informacije o mogućnostima registracije i zapošljavanja u privatnim preduzećima možete dobiti na državnom portalu za preduzeća i preduzetnike, na sledećoj stranici. Zahtev za dozvolu za prvi boravak može podnieti vaš poslodavac kod upravne jedinice u Sloveniji, a ako ga podnesete sami, morate ga podnieti diplomatsko-konzularnom predstavništvu u matičnoj državi. Po zanimanju sam masinbravar poznajem dobro zavarivanje REL, MIG MAG, gasno acetilen-oksigen, kao i zavarivanje TIG argonsko. Vec 4 godine radim u jednoj Srpsoj firmi u Angoli. Takodje radim na makazama, apkant presi, i masinskoj radionici strug, glodalica, brusilica za ravno brusenje. Zbog samog postupka izrade delova sam morao sve to da naucim. Posedujem vozacku dozvolu B,C,E kategorije i tim poslom sam se bavio aktivno 7 godina. Ako neko ima ponudu za posao u Sloveniji nek se javi na viber br 00381645067378. Trenutno sam u Angoli do maja. Zainteresovan sam za posao u Sloveniji. Imam 46 godina , stabilnu porodicu, dvoje dece , nekretninu u vlasništvu Novi Sad! Moje interesovanje za posao u Sloveniji potiče iz razloga što osobe mojih godina u bogatog radnog iskustva u Srbiji više nemaju mogućnost zaposlenja! Zainteresovan sam i za kratkoročne radne angažmana kako bi se procenila moja stručnost!



Sve više mladih iz Srpske traži posao u Sloveniji
Prema podacima britanskih vlasti, sastavili smo kratak pregled pravila za zapošljavanje Hrvata u Velikoj Britaniji. Ako trebate radnu dozvolu, koje dokumente morate imati da dokažete da imate pravo raditi u Velikoj Britaniji? Zahtev za dozvolu za prvi boravak može podnieti vaš poslodavac kod upravne jedinice u Sloveniji, a ako ga podnesete sami, morate ga podnieti diplomatsko-konzularnom predstavništvu u matičnoj državi. Za izdavanje dozvola zaduženi su kantoni. Broj izjašnjenih Hrvata na popisima u Sloveniji. Kakve Janšine poteze možemo očekivati te kakve su šanse da buduću vladu oformi drugoplasirani Marjan Šarec, ali i na koji način bi se novi odnos snaga u budućem slovenskom parlamentu i vladi mogao reflektirati na Hrvatsku s obzirom na otvorena pitanja na relaciji Ljubljana-Zagreb, za tportal je prokomentirao slovenski politički analitičar Alem Maksuti s ljubljanskog Instituta za politički menadžment IPM S obzirom na rezultate izbora, sastavljanje buduće slovenske vlade bit će gotovo nemoguća misija, što je priznao i sam relativni pobjednik, čelnik Slovenske demokratske stranke SDS - ne može sastaviti vladu stranaka na koje je računao jer Slovenska narodna stranka SLS nije prešla izborni prag, a kršćanski demokrati iz Nove Slovenije osvojili su tek sedam od 12 mandata na koje su računali. Ali ne uživaju svi državljani novih članica EU sva ta prava. Preživljavanje mandata Na upit kako komentira rezultate bivše premijerke Alenke Bratušek, a kako slovenskog nacionalista i ekstremnog desničara , koji je u nekoliko navrata od parlamenta u Ljubljani tražio da se Istra, Žumberak i dio Međimurja oko Štrigove proglase slovenskim teritorijem, Maksuti naglašava kako je u parlament ušla Stranka Alenke Bratušek, no kako ona nije među zastupnicima, što je pozicija iz koje će morati ući u vladu ukoliko želi da njezina stranka preživi mandat.

[Priče sex|Studentice za zabavu split|Prvi put sa starijim]






Oznake: news, For, CROATIANS, living, ABROAD

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.