Kuharica mama zna - Susret s djevojkom

nedjelja , 30.12.2018.

Suzy Josipović Redžepagić predstavila kuharicu 'Mama zna'










Click here: Kuharica mama zna






Velika nepravda i sasvim krivo! To vjerojatno donose zrele godine. Moram pažljivo da biram sastojke. Moj je ručak iz snova ipak subotnji obrok iz djetinjstva.



kuharica mama zna

Kada je juha gotova luk izgleda staklenasto, a miris vina nije intenzivan ulijte je u 6 zemljanih ili vatrostalnih zdjelica, na vrh stavite prepečeni kruh, pokrite ga sa 2 šnite sira ili ribanim sirom i zapecite u pećnici da se sir otopi. Do kakvih ste spoznaja došli, kakvi vas ljudi nadahnjuju, a kakve se trudite izbjegavati? Kako uspijevate održati liniju?



kuharica mama zna

Probajte kolače Suzy Josipović Redžepagić na Festivalu hrane i vina - Tako je nastao ovaj divan recept koji traži sasvim malo truda i to prvenstveno za oblikovanje mini mesnih okruglica. Cene su takve da ubijaju apetit odmah.



kuharica mama zna

Sve knjige su nove. Za narudžbe iznad 40 KM dostava je BESPLATNA. Ukoliko određeni naslov iz naše naklade nemamo u ponudi moguća je narudžba. Sve što Vas zanima možete pogledati na www. Stjepana Radića 70, 88000 Mostar PDV broj: 227455900009 email: algoritam. Danas kada se kuhinja pretvorila u praznu pozornicu, kada smo zasuti estradiziranim i površnim kuharicama koje s pravom kuhinjom nemaju nikakve veze, već samo pojačavaju osjećaj praznine svijeta koji nas okružuje i koji sve više trpi i pati zbog naše nebrige prema toj velikoj kolijevci iz koje smo svi potekli. Iskrena i jednostavna, ali i obimna zbirka recepata i osobnih uspomena i uvjerenja Suzy Josipović, Mama zna! To je knjiga za čitanje i kuhanje, za listanje i uživanje i koja će, sasvim sam siguran, ostati na našim kućnim kuhinjskim policama još dugo, onoliko koliko su u Suzynim sjećanjima ostali zapisani recepti njezine bake i nadasve njezine mame. To je korisna i pametna, ozbiljna i zaigrana knjiga, koja me iznenadila, premda Suzy dugo i dobro poznajem. Sada kad sam je pročitao u dahu, siguran sam da ću i ja nešto iz nje skuhati, izabrati nešto za sebe iz ovog šarenog kaleidoskopa uspomena i zbilje iz kojeg nam šapće Suzy kakvu još nisam upoznao i zato je još više volim i poštujem. Jer kao da govori ova pametna i lijepa žena, supruga, majka i dijete istovremeno: — Skuhati pa pojesti jelo znači u sebe unijeti lijepu, istinsku i živu stvar, koju je othranila i odnjegovala zemlja. To znači upoznati svijet, ljude i osloboditi sebe samoga. I Suzyna baka i mama, to je sasvim očito, bile su dobre kuharice. Njihovo je naslijeđe u zapisima, ali što je važnije i u praksi. Knjigom ovih recepata strastvena autorica oživjela je naslijeđe, te na novi način iz vlastite kuharske svakodnevice pokazala kako i te kako ZNA! Upravo je nevjerojatna hrabrost kojom se Suzy upušta u bogatstvo i raznolikost zadataka kuharstva, poklanjajući nam svoje naslijeđe i praksu obiteljskog svakodnevnog kuhanja. Impresivan broj recepata prema kojima autorica neprekidno kuha sama kuha, ali sama i fotografira , ovom knjigom na najbolji način potvrđuju onu premalo isticanu stranu gastronomije — kuhanje kod kuće. Već čitajući je, a da još ništa iz nje nismo ni okusili, s ovom kuharicom osjećamo se bolje. Moja mama još uvijek ima jednu plastičnu vrećicu punu takvih papirića među kojima se, na moje vječito čuđenje, snalazi puno bolje nego što se ja snalazim u svojim kuharicama s abecednim indeksom. Iako će takvi snopovi papirića teško biti primamljivi lopovima, to su prava bogatstva koja pričaju o načinu života više generacija, ne samo jedne obitelji, već cijele mreže prijatelja i poznanika s kojima je netko od nas jednom dijelio trenutke za stolom, dovoljno lijepe da smo ih poželjeli zapisati u obliku recepata. Neke od takvih trenutaka i sama sam podijelila sa Suzy i njenom veselom obitelji i zato sam jako sretna što je ona svoje papiriće odlučila pretvoriti u pravu kuharicu. Čitajući te recepte, ne samo da sam se prisjetila tih druženja i priča o hrani, poželjela sam odmah otrčati u kuhinju i isprobati većinu tih jela, a to je za mene uvijek siguran znak da se radi o jaaako dobroj kuharici! Izbjegavajući kuharsko-književnu pretencioznost, uz poštivanje originalnih autora nekih recepata, Suzy Josipović postaje hrvatska Nigella Lawson, zgodna engleska autorica knjiga o kuhanju kojoj zavide njezini brojni muški kolege.



Marta Savic feat. Azis & Mirko Gavric - Mama - (OFFICIAL VIDEO 2011)
Škampi u pršutu Tko bi rekao da škampi i pršut tako dobro pašu? Prerađevine ne dolaze u obzir, jel tako? Jako jak, intenzivan, pun okus... Kakva je Sanja kad se ugase kamere i mikrofoni? Čežnjivo prolazi pored frižidera sa mlekom, sirom, maslacem, jogurtom, duboko uzdahne sećajući se dana kada su mlečni proizvodi bili zdravi.

[Slobodne cure mostar|Momaks|Slobodne dame osobni kontakt]






Oznake: Suzy, Josipović, Redžepagić, predstavila, kuharicu, mama, znaš

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.