četvrtak, 27.01.2011.

snovi i stvarnost

Jutros me mužić 5 do 6 probudio „kaj si zaspala ?“ rolleyes
Očito jesam, ništa dramatično, digla sam se 15 minuta kasnjie nego što sam trebala al sva sam stigla, samo sam kavu pila usput a ne natenane. Kako ne bih zaspala kad sam sanjala novac belj, dobila na poklon nešto kuna i nešto švicarskih franaka. Neke novčanice su bile stare, neke ganc nove al fina hrpica. smijeh
Snovi o novcu su mi prilično česta tema ovaj mjesec. Najprije sam u dva navrata sanjala novac (stare tailjanske lire) , a onda da sam na Bingu (kojeg već dugo ne igram) osovjila nešto malo više od 93.000.- kn.
I onda sam taj dan (u stvarnosti, ne u snovima) pogodila 4 broja na talijanskom lotu i za 15 uplaćenih kuna dobila skoro 3.000.- Ne, nisam ga spiskala nego poplačala neke račune (zaostale i unaprijed).
Nadam se da će i noćašnji snovi imati takav završetak.

Ne vjerujem više u ono da kad sanjaš kakicu ili te pokaka ptica ili staneš u pseću kakicu da TO znaći novac . Do sada je bilo drek sanjala – drek dobila zubo.

Počela je Kineska nova godina i upravo sam jutros za svoj kineski znak (tamo sam vitka, tiha i glasam se sa sssssssss) pročitala – godina u znaku novca.

Pa da vidimo. njamiparty

- 10:06 - Tvoje rijeýi ( 6 komentara) - Tvoj papir - #

nedjelja, 23.01.2011.

čitam ili ću čitati

Kraj kreveta je trenutno naslagano 5 knjiga, 2 moje, 3 iz knjižnice :
Prepusujem sa korica :

Marina Fiorato - Puhač stakla s Murana
Nezaboravna ljubna priča koja će vam ukrasti srce

Tek sam na pečetku, obećava.

Kate Furnivall : Ruska konkubina
Ova predivna ljubavna priča uhvatila je sve - slike i mirise, nade i strasti Rusije i Kine s početka 20.stoljeća

Mislim da ću je sačuvati do ljetnog godišnjeg jer ima 468 stranica ili ću čitanje razvući na 2 mjeseca.. preteška je da teglim u torbi pa čitam na putu do posla.

Deepak Chopra : Zašto se Bog smije ?
Put prema radosti i duhovnom optimizmu

Volim njegov pitak stil, pročitala sam prvo poglavlje i mislim da ću baš nju odmah pročitati.

Stanley I.Greenspan : Sjajni klinci
Kako pomoći djetetu da razvije 10 kvaliteta potrebnih za zdrav, sretan i uspješan život

Malo sam provrtila stranice i pročitala koju rečenicu, volim takve knjige o djeci sa puno primjera iz prakse, a ne suhoparno nabrajanje činjenica.

Werner Waldmann - David Gilberto Chong Lee - Feng Shui atlas
Zakon sklada za sve životne prostore i situacije.

Slikovnica za odrasle sretan. I onako najviše od svega čitam upravo slikonvice, dječje enciklopedije, slikovne riječnike itd.
Jučer sam cijelo popodne čitala denciklopediju o vlakovima, dječju naravno, ma svašta sam naučila a Vito uživao sretan

- 07:50 - Tvoje rijeýi ( 5 komentara) - Tvoj papir - #

petak, 21.01.2011.

kad su nam drugi krivi...

Svi smo skloni za svoje neuspjehe okriviti druge, naravno za uspjehe smo sami zaslužni.belj
Pa tako i naši dragi rukometaši nakon sinoćnje utakmice, suci su im krivi što su izgubili i uložen je službeni protest. Ma dajte najte, sramota. burninmad Izgubili sa 5 razlike, a suci su im krivi. To što su golmani bili čista katastrofa nema nikakve veze, a druge stvari ne treba ni komentirati, no još se izbornik mora „puno žganaca najesti“ da bi bio kakav treba biti. naughty
Možeš okriviti suđenje ako je minimalna razlika u pitanju ali ako si bolji onda ćeš pobijediti bez obzira na sve. I jučer jesu pobijedili bolji. Gledala sam veći dio utakmice.

A takve se stvari događaju svugdje. Primjer. Od kolegice sin pao razred ( srednja škola) jer nije prošao na popravnom iz matematike. Ona se žalila Ministarstvu zbog način dobivanja pitanja na tom popravnom nono?! Hellooo, da je znao bi prošao, a ako ne zna barem za dvojku ne treba ni proći. Da je znao gradivo ne bi ga ništa moglo spriječiti da dobije pozitivnu ocjenu. I kakav je to primjer za dijete ? Nije profesorica kriva što je pao razred nego on koji nije (na)učio. Ja bih ga bome pritegla , platila instrukcije i učio bi dan i noć ako treba.
Da je dao sve od sebe i nije prošao, ne bih ništa rekla ali reći da je profesorica različito tretirala one koji su bili na popravnom i da zato nije prošao je stvarno nesuvislo.

Tak i naši rukometaši, da su igrali dobro kako mogu ne bih ih nikakve sudačke odluke spriječile da pobjede. I ne bi im nitko zamjerio da kažu da su jednostavno imali loš dan ili da su se neke stvari poklopile i da su Danci stvarno bili bolji.
Uostalom dan prije su igrali neriješeno sa Srbijom. Dakle nešto ne štima.

- 10:38 - Tvoje rijeýi ( 4 komentara) - Tvoj papir - #

četvrtak, 20.01.2011.

izlet

Nedavno (dok je još bilo toplo i sunčano) smo nakon dugo vremena skoknuli na izlet u Graz. Nije šoping bio primaran nego čisto da malo promijenimo zrak. Al čim smo prešli slovensku granicu mam nam se zagrcnulo od njihove bahate , bezobrazne i arogantne policije burninmad. Bolji reći jednog policajca koji je imao nastup kao da smo u najmanju ruku zgazili nekog, a ne ušli (ne znajući) na parking za službene osobe, jer seronje nemaju ni jedno jedino parkino mjesto ispred kućice gdje se kupuje vinjeta rolleyes. Ali čim je Champs progovorila savršeni slovenski (ipak sam ja tamo rođena i odrasla) odmah mu se promijenio izraz lica , ton snizio za nekoliko oktava i pustio nas je da se vratimo na „pravi put“ sa pogrešnog parkirališta. Seronja headbang , al dobro smo prošli , možeš mu objašnjavati koliko hoćeš, kad ti hoće opalio kaznu opalio bi bez obzira na sve. Al nije, samo zato što je mislio da sam slovenka, a nisam. zubo
Ostatak puta je prošao OK, dan ko' iz snova, sunce i +12 stupnjeva. Šopingirali smo malo, a najvažnije je da smo našli svjetleće tenisice za Vitu koje su meni bedaste al svi klinci se pale na to i svi ih moraju imati, a kad smo mu i onako morali kupiti nove, dobio je te svjetleće. Treba gledati klince po cesti kad je već mrak, 80% onih vrtičke dobi ima svjetleću obuću. rofl
Što se kvalitete robe situacija je kao što je bila, isti dućan , ista marka ali u našim dućanima sami šrot, a tamo sve puno, puno kvalitetnije.
Geox tenisice su doduše iste kvalitete ali tamo 20% jeftinije u startu + sezonsko sniženje pa je na kraju cijena 40% manja nego u ZG.
Nismo išli u nikakve šoping centre nego u centar grada, parking je tamo isto jeftiniji nego u ZG, 3 sata strogog centra grada € 3,60. U Zg ni ne možeš biti u centru parkiran dulje od sat vremena, osim u garaži u kojima često jedva da se radnim danom nađe mjesta.
Vito kao zaljubljenik u tramvaje i vlakove morao se provozati tramvajem i u Grazu. Taj sam dio prepustila tati, a ja sam za to vrijeme razgledavala izloge.
Mužić je dobio kompliment u prvom dućanu gdje sam čekla u redu na blagajni, a on donio neka sjajila ak ih hoću kupiti ali nisam jer sam baš ovaj mjesec što kroz poklone što sama obnovila kozmetiku. Ali žena iza mene nije odoljela prokomentirati „kako Vi imate dobrog muža, brine da mu žena bude uvijek lijepa“,
A on meni vani „vidiš, tebi drugi moraju reći da imaš dobrog muža“
Ne moraju al žene uvijek vole davati komplimente ili hvaliti tuđe muževe, a muškarci se pred mužem baš ne usude hvaliti nečije žene jer se to odmah protumači drugačije nut.

Jedna me je stvar razočarala, kolači gdje sam ih jela nekoliko puta do sada drastično su se pokvarili i puno je manji izbor nego što je nekad bio. Da ne bi bilo da je baš sve bolje nego kod nas. smokin

- 10:19 - Tvoje rijeýi ( 4 komentara) - Tvoj papir - #

četvrtak, 13.01.2011.

godine nisu važneee....:-)

Povećao se broj godina i mužiću i meni ovaj tjedan…

Najoriginalniji poklon koji je on dobio su domaće kobasice (a fine, probali odmah jučer) i zec (ne kućni ljubimac nego za kuhanje). A tak je to sa kuharima koji (vole svoj posao) najviše ih razvesele pokloni iz te domene (fina hrana, Peugeot mlinac za papar, Pošip iz Čare, fino maslinovo ulje itd.)

Najorginalniji poklon koji sam ja dobila je iz domene spavaće sobenaughty , hm , može se primijeniti i drugdje doduše, a nisam ga dobila od muža nego frendice. Nije još isproban al mužić je vidio sadržaj kutije u koju je pakirano sve to pa neće biti potpuno iznenađenje al golica maštu ..naughty

Torte je napravio mužić, da , nekoliko njih al u različitim periodima tj uvijek jednu te istu jer je trenutno glavni hit fino. Za kao naše rođendane je napravio još prošli tjedan al smo je na kraju maznuli sami nas troje, jer moji nisu mogli doći jer su bili bolesni, svekrva se nije mogla spustiti sa brega jer je bilo zaleđeno (al njoj je mužić odnio dio) i tak smo je brzinski pojeli sami. Ne smijem ni priznati u kako kratkom vremenu zubo. Mužić je samo rekao da je torta preko noći misteriozno smanjila ,a „zaboravio“ da je bio u noćnom pohodu na nju,a bogme i jutarnjem uz prvu kavu. A kaj je najgore, on je maznuo 6 komada torte (toliko sam mu nabrojila) u 24 sata, a JA sam na vagi dobila 1 kg. On ništa. mad
Vito je sa pričom o torti zabavljao cijelu Sephoru , „mami je jođendan i došli smo joj kupiti poklon. Imali smo i tojtu ali smo je tata i ja pojeli. Imamo još jednu u fjižideju al' ta je tati za posao“. rofl

- 15:38 - Tvoje rijeýi ( 5 komentara) - Tvoj papir - #

četvrtak, 06.01.2011.

medo-faza

od 5 dana ove godine čak 2 se nisam izvukla iz kuće nono. Znam da ima ljudi koji vole spavati zimski san i koji jednostavno zimi ne funkciniraju al ja se ne sjećam da je mene tako nešto uhvatilo do sada Samo bi bila doma rolleyes, a u razgovoru sa frendicom (ako se smsa-nje moženazvati razgovorom smijeh) smozaključile da otpuštamo od nakupljenog stresa. jer se ni njoj ne da nikud nego biti ispod dekice , dremeckati, čitati.
I mužić je na godišnjem pa imamo kolektivno razvlačenje po kući. On doduše nakuhava sve u šesnaest. Napravio nam je tortu iako su nam rođendani idući tjedan al onda već počinje žrvanj svakodnevnice . Kuha sve neke stvari za koje treba puno vremena, np. pašticadu, 4 vrste njoka (obične , crvene , crne i zelene).. E povodom zadnjeg smo imali kriznu situaciju . Ja sam naime strgla multi prije cca 2 mjeseca i nismo kupili novi nego je on prkjučer kupio neku malu sjeckalicu. Ja više volim te male, sa multijem sam stalno imala problema u rukovanju zubo.
I krene on sjeckati špinat za njoke, ne ide, sjeckalica ne sjecka. Na prazno se nož vrti, kad staviš unutra bilo što u bilo kojoj količni - ništa.
Proba sa povrćem iz ppašticade - ništa.
I ništa, ja se spremila (a taman sam i taj dan mislila ne izaći iz kuće belj) pa do Trga zamijeniti sjeckalicu.. E da, račun je pametnjaković vadio iz smeća ! Dobro da ga je uopće i našao. To je redovna pojava kod njega, što god kupi odmah sve račune i etikete pobaca u smeće,a ja za svaki slučaj čuvam barem mjesec dana.
Na kraju sam sjeckalicu zamijenila bez problema. Ne moram ni reči da je prva bila austrijska marka ali zemlja porijekla zna se - Kina.

- 07:50 - Tvoje rijeýi ( 5 komentara) - Tvoj papir - #

nedjelja, 02.01.2011.

idemo dalje

Kaže se da kakav nam je prvi dan u godini, takva će nam biti cijela.

Prema prvom danu 2011 budem
- se dobro naspavala rolleyes.
kak da ne, čim završi godišnji i krene žrvanj svakodnevnice opet ću biti kratka sa snom za 1-2 sta. niej puno al' kad se skupi u cijeli tjedna, pa cijeli mjesec...
- kuhala, prala i peglala zubo
- listala žurnale ispijajućii kavu beljez da je itko išto trebao , tražio i da su me pustili na miru
ovo je isto "kak da ne" kategorija. , slučajno se dogodilo tih sat vremena b
- plesala valcer u papučama cerek
Em sam se zadihala, em mi se vrtilo u glavi, mužić ništa od navedenog što znaćid aje u puno boljoj kondiciji
- bila bez šminke cijeli dan
To se dogodilo samo zato kaj nisam ni prismrdila van iz kuće inaće bi stavila barem maskaru i labaleo
- raspravljala s mužem oko novaca naughty
Tak uobičajeno, ak ne dobijemno na lotu (a sudeći po prvom danu ne budemo jer sam imala samo 1 broj pogođen)
rasprava oko financija će biti glavni kamen smutnje.
I Vito će biti dobar cijeli cijelcati dan, bez žutih minuta smijeh


- 09:52 - Tvoje rijeýi ( 5 komentara) - Tvoj papir - #