Kao i pola Hrvatske i moja je firma imala produženi vikend, a čekaju na još dva Baš sam se dobro odmorila, samo što sam se iz nekog nepoznatog razloga budila jako, jako rano između pola 5 i pola 6 Nemam pojma što me spopalo ali barem sam imala sat-dva vremena mirno ispijanje kave i čitanje.
Svaki dan smo išli nekud u prirodu. Brali smo višnje, trešnje, ribizle , jagode. Sladili se finom štrudlom od višanja i trešanja u koji smo umjesto prezla stavili malo oraha
Jeli smo uglavnom ribu iako mora vidjeli nismo .
U četvrtak, na praznični dan je kruh bio vjerojatno najtraženiji artikl. Sve su pekarne osim one na autobusnom kolodvoru bile zatvorene, naravno. Kad smo vidjeli kakav je red tj da bi se trebalo čekati minimalno pola sata, okrenuli smo se i vratili doma po stari koji je prepečen na roštilju bio i bolji nego što bi bio friški.
U subotu smo bili u Trakošćanu. Vito je bio oduševljen dvorcem a ja s time kako je s njim lako plandovati okolo. Svaki dan pita „a kud sutja idemo? “ Ništa nije bilo problematično , ni penjanje do dvorca, ni razgledavanje, samo se malo bojao kod spuštanja zavojitim stepenicama. E te ni ja ne volim.
U dvorcu su mu se najviše sviđale razne karte, to vjerojatno iz crtića „Dora istražuje“ gdje se uvijek gleda u kartu kojim putem treba ići. Zanimljive su mu bile i makete (jednu malu smo mu na štandu suvenira i kupili) i oružje,: puške i koplja. Ali kad smo doma pričali što je sve vido, zapamtio je i da su bile slike i opisao tj pokazao kako su obučeni likovi na njima – stisnuo je majicu uz vrat .
Temperatura je tamo bila divna, 20-tak stupnjeva, ugodno i svježe od puno šume okolo.
Turistička ponuda kao takva, hm, hm, sve se naplaćuje: parking u travi, wc u restoranu. Sladoleda ni za lijek,tek smo u Krapini pojeli fini sladoled u jedno jako dobro uređenoj slastičarni , puno bolji nego što sam nedavno jela u centru Zagreba. Mužić je jeo baklavu , ne znam što mu je bilo, valjda da zaokruži ono što smo ručali. Probala sam zalogaj, a ono baklava sa cimetom, hm, Zagorci i baklave, nadam se da mu slijedeći put neće pasti napamet naručiti štrukle u Splitu npr. No, on se nije ni bunio, samo da je slatko, pa makar čudnovata baklava sa cimetom i vodenastim šerbetom.
Bilo je i nekoliko spontanih kava kakve najviše volim, jer kad god se krenem previše dogovarati uvijek nešto iskrsne, a ovak možeš – mogu.
|