CHABLIS

13.02.2020., četvrtak

PANDA MANDA

Živa i zdrava, ali lijena za javljanje, a možda i prezaposlena. No, kako god bilo, blog je jedna od mojih velikih ljubavi gdje sam objavljivala priče, pjesme i neke crtice s putovanja.
Putujem sve manje, ne planinarim uopće jer su me koljena izdala, ali pišem i dalje. Ne da pišem nego je tu uz mene šest slikovnica, sedma na pomolu kao i dječji roman koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Možda svega toga ne bi bilo da nije bilo bloga, a ovako sam imala virtualni poticaj, komentare blogera koji su i sami pisali i odlučila sam se i u „stvarnosti“ posvetiti pisanju.
Slikovnice jako dobro prihvaćene i često gostujem u dječjim vrtićima i knjižnicama odlučila sam osnovati i udrugu koju sam nazvala po glavnom liku prve slikovnice, a zamislila sam da se u udruzi igram s djecom, da djeca dolaze i stvaraju pa odlaze zadovoljni i opet se vraćaju. Malo o udruzi možete pogledati na www.pandamanda.hr
Kako je fb pojeo blog i bloganje (a mislila da nikada neću popustiti i da ću uvijek ostati vjerna blogu) tako udruga ima i svoju fb stranicu Panda Manda, a bome i ja svoju autorsku.
Budući da sam dvije godine ljetovala na Lastovu odlučila sam ih počastiti „Pričom iz kofera“, i nisam pogriješila jer tamo nitko ne dolazi i djeci je to bilo lijepo i novo iskustvo. A kad sam već bila tamo palo mi je na pamet da napravim radionicu na plaži. Posudila sam stol iz jedne konobe i otvorila svoj kofer, djeca i odrasli su se začas okupili a ja sam im pričala priču dok su oni u taj kofer, kao u malo kazalište, postavljali likove iz priče. Nakon toga smo, također nogu uronjenih u more, imali i malu likovnu radionicu. Izrađivali smo škarpine od praznih tuljaca wc papira. Dopalo im se pa smo napravili još jednu pričaonicu, a na novoj radionici smo izrađivali krokodile. Prva je bila prema slikovnici „Ribice, morske prijateljice“, a druga prema slikovnici „Krokodil na plaži“. Udruga je sada dobila (ona je dobila, ja sam unajmila, to vam je kao da imate dijete, stalno imate troškove) novi prostor, u potkrovlju jedne male zgrade. Osim slušaonica i pročaonica za djecu ponosna sam na radionicu vezenja koju vodi mlada djevojka koja je završila nastavnički smjer na Akademiji likovnih umjetnosti. Do nedavno smo se smijali goblenima i raznim ručnim radovima, a sada je to vrlo popularno i mogu vam reći da sam i sama zaluđena pa vezem likove iz slikovnica! Od radionica mogu spomenuti još filcanje, pletenje za početnike, pripreme za polaganje prijamnog ispita za ŠPUD i ALU, a svakodnevno mi još ponešto padne na pamet.
Imam još nekoliko godina do penzije, a onda ću tek, nadam se, ludovati kako treba. Do tada se raspoređujem između obitelji, posla, pisanja i udruge.

Oznake: Književnost za djecu, radionice


- 22:21 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2020  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Opis bloga

Linkovi