Muvanje smudja sistem - Susretit će se u sredini

srijeda , 19.12.2018.

Podvodni Plovak Za Soma










Click here: Muvanje smudja sistem






Smuđ pruža lep otpor, ali nije snažan. Kako ne biste morali stalno gledati u vrhove štapova, poslužite se elektroničkim indikatorima ugriza, te swingerima koji se upotrebljavaju u modernom šaranskom ribolovu. Znači da se tom vrstom ribolova ne možemo baviti svi nego samo probrani.



muvanje smudja sistem

Smuđ je jako osjetljiv na bilo kakav otpor, pa je dobro preklopnik na roli ostaviti otvoren i tako omogućiti nesmetano odmotavanje najlona s role. Međutim, ko peca, da bi stigao do dna u takvim uslovima obično koristi teške glave, a verovatno i deblje pletenice. Dve su osnovne vrste smuđeva kod nas.



muvanje smudja sistem

Masterbih Forum - Dakle koristimo takav način ribolova tamo gdje je dozvoljen.



muvanje smudja sistem

Ribolov smuđa tog profinjenog barona predstavlja zaista veličanstveni ugođaj. Sportski ribolovci uvijek pronalaze nove načine kako bi prevarili tog prevejanog predatora Dosta zanimljiva riba, vrlo ukusnog mesa na meti je sportskih ribolovaca a naročito iskusnih varaličara. Veoma mali broj sportskih ribolovaca se može pohvaliti sa ulovom smuđa, što nam govori o kakvoj vrsti ribe se radi. Smuđ se lovi ciljano Upravo iz tih razloga on se nemože loviti slučajno, onako usput, nego sa jasno određenom taktikom i ciljem. Ribolov vještačkim mamcima je izuzetno zahtjevan što se tiče koncetracije i izuzetne fizičke aktivnosti. Ajd ti maši cijeli dan sa štapom. To nije ribolov mjesta nego istraživački ribolov koji zahtjeva veliku snalažljivost i okretnost sportskog ribolovca koji pretražuje riječno korito. Smuđ je stanovnik kamenjara i potopljenih šuma pa samim tim kretanje kamemnitom obalom nije baš preporučljivo za sve sportske ribolovce. Upravo iz tih razloga mnogi sportski ribolovci pribjegavaju upotrebi plovka prilikom ribolova smuđa. Plovkom se može pecati kako sa obalte tako i sa čamca, samo je predhodno potrebno pronaći mjesto gdje on boravi i gdje se hrani. On se obično hrani u toku noći tj. U toku ljetnih mjeseci lovi u samoj obali gdje pronalazi hranu tj. Nema boljeg osjećaja kada u toku većeri posmatrate zabačeni plovak sa ampulom, njegovo blago podrhtavanje usljed rada kedera, a posebno kad krene u stranu i nestane ispod površine vode. E zato se živi, to pokreće sportske ribolovce i daje im snagu da izdrže mnoge nesane noći provedene na riječnim obalama. Da bi uspješno lovili smuđa na plovak potrebno je napraviti opdgovarajući sistem što možete pogledati u nastavku teksta. Način vezivanja sistema za lov smuđa na plovak Za ribolov smuđa obično se koriste tanji najloni — osnovni najlon 0,25 , predvez 0,20. Na osnovni najlon postavite odgovarajući stoper za plovak Kada se postavili stoper, navucite plovak težine od 10 — 15gr, nakon toga gumenu perlicu pa ponovo stoper. Uloga gumene perlice i donjeg stopera da odvoji plovak od olovne suze Ispod stopera postavi se olovna suza težine od 7 — 10 gr.



Pecanje smudja na muvanje, ziv mamac.
Ajd ti maši cijeli dan sa štapom. Pa baš i ne.. Sa vremena na vreme povucite štap da varalica napravi pauzu u radu što može naterati smuđa da napadne varalicu. MyCity pokrenuo, administrira i razvija , a o uređenju sajta se brine. Dok bi umetna varalica recimo, koliko god ona spora bila, brzo prošla kraj potencijalnog ulova, odnosno ribe poput štuke ili neke druge ribe, mrtva ribica tj. Pozeljno je da imate duze i osetljive stapove za ovakav vid pecanja. Preko leta,a pogotovo posle mresta udarci su mu dosta agresivniji i obično se osete dva ili tri jaka udarca nakon čega krene da nosi mamac. Plutajuću spužvicu, komadiće pluta ili stiropora valja izrezati na komade duge od 3 do 5 centimetara, ovisno o veličini kedera, i umetnuti ih u trbušnu šupljinu ribice pomoću igle za boile ili običnih ribičkih kliješta. Iako je tanjom lakše spustiti varalicu.

[Sex and the city sezona 1 online sa prevodom|Parovi 2017|Seks poze u trudnoci]






Oznake: Podvodni, plovak, za, soma

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.