centurion

centurion.blog.hr

E-mail
centurion@hi.htnet.hr
ICQ : 125-378-249

Kako su nastali CENTURIONSI






Ime smo dobili glasajuci na forumu 11.04.2003. (13 ZA i 1 protiv) i od tada je u rad kohorte ova podgrupa ulozila mnogo truda,zivaca a i novaca!
Od 15ak clanova koji spadaju u neku siru ekipu 10ak nas je od pocetka u ekipi a ostali se povremeno malo udalje pa opet priblize...
Od tog 4 mjeseca 2003. pokrenuli smo dosta stvari a na zadnjim tekmama dio ove ekipe i vodi navijanje na utakmicama sto je vjerovatno i neki raritet s obzirom na godine tih ljudi.Prosjek godina je oko 20 i tu je nasa velika prednost a i sansa za buducnost!
Centurionsi imaju i dva clana daleko od Osijeka (Boki - Rijeka; Kiki - Pazin)koji puno pomazu ekipi a cesto su i na gostovanjima i domacim utakmicama (iako im je utakmica u Osijeku najdalje gostovanje)
Od materijalnih stvari potaknuli smo i napravili 3 vrste Bar salova, salove za reprezentaciju OSJECANI(3 boje),salove KOHORTA, barjake na BAR shemu, majice te pilot broj fanzina!
Ovo ljeto nam je primarni cilj napraviti transparent podgrupe iako kao ekipa imamo 10ak transparenata ...

NAVIJACKE SLIKE:

spomen ploca poguinulim kohortasima:


OSIJEK - hajduk




HRVATSKA - slovacka


slaven - OSIJEK


vartteks - OSIJEK


dinamo - OSIJEK


cibalia - OSIJEK


OSIJEK - kamen - 16G kohorte


OSIJEK - cibalia - 15g KOHORTE








OSIJEK - kamen - prva koreografija najlonom:



  svibanj, 2004 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Linkovi
navijacki linkovi:
Kohorta.net
Kohorta forum

Price iz arhive:
price iz proslosti : Rapid -Osijek
Kohorta u sezoni 2003/04
VArteks-Osijek
Rijeka: Hrvatska:Slovacka

blogovi:

baljezganje by cobra
udruga Majpan







 20.05.2004., četvrtak

Price iz proslosti..

Nadam se da cu uspjeti jednom tjedno ovdje objaviti neku navijacku pricu tj. pustolovinu iz proslosti...
Za pocetak se prisjecam kako je bilo 2000. u Becu:


U Osijeku se tih dana zivjelo samo za tekme - Bjelica & Co bili tema svih razgovora u gradu pa su cak i politicari priznali na jednoj sjednici gradskog vijeca da jedino sto u gradu funkcionira kako treba je NK Osijek! U prvoj utakmici pobjedu(2:1) donosi Bjelica iz jednaesterca u 90min pa su sanse za prolaz bile 50:50! Organizaciju puta preuzela je samo jedna agencija i preko njih su isla 2 autobusa sto se meni cinilo premalo, tj. znao sma da ide dosta ekipe i autim i kombijima ali uvijek sam mislio da je buseviam najbolje! Prvi bus je popunila ekipa koja je isla u London na tekmu sa West Hamom a drugi ostala ekipa medju kojima sam se smjestio i ja sa svojim legom Matom iz Koritne! Cjelim putem pada kisa i hladno je sto malo ubija atmosferu ali svi su dobro opskrbljeni pivom pa se putem i raspolozenje popravlja!
Na granici sa Austrijom tj na granici sa EU kao da je neka magicna crta jer sa ove strane pljusti kisa a sa austrijske je suncano i toplo - da nisam vidio nebi vjerovao- to mi je probudilo neki dodatni optimizam da ce tekma biti dobra i da IDEMO DALJE!! Dolazimo u Bec 4-5 sati prije tekme i kako se priblizavamo stadionu vidim da je doslo puno vise osjecana nego sam mislio da ce doci a uz njih sve je puno i nasih iseljenika koji su po defaultu imali Sukerove dresove! Bus napokon staje pred stadionom i mi okupiramo okolne standove sa hranom i cugome ali i neki caff( na uglu te ulice gdje je stadion) za koji smo kasnije saznali kako se tamo okupljaju njihovi navijaci!? Ushicenje pa cak bi rekao i nevjerica bilo je vidljivo na nasim licima - tko bi rekao da igramo tekmu 2kola kupa Uefa u Becu - kao da sve to sanjam!!! Na stadion se ulazi jedan po jedan jer se broje svi gledatelji na nekom stroju za karte - welcome to EU! Trebali smo biti smjesteni na tribinu iza gola ali skuzili su oni da su navijaci sa ovih prostora grlati pa nas smjestili na dio tribine iza korner zastavice da se losije cujemo medjutim nas se skupilo dovoljno (oko 700) da im pokazemo da se bolje cuejmo od njihovih navijaca i ako bi nas stavili u misiju rupu! Njihovi navijaci prosvjeduju protiv lose igre i okrecu transparente naopako a navijanje se vodi megafonom! Na pocetku tekme neka koreografija sa papirima ali nije mi bas ostalo u sjecanju pa neznam tocno sta je to bilo! Prvih 10ak min Rapid napada ali bezuspjesno i onda u 14 min Bjelica prvo u stativu i onda u gol i to je 0:1 - kakvo slavlje -ludnica ,ljudi skacu na glavu sa tribine ....:) Navijanje odlicno - navijamo samo mi na stadionu ori se kao da je tekma u Osijeku - drugo poluvrijeme protice polako i onda nakon penal za Savicevica kojeg Balic sjajno brani i to je bio znak da je gotovo- pocinju pjesme Rapid,rapid aufwidersehn i Aufiedersehn i mahanje njihovim navijacima - oni uzvracaju sa bacanjem papira,pljuvanjem i dizanjem 3 prsta ali i sa odlaskom sa stadiona na sto mi jos jace pjevamo AUFWIEDERSEHN, AUFWIEDERSEHN :) Zadnji napad u 90min i Jukicev gol donosi i konacnu potvrdu prolaza u 3 krug - igraci slave sa nama 15ak min a zadnji ostaje Bjelko - Zapjevali smo mu u sav glas OSTANI,OSTANI! Sa stadiona idemo svi presretni pa cak ni kazne za parkiranje koje su dobili mnogi koji su isli autima nisu bile tesko prihvacene!
Put nazad je zapamcen po sitnijim akcijama na benzinskoj postaji u predgradju Beca i po posjetu madjarskim cardama u sitnim nocnim satima :)
- 02:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #