utorak, 06.06.2006.

Google word & kamate

Vjerojatno ste svi očekivali treći dio trilogije (da je bar trilogija) o Bernankeu i kamatama kojima se razbacuje šakom i kapom, ali ne, Bernankea ću ostavit da u miru razmatra kako uništit svjetsku ekonomiju i napisati par linkova na tekstove koje sam maloprije pročitao.

Link se već duže vrijeme nalazi na među ponuđenim linkovima u stupcu s lijeve strane, a nosi naziv

- Internet stock blog a u posljednjim tekstovima nam donosi;

- izračun koliki je broj posjeta, odnosno pretraga potreban da bi Google stvarao profit, odnosno da bi mu rasli prihodi, vezano uz dogovor-ugovor između Googlea i Dell-a o predinstaliranom Google toolbaru na svim Dellovim kompjuterima. O tom ugovoru nismo dobili mnogo informacija, a da ne dužim previše, analitičari Citigroupa su ustanovili da je taj dogovor povoljan za obe strane te da ispunjava sve preduvjete koji su potrebni za rast profita obe kompanije. Koga zanimaju detalji - LINK.

- drugi zanimljiv članak na tom blog-portalu nam donosi predviđanja nekoliko vodećih financijskih analitičara internet dionica, koji tvrde da će Googleov profit za drugi kvartal '06 biti veći od očekivanog, detalji na - LINK.

P.S. niste mogli ne primjetiti da u posljednjih mjesec-dva dana mnogo rijeđe osvježavam blog, nažalost po blog, ali nasreću po mene, imam dosta posla pa ne stignem sve napraviti kako treba, a ipak mislim da je bolje jednu stvar raditi kako "Bog zapovida", nego deset stvari polovično.

Ipak, to ne znači da sam se zasitio bloga, dapače, kad odradim ovo što imam (trebao bi završiti do 15. srpnja), a ne krenem u novi projekt, sigurno ću se posvetiti investiranju kojeg ću popratiti svakodnevnim javljanjima, makar s laptopa na plaži, kao pravi geek. ;))

- 20:51 - komentar (7) - tisak - #