ponedjeljak, 24.04.2006.

TDZ pušing

U nedostatku veselijih tema krenuo sam napisati kratak osvrt na "slučaj TDZ", iako sam već dosta toga ispisao po komentarima na moj novac forumu i na Kemoterapijinom blogu. Uočio sam i kvalitetan osvrt na (novom) bestseleru, autor Mrak. Ako Kemoterapijin blog ne bude radio nemojte odmah pomisliti da je Darius blokirao linkiranje prema mojblogu, razlog tome je taj što se mojblog srušio, nakon mnogo problema posljednjih dana.

Nego, da se vratimo na temu "TDZ pušinga", taman kad sam krenuo copy/pasteati ono što sam napisao na forumu (uključujući i poziv na revoluciju ;)), naišao sam na tekst forumaša (Presvetlog) kojeg često copy/pasteam jer zbog njegovog iznimnog iskustva redovito napiše tekst vrijedan printanja i ljepljenja iznad kreveta/trading stationa. Svakako, ovaj put nije pisao o tradeanju (toga se može naći u kategoriji "investiranje" > "svijet" u threadu "strong buy", već (polušaljivi) tekst na temu Adris.

A kako nakon čitanja teksta namam ispiracije za napisati nešto originalno, ide copy/paste:

Cijela ta trakavica je postala već naporna i bilo bi bolje da što prije završi.
Ovih 30-tak jadnika koje je Iveković zaludio do daske, doveo ih do situacije da će izgubiti ne samo otpremnine, već će i odgovarati za pričinjenu štetu i ostati će bez ikakvih socijalnih prava.
Imali su goluba u ruci, a na kraju im neće ostati ništa.
Čitam i ova blogiranja, i više imam osjećaj da se jedni prepucavaju s drugima na osobnoj razini, do li je tu tema TDZ.

Ok, država je digla ruke od ove priče, iako bi joj to trebao biti posao, barem u nekom dijelu.
Revizija pretvorbe i privatizacije, te zaključci prihvaćeni u saboru, jesu utvrdili da se treba postupati prema rezulatima koje je podnijela Krasićka. No, svi se bave konstrukcijama, što bi to značilo da se ta pretvorba poništi i slično.
Umjesto da netko relevantan, dovoljan bi bio jedan odvjetnik trgovačkog prava, jednostavno kaže ljudima, medijima, a i ovima što su se uhvatili ko pijan plota tog izvještaja, da ako je i bilo nepravilnosti, da su to tempi pasati, jer su za sve sporne radnje, ne samo u slučaju TDZ-a, nastupile pravne zastare, i da se to stanje više ne može mijenjati, želimo li zadržati u ovoj zemlji status pravne države. To je jedina istina tog dokumenta, da za pravno postupanje postoji zakonski rok, koji je iscurio.
Naravno, postoji i drugi način, preuzeti vlast u državi, zavesti režim, ponovo nacionalizirati svu imovinu koja je mijenjala titulare zadnjih 16 godina, i svi sretni...
Ovo što sada ostaje, je da im još Bajić to napismeno i usmeno potvrdi, i da ih na neki od načina kojima to pravna država izvodi, izvade van iz te nesretne tvornice, ili da najbolje svi skupa, a prvi Iveković, kolektivno izvrše samoubojstvo. Gledano s pozicije koju su imali, a u koju su se doveli, možda bi im to bilo i najbolje rješenje.


Svaki put mu šaljem private message smijem li copy/paste, a kako svaki put kaže "naravno da može", ovaj put ću preskočiti to trošenje bandwidtha.

Btw., o temi Adris su se počeli i otvarati blogovi - kemolazi.mojblog.hr, znam da se čovjek može naljutiti i oko sitnice (krive riječi na blogu ili forumu), ali otvaranje bloga je imho, overreacting, bez obzira što otvoreno stojim na strani pravne države - Adrisa, otvarati blog zbog njih - ne, hvala, nek se sami brinu za sebe. :)



P.S. na Cartmann Traders Corneru sam nastavio s pisanjem o analizi fin. izvješća.

- 01:54 - komentar (11) - tisak - #