petak, 20.01.2006.

Google down!

Otprilike pola sata prije zatvaranja burze Google se trguje za $401 po dionici, što je skoro 40 dolara, odnosno 8% manje no što je vrijedio na otvaranju. Ni Dow, odnosno Nasdaq ne stoje ništa bolje, Dow Jones trenutno iznosi 10,687.5 (-1.87%), a Nasdaq 2,253.4 (-2.1%).

Opradvanje ovako naglom padu vrijednosti Google nalazimo u izjavi U.S. Department of Justice da će kontrolirati nad kojim je podacima dopuštena pretraga, odnosno nije dopuštena pretraga, ali još ostaje nepoznato kako će to utjecati na funkcionalnost Googleove tražilice. Osobno smatram da neće, ali s obzirom da je Google, kako sam već mnogo puta napisao ili potvrdio, "kreditiran povjerenjem", trebala je iskra koja će izazvati eksploziju. Iskreno, nisam očekivao ovakav rasplet još bar nekoliko godina, ako i tada, iako, ako Google ostane na $400, a nadam se da hoće, vjerujem da se može vratiti na prošlotjednu razinu. Pa na početku godine je u, tako reći, jednom danu skočio s $414 na $470, uvjeren sam da to može ponoviti, možda ne tako skoro, ali vjerujem da hoće.

Nisam još sumirao trenutne gubitke, ali, otprilike, iznose više od 50% profita iz januarskog trade-a koji ste mogli pratiti na blogu.

S obzirom da sam psihički pripremljen na ovakav rasplet (svaki trader mora biti), nisam razočaran, ako Google ne povrati bar dio vrijednosti do kraja veljače, ozbiljno ću razmisliti o prodaji dionica s gubitkom i krenuti dalje, stara narodna kaže "tko nije gubio, nije ni dobivao". :)

- 21:35 - komentar (5) - tisak - #