ponedjeljak, 02.01.2006.

Rezolucija 2005x2006

...s prolaskom novogodišnjeg mamurluka sve više razmišljam kako se, u makro planu, postaviti u novoj 2006toj. Neupitno je to da je treba što bolje iskoristiti za daljnje učenje, pročitati što je moguće više knjiga, odnosno pronaći vremena i volje za aktivno praćenje što većeg broja foruma, a za novu godinu sam se odlučio počastiti pretplatom na motley fool forum, kojeg dosad nisam želio plaćati jer mi je djelovao više kao dobar izvor zarade za vlasnike, nego kao isplativa investicija za korisnike, a postoje i dobri, a besplatni forumi. Ipak, znanja nikad dosta, iako treba paziti na troškove, i to najviše na one "male" koji se multipliciraju brže od najbrže lavine, mislim da tih 200njak kuna nije uzalud bačeno.

Intenzivno sam razmišljao i o nedavnoj kupnji dionica Google-a, nekoliko puta se i pomirio s tim da sam ušao u trenutku kad je trebalo izaći, odnosno kad je GOOG na trenutno najvišoj razini i jedini put mu gleda prema dole, ipak, usprkos tih nekoliko "bitaka", ratni ishod glasi da ću zadržati kupljenih 100 dionica GOOG te, najvjerojatnije već sutra, dokupiti još, a iste ostaviti u svom vlasništvu najmanje godinu dana, odnosno ili godinu dana, ili ih prodati kad pređu brojku $600. Ovo je čisto moj osobni stav kojeg pišem na "personalnom online dnevniku", kako se najčešće prevodi naziv blog.

Drugih planova nema, osim da ću se potruditi biti prilagodljiv, odnosno što manje tvrdoglav, prihvaćati da mogu pogriješiti te dati sve od sebe da grešku što prije uvidim i promijenim ako je to moguće.

Update: Bijeli_Miš je u komentaru priložio link koji još nisam stigao pregledati, ali naslovi obećavaju. Hvala Bijeli_Mišu, veliki fondovi zapošljavaju stotine ljudi koji proučavaju velik broj dionica i pokazatelja, mali traderi poput nas jednostavno fizički ne mogu sami obaviti takav obim posla, pa je izuzetno bitno da se međusobno pomažemo.

- 21:47 - komentar (8) - tisak - #