utorak, 08.11.2005.

waiting...

Do not believe in anything simply because you have heard it.
Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations.
Do not believe in anything because it is spoken and rumored by many.
Do not believe in anything simply because it is found written in your books.
Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
But after observation and analysis, when you find that anything agrees with
reason…then accept it and live up to it.


-The Buddha

S obzirom da nema značajnih novosti na marketu, iako se moj osobni portfelj jučer "vozio na toboganu", par puta se značajno pomaknuo iz plusa u minus i obrnuto, da bi se na kraju zatvorio u malom minusu, ne bi ni to, da zahvačen nervozom nisam prodao COST, kojeg sam već jednom pokušao prodati, ali tad nalog nije fill-an, što se pokazalo sretnim ishodom jer mu je nakon toga porasla cijena, ipak, više nisam imao živaca pa sam ga ovaj put i prodao, a on je dan završio u pozitivi.

Svakako, čitam na drugim blogovima osvrte na događaje u Parizu, s jedne strane istina je da su Francuzi profesionalci šovinizma, ali, s druge strane, mnogo došljaka očito ima nerealna očekivanja, nigdje ne teče med i mlijeko, a kad ih realnost spusti na pod ne žele je prihvatiti takvom, ne žele se školovati, napredovati i tražiti svoje mjesto u društvu, već se odaju kriminalnim poslovima koje su vodili i u svojoj domovini. Ne svi, naravno, ali većina očito jest, pritom mislim na došljake iz arapskih zemalja u Francuskoj, ili Turke, pa i Hrvate i/li Srbe u Njemačkoj.

Nadam se da će se trenutni problemi što prije smiriti, zadnje što treba bilo kome, a posebno našim mladim generacijama osakaćenim prošlim ratom, je budući rat. To znamo svi, to sam znao i prije, ali me posebno dotaklo, osim stradavanja života što je nedvojbeno najteže, nedavni research gosp. podataka prije, za vrijeme i nakon domovinskog rata. Iako nedužnoj, Hrvatskoj je nanesena nemjerljiva šteta, šteta koju će osjećati i mnoge generacije koje dolaze. A rat je, izgleda, izuzetno lako započeti, oko neke "gluposti", čak i poznanici dvojice mladih došljaka u Parizu koji su nesretno nastradali tvrde da spomenuti ne bi bili ponosni na ovo što se dešava pod izlikom "zbog njih", očito su opet, kao i u svakom ratu, svoje prste "umočili" zli ljudi koji manipuliraju masama iz osobnih interesa. Nadajmo se da neće uspjeti u svojim nakanama, jer ako uspiju, loše nam se piše.

- 14:04 - komentar (2) - tisak - #