nedjelja, 06.11.2005.

Keep eye on..

Cisco. Mrežni gigant sljedeći tjedan objavljuje podatke, to će najvjerojatnije značajno utjecati na kretanje marketa sljedećeg tjedna, koji je, inače, poprilično siromašan važnim izvješćima poslovanja.
Od ostalih svoje podatke o poslovanju objavljuju Toll Brothers (TOL) i May Department Stores (MAY) u utorak, Cisco u srijedu, kad se očekuje i objava Federated Department Stores (FD). U četvrtak će podatke o svom poslovanju objaviti Dell (DELL), koji je najavom uzburkao more, ostaje za vidjeti kakve će reakcije biti nakon službene objave, zatim Kohl's (KSS) i Dreamworks Animation (DWA). Osim par kompanija ništa bitno, jer ovo je samo mali dio svih kompanija koje objavljuju izvješća, na US burzama se tradea preko 9000 kompanija, svaka od njih objavljuje izvješće. Sve kompanije možete pronaći na Finance! Yahoo, izravan link je - earningsi pa možete pretraživati po simbolu kompanije ili po danima objave.

Kamate. Dižu se, baš kao što je FED očekivao, jer na Fedove akcije burza reagira promptno, ekonomija zaostaje otprilike 6 mjeseci, to je uobičajeno, teoretski je nemoguće ekonomiju promijeniti preko noći.

Dolar. O ovoj temi smo već pisali u prošlotjednim unosima, ukratko, dolar jača, a znamo što to znači šefovima US ekonomije. Građanima to odgovara, proizvodi koje uvoze iz ostalih krajeva (Japan, EU,...) će biti jeftiniji, ali izvoznicima US proizvoda to ne odgovara, zato što će njihovi proizvodi poskupiti na EU/Japan tržištu, odnosno, smanjuje se izvoz i potiče uvoz. U četvrtak se objavljuju podaci o trgovinskom balansu tj. deficitu ili suficitu, za mjesec rujan. U kolovozu je ostvaren deficit (uvoz veći od izvoza) od 59 miljardi dolara, za rujan se očekuje 60, odnosno 61 miljarda dolara.

- 16:19 - komentar (0) - tisak - #