ponedjeljak, 12.09.2005.

short news

Cramer je prije tjedan-dva dana (vrijeme leti) na iznenadenje dobrog dijela pucanstva preporucio strong buy (zicer po naski) na MRH, tad je bio $35. Danas je $26, a ako je sudit po reakcijama, ogroman broj "budala" je ispusio lovu.

btw., jedna od prvih firmi na kojima sam radio research i ucio pojmove je bila BBY, tako da prema njoj gajim nekave feelinge, makar znam da ne smijem. Primjetio da pada. Kazem "eto prilika za pokupit koji bucks na principu starih profica, kupi kad padne, prodaj kad se digne". Kupio 8/26 po $46.46. Nastavila padat. I dalje pada. Do 45.30. Usro se ko grlica, nakon potopa s SEB-om to mi stvarno nije bilo potrebno. Ali se odlucujem ne ustrtarit ko s SEBom nego cekat da malo prodje Katrina i da se situacija normalizira, te onda dignut bijelu zastavu. Iako je bila spremna, nisam je digo, BBY skocio, pa opet skocio, pa opet skocio i ja ga prodo za 47.75, sretan, pa gledao kako pada do 46. Nemogo vjerovat. Danas skocio na $50.70. Nisam pametan.
Jedan od rijetkih hintova koje sam pokupio, ali ne bez razloga vec zato sto je hint bio potkrijepljen argumentima. BIDU (baidu.com), kupio 8/23 za $76.56, na kraju tog dana se zatvorio na $82. Cool. Sutra pao pinkicu, pa porastao pinkicu, pa gore-dole, kazem "ovo cu ostavit, nece dole sigurno, moze samo gore", ali strah se uvuko u kosti i ode po $81.41. Danas se zatvorio na $112.40. Cool.

Ako vam ovo nije dovoljan razlog da ne kupite moguce hintove odavde, ne znam sto je. :))

Opcenito, neocekivana proslotjedna pozitiva usprkos ogromnim stetama uzrokovanih tajfunom, prosirila se i na pocetak ovog tjedna, dodatno pogurnuta velikim tradeovima tj. kupnjom Siebela od strane Oraclea (to je potaknuo overall rast software cijena, npr. Eletronic Arts +3.03), te Skypea od strane Ebaya, a i Wachovia je ponudila lovu za Westcorp i WFS finan. I blue stock (tako se zovu dionice za koje se smatra da su vrijedne i pouzdane) su napredovale, General Electric +0.45, 3M +0.71, FedEx +1.29...overall, pozitiva.

- 23:21 - komentar (0) - tisak - #