evo jos koj lipi receptic-bas sam sad malo komentirao sa bakom prije spavanja ili mozda cak i lumpovanja veceras-nikad se nezna-pece mi se biskvit za sutra pa da ubacim koju torticu i roladicu na koje sam stvarno jako ponosan jer je na takmicenju osvojila srebrnu medalju-ljudi kusajte i molim komentar
Torta od čokolade i kave
Potrebne namjernice za 12 osoba:
Biskvit:
6. kom. jaja
6. žl. šećera
3. žl. brašna
3. žl. mljevenih oraha
30.gr. čokolade
2.žl.mljevene kave
Krema: Dekoracija
6. kom. jaja. 100.gr. čokolade
6. žl. šećera
300.gr. čokolade
250.gr. maslaca
1 žl. kave
Priprema: Od jaja, brašna, oraha, čokolade i kave napraviti biskvit. Istresti ga u kalup i peči u pećnici na 175¨C jedan sat. Kad se ohladi prerezati na 3 dijela i puniti kremom. premazati tortu sa svih strana i posuti ribanim čokoladom.
Krema: jaja, šećer tući na pari i kad se zgusne dodati istrganu čokoladu. Kad se čokolada otopi maknuti sa pare i ohladit. U hladnu kremu dodati maslac i kavu i pomiješati u jednoličnu masu.
Rolada od kestena
Potrebne namjernice za 12 osoba:
Rolada
1.kg.kestena
250.gr.šećera
250.gr. datula
100.gr. maslaca
100.gr. citronata
100.gr. naranđine kore
100.gr. grožđica
0.001.l. ruma
Caklina Dekoracija:
200.gr. čokolade 50.g. čokolade
100. gr. maslaca 250.gr.slatkog vrhnja
priprema: skuhati kestene, očistiti ih i propasirati. Maslac pjenasto izmiješati i dodati kestenima. Datule citronat, naranđinu koru, grožđice namočiti u rumu i dodati smjesi od kestena. Sve skupa pomiješati staviti na dasku oblikovati roladu i preliti je sa čokoladnom caklinom i posuti grubo ribanom čokoladom. Prilikom posluživanja ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem.
|