Caitiff

utorak, 22.05.2007.

Disciplines

Zvijer postoji u svim bićima, od ušima zaraženih kanalizacijskih štakora, pa čak i do starješina Kindred rase. Disciplina Animalizma dozvoljava vampiru da razvije bliži, intenzivniji dodir sa svojoj divljom prirodom. Ne samo da može empatijski komunicirat sa nižim oblicima života (životinja), nego može i projicirati svoju volju na njih, usmjeravajući životinju da učini neki njegov plan. Nadalje kako se njegova snaga razvija može koristiti Animalizam za kontrolu Zvijeri u smrtnicima, pa čak i nadnaravnim bićima.
Disciplina Auspexa daje visoku moć osjeta vampiru. Početno samo pojačava osjetila, no kako raste daje mogućnost percepcije psihičkih aura koje lebde oko nje/njega i čak projicirati svoj um u misli drugog bića. Nadalje može i negirati efekte discipline Obfuscate.
Zagrljaj daruje nekim vampirima povećane reflekse i brzinu. Disciplinom Celeritya mogu se micati sa zadivljujućom brzinom. Smrtnici i besmrtnici koji nisu izučeni u ovoj disciplini, kreću se kao u usporenom filmu, nasuprot onih koji jesu.
Chimestry disciplina je isključiva za klan Ravnos. Ne dijele je drugima, i znaju biti doista ljubomorni na nju. Sama po sebi je umjetnost iluzije i lažnih slika.
Dementation je posebno nasljeđe klana Malkaviana. Njihovo i prokletstvo i dar. Govori se kako je sam Cain prokleo Malkava sa ovim “darom“ koji se prenosi unutar klana. Disciplina sama dozvoljava vampiru da usmjeri ludilo i unese ga u misli i umove onih koji ga okružuju.
Dominate disciplina utječe na same misli i akcije drugih, kroz volju vampira. Samo korištenje zahtjeva kontakt očima, pa tako može biti korištena samo na jednoj žrtvi u tom trenutku. Razina kontrole ovisi o razini razvoja ove discipline.
Fortitude dodatno daje otpornost i vitalnost čak i izvan normalne vampirske čvrstoće tijela. Oni sa ovom moći mogu ignorirati i najjači udarac i jedva osjetiti bilo koju drugu ozljedu. Ova disciplina pomaže čak i kod ozljeda kojih se svi vampiri boje, sunčevog svjetla i vatre npr.
Necromancy se sastoji od više različitih “puteva“ i pripadajućih rituala. Nije raširena po zajednici Kindreda i prvenstveno se njome bave Giovanni.
Obfuscate dozvoljava vampiru da u trenu “nestane“. Točnije da se stopi sa sjenama. Sa višim razvojem može čak i sakriti osobine vampira, pa i ostale ljude i okolinu.
Obtenebration disciplina dozvoljava kontrolu nad tamom. Točna narav ove discipline je stvar za raspravu čak i između osnovnih nosioca – Lasombre.
Potence dozvoljava vampirima da odskoče preko nezamislivih prepreka, podižu masivne terete i udare protivnika sa zastrašujućom silom. Čak i Kindredi na nižim stupnjevima razvoja posjeduju nezamislivu snagu, koja prelazi granice smrtnika.
Presence može inspirirati druge, natjerat ih da posvete pažnju ili čak iz užasno zastrašiti. Ova suptilna moć jedna je od najkorisnijih koje vampir može posjedovat.
Protean disciplina dozvoljava manipulaciju fizičkom formom. Neki je vide kao povećanu poveznicu sa prirodom, dok drugi kao uvećanje Cainovog znaka.
Quietus, disciplina tihe smrti. Korištena od Assamitea. Ne prouzročava uvijek brzu smrt, no Assamitei ubojice oslanjaju se na nju kako bi sakrili svoju umješanost u smrt žrtve.
Serpentis je nasljeđe Seta. Njegov dar njegovoj djeci. Settesi brižno čuvaju ovaj dar i ne uče ga svakome (skoro nikada strance).
Thaumaturgy je jedinstveno nasljeđe Tremera. I jedno od najčuvanijih tajni.
Vicissitude je nasljeđe Tzimiscea. I skoro pa je nepoznata izvan matičnog klana. Slična kao Protean, dozvoljava mijenjanje oblika i oblikovanje svojih ili tuđih kostiju i tkiva.


Image Hosted by ImageShack.us
- 13:12 - Donors (0) - Prr-Prr-Print - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.