Caitiff

utorak, 15.05.2007.

Klanovi nastavak

Assemitei su klan koji navodno potječe sa Bliskog Istoka. Usavršeni u tehnikama šuljanja pa samim time čine savršene ubojice. Što i nije daleko od istine. Jer zapravo to i jesu. No njihova sklonost vampirskoj krvi i diableriji može jako lako postati ovisnošću.
Brujahi su od pjesnika ratnika, postali ništa više od agresivaca i nasilnika koji samovoljno vode svoj "neživot". Od nekoć slavne prošlosti ne veže ih ništa osim sjećanja. No danas u modernim noćima Brujasi većinom imaju ponošanje ne toliko različito buntovnicima sa i bez razloga. Najčešći primjer bi bio Bajker, a ne bi bio ništa udaljeniji od buntovnika skinheadsa.
Giovanni, klan nastao tokom renesanse. Još kruže glasine (nepotvrđene) kako je osnivač klana (Augustus Giovanni) našao jednog Antideluviana, koji je bio izučen u umjetnosti smrti i povezanosti s njome, i taj ga je Antideluvian uzeo pod svoje okrilje. Nakon nekog vremena Augustus je napravio diableriju nad svojim ocem, te već moralno uništen zbog obiteljskog bogatstva nije prezao za ničime kako bi ostvario zaradu, što je i danas "politika" klana. Članovi ovog klana su također članovi i obitelji Giovanni, pa čak i oni koji nisu vampiri služe klanu kao sluge.
Gangrel, oni su posebna priča. Možda više bi im stajao naziv zvijeri, ali ne po nastupu, već stoga što su većina njih bliža zvijerima divljine nego samim vampirima. Sa godinama čak mogu poprimiti i fizičke osobine životinja, što im otežava život u gradovima ali puno i olakšava život u divljini.
Tipični Lasombra posjeduje manipulatorske vještine, kao i visok osječaj koji posjeduju vođe. Za razliku od Tzimiscea ne odbacuju potpuno svijet smrtnika, već nastoje taj isti svijet formirati po svojoj želji. Lasombra je vladajući klan Sabbatha, uvijetno, jer teško je vladati tolikom kaotičnom masom.
Malkavian, da klan mjeseca. Ili klan ludih ako ih tako možemo nazvati. Svaki od pripadnika klana ima neki psihološki poremećaj, i to težeg oblika. Pa je jako teško i komunicirat s njima a kamoli surađivati.
Nosferatu, prokleti su odbojnim izgledom. Što ih je usavršilo u tehnikama skrivanja, pa samim time i uhođenja. Niti jedan Nosferatu nije jednak izgledom, ali su svi odbojni.
Ravnos, klan lutalica. Prevaranti prvog reda, iluzionisti. Moglo bi ih se također percipirati kao i nomade koji žive i putuju sa cirkuskim skupinama, pa neki od njih to čak i rade. Najčešće su ili Indijskog ili Romskog podrijetla. Pa naravno da samim time se i uklapaju u nomadski život bez nekih većih problema.
Tremere, da nekoć Saulot. Koji je slučajno na neki način bio povezan sa Magovima. Nastali su uzimanjem esencije "neživota" od jednog klana, vjerojatno od Saluta. I u samom početku svoje povijesti drugi klanovi ih nisu priznavali, ali sa svojom strašnom disciplinom magije stekli su i povjerenje. Čarobnjaci vampiri.
Setitesi, ili Sljedbenici Setha. Neki tvrde kako je egipatsko božanstvo Seth, koji je ratovao sa zagrobnim bogom egipta Ozirisom, zapravo vampir. Moguće baš Antideluvian, jedan od osnivača 13 klanova. Settesi se samim time povode kako bi i dalje vršili Sethov naum. Točnije koriste se sa svim sredstvima rasipanja i propadanja društva, od droga, prostitucije, svakojakog ilegalnog trgovanja pa čak i do vampirske krvi.
Toreador, da umjetnici. Koji to više skoro pa nisu. Tokom godina izgubili su onaj dar, inspiraciju, za velika djela. No čak i sa time veliki su hedonisti i štovatelji ljepota, pa čak i prekrasnih ljudi. Kojima se okružuju. Najčešće od svih drugih su u ljudskom društvu, društvu prekrasnih ljudi.
Većina Tzimiscea čini se kao razumna bića, vrlo inteligentna, sa visokom znanstenom crtom i bezpogovorno graciozni. No, klan Tzimisce i njegovi članovi konstantno formiraju svoje ili tuđe tijelo, tako da eventualno izgledaju nakazno i demonski. Klan je nekoć bio među najmoćnijima, većinom u Istočnoj Europi. Klan za klanom pokušao je iskorjenit njihovu dominaciju, no na kraju su samo Tremere uspjeli.
Ventrue, klan plemića, plavokrvih. No kako vrijeme ancient regimea je nestalo sa Francuskom revolucijom, zadnjih 200godina zapravo su postali od klana plemića klan korporacija. Veliki manipulatori, koji se vole hvaliti s time kako su oni zapravo osnivači društva koji povezuje sve ostale klanove - htjeli oni to ili ne.
- 14:53 - Donors (0) - Prr-Prr-Print - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.