..no inspirejšn..hehe..blaa..



..danas nemam inspiracije..pa ću nešto švrljati..u ime starih švrljačkih dana..zamisli danas sam se digla dobre volje iako me muče razne stvar..no dobro nek i meni bude jedan dan..DOBAR DAN..smijeh

..moj Tintilinić se seli..uh..blago njoj..želim joj suno sreće i hrabrosti u novom stanu..hehe..mala drži se..smijeh

..ajajaja..zbilja neznam šta bi pisala jer mi danas mozak totalno blank..jebiga..to ti tako kad si glup..hehe..yes

..jučer me stari opet zajebavao..ma taj zbilja nema lijepe riječi za mene..mislim sramota..no dobro navikla se ja na sranja od njih..iako bole i uništavaju..ali šta češ..

..danas mi digla tlak jedna osoba sa svoji faksom..maaaa..tip glup ko stup a ima toliko sreće u životu..pičku materinu..stvarno Bog budale čuva..no neću se danas opterećivati sa budalama..jer ako počnem ovom postu nebi bilo kraja..a i dan mi bu otišao pa-pa..hihi..najbolje je da budale ostavimo za sutra..ili koji drugi dan..wink



zato jedan lijep citati za kraj:

"...plavo jutro dolazi, u moju sobu ulazi..i miriše na jabuke i prve poljupce..kad te vidim kiša prestane..crni oblak odmah nestane..cijeli svijet se samnom raduje..a tvoj osmijeh nose ulice..i sada znam ja sam zaljubljen..."





31.01.2007. u 12:45
° 9 thoughts of the world ° Print ° # °

..dark side..



Dođite k meni
tajanstvene sile noći,
dođite u moje odaje
na bal Vampira.

Puni mjesec,
krvavi oblaci
ovu noć pjevaju odu
Smrti.

Plešimo osvajački ples
jer svijet postaje naš!
Nazdravimo pobjedi
čašom najčišće krvi,
počastimo se ljudskom pečenkom.

Vladamo životima,
sve je pod našim nadzorom.
Očistimo svijet od smeća.
pretvorimo ga u
planet tame
jer došlo je naše vrijeme,


VRIJEME VAMPIRA









30.01.2007. u 12:38
° 3 thoughts of the world ° Print ° # °

KULTURA



..eto bila ja u petak u muzeju za umjetnost i obrt..čak do jedan u jutro..gledah Leonardo da Vinci-a..i ono fakat odlično..pa eto..malo ću pisati o tome..i ubaciti par slikica..da se svi kulturno uzdižemo..hehe..

..imala sam priliku razgledati više od 60 izvornih crteža iz Atlanskog kodeksa Leonarda da Vincija u Hoepilijevu izdanju iz 1894-1904. koji potjeću iz arhiva Akademije Linceja, kao i brojne modele strojeva koji stižu iz Leonardova muzeja te povijesnih zbirka..





..javnosti se predstavljala priča o jednom od naglasovitijih Leonardovih kodeksa koji okuplja rasute listove sa nactima genija, što ih kipar Pompeo Leoni u drugoj polovici 16.stoljeća složio i uljepio u veliki album, kako bi spriječio da se nepovratno izgube..

..prvi prikazi svjedoće o tehnikama pomoću kojih su obavljeni zahvati, dok u najzamašnijem dijelu listova pripada zadaća ilustriranja izvanredne opsežnosti Leonardovog rada, te ljepote ctreža..ima mnogo zanimljivih podataka iz njegovog privatnog života te o njegovom odnosu između članova obitelji, (imao je posebno šifrirano pismo koje je samo razumjela njegova obitelj..čitala se pomoći zrcala)..o njegovom proučavanju matematike i gramatike i o tome kako se zabavljao pišući pripovijesti i zagonetke..





..također uočila sam modele strojeva koji pružaju prekrasne primjere tumačenja nekih od najpoznatijih Leonardovih studija kao što su studije leta, ratovanja, vode..divila sam se divnoj lebdjelici, zračnom zavrtnju, oklopnim kolima, kugličnom ležaju..

..i zbilja vam mogu reći da se isplatilo sljedeći dan..umirati od umora..taj čovjek je zbilja bio genije..iako je u prošlosti bio neshvaćen..te izopćen iz društva..no zato danas slavno živi u našim muzejima..

..ako slučajno u vašim gradovima bude njegova izložba..obavezno ju posjetite..


..bez brige..nećete požaliti.. smijeh



29.01.2007. u 13:00
° 5 thoughts of the world ° Print ° # °

..povijest vampira..


..eto zato što sam odmalena fascinirana tim stvorenjima..i otkad igram igru..sve više me opsjedaju..pa eto..ovaj post je posvećen svim ljubiteljima vampirizma..



"Povijest vampira nije zapocela grofom Drakulom. Ona seze dublje u povijest. Tu je od samih pocetaka. Nitko ne zna tocno gdje i kada je nastala legenda. U pocetku se je prenosila usmeno, u folkloru, plesu, pricama, a kasnije je prenesena na papir, pa i na filmsku vrpcu. Za rijec vampir smatra se da potjece iz slavenskih jezika, mada jos postoje dvojbe o podrijetlu. Rijec prevedena na nas jezik, znacila bi otprilike piti, piti krv. Svaki jezik ima svoju izvedenicu pa tako npr. na ruskom je upyr, na litvanskom wempiti, poljskom upior itd. U engleskom jeziku rijec vampire prvi puta se spominje u London Journal-u, 4.svibnja 1732., kada je objavljen tekst i prijevod izvjestaja vojnog lijecnika Johanna Fluckingera u kojemu opisuje slucaj Arnolda Paolea, srpskog vampira koji je prosirio zarazu u podrucju Beograda.

Pogledajmo definiciju rijeci - vampir. U Websteru mozemo naci sljedecu definiciju: "Vampir, lik iz europskog folklora, je mrtvo tijelo, les kojeg ozivljava dusa koja ne moze napustiti ovaj svijet ili demon. Vampir izlazi iz groba i napada zive." Po jednoj drugoj definiciji, vampir znaci: "Parazitska sila ili stvorenje, opake i egocentricne prirode, koje tezi apsorbiranju tudje zivotne energije ili zivotnih sokova ili organa da bi utazilo svoju glad i odrzalo svoje neprirodno postojanje."


Kako je nastala legenda


Vlad Tepes (1431.-1476.), zavrijedio je svoj naziv (tepes = nabijac) zbog izuzetno krvolocnih nacina osvecivanja neprijateljima koji je inace bio karakteristican Turcima protiv kojih se borio. Rijec je o nabijanju na kolac. U Rumunjskoj, Vlad Tepes je nacionalni heroj koji se borio protiv Osmanskog Carstva. Vlad je zajedno sa mladjim bratom Radom proveo nekoliko godina u turskom zarobljenistvu gdje je i naucio sve metode zastrasivanja koje su ga proslavile kao princa uzasa. Godine 1448. Vlad pod turskom zastitom vraca vlast nad vlaskom pokrajinom, ali ubrzo biva zbacen te bjezi u Moldaviju pod zastitu Madjara. Godine 1456. uz pomoc Madjara obnovit ce vladavinu koja ce trajati do 1462. Tijekom tog perioda izgradit ce zamak Drakula iz kojega ce vladati nemilosrdnom rukom, ubijajuci tisuce i tisuce protivnika. Kada su 1462. Turci ponovo osvojili pokrajinu, Drakula bjezi u Madjarsku, no kralj Matija Korvin, iz straha od Tepeseve reputacije, zatocit ce ga. Dvanaest godina kasnije oslobadjaju ga, a dvije godine nakon toga on obnavlja titulu vojvode. Medjutim, ovaj puta neprijatelja je bilo previse i Tepesa ubijaju. Sahranjen je u blizini Bukuresta, u mjestu Snagov. Ubrzo, pocinju se siriti glasine da je grob prazan i da je Vlad uskrsnuo od mrtvih. S druge strane, kruzile su price da uopce nije umro vec da se samo skriva cekajuci povratak svoje vladavine.


Dva povjesna dogadjaja

1. slucaj

U jednom srpskom selu u blizini Beograda, dogadjaji su se zbili 1727.-1728., ali je epidemija potrajala sve do 1732. O svemu je izvjestavao vojni lijecnik Johann Fluckinger koji je 7.sijecnja 1732. napisao izvjestaj pod nazivom "Visium et Repurtum", preko koga je slucaj dospio u siru javnost. "London Journal" je 4.svibnja 1732.godine objavio prijevod tog izvjesca. Tada je rijec vampir prvi puta usla u engleski jezik i stekla popularnost. Flukinger je 1732. bio poslan s nekolicinom vojnih lijecnika. Pronasao je nekoliko vampirskih slucajeva zajedno sa slucajem Arnolda Paolea koji je bio prvi koji je donio zarazu. Arnold Paole vratio se u rodno selo iz vojske a bio je stacioniran u Grckoj i na Levantu. Uskoro se zeni Minom, susjedovom kcerkom, ali medju njima nikada nije bilo prave srece. Na posljetku Paole joj priznaje kako je za vrijeme boravka u Grckoj imao susret s vampirom. Unistio je stvorenje i otisao iz vojske, ali je cijelo vrijeme osjecao kao da je zauvijek proklet. Nedugo poslije ispovijesti Paole umire nesretnim slucajem. Mjesec dana poslije njegove smrti pocinju se siriti glasine da je vidjen kako luta mjestom. Vlasti su dosle iz Beograda i ekshumirale tijelo. Tijelo je bilo pomaknuto u lijesu, usta otvorena, natopljena krvlju. Nesretnika su posuli cesnjakom i zabili mu kolac kroz srce pri cemu je les ispustio uzasavajuci krik. Jos cetiri susjedna lesa su iskopana, iste metode koristene na njima, prije nego sto su sva tijela spaljena. To je zaustavilo ukazivanja i napade. Nekoliko je osoba umrlo od velikog gubitka krvi prije nego su se vlasti ponovo zabrinule i zainteresirale za slucaj. Ovaj puta radilo se o jednoj desetogodisnjoj djevojcici, sedamnaestogodisnjoj djevojci i seljaku Stanku, za koje je potvrdjeno da su vampiri. Odsjecene su im glave i tijela spaljena, a pepeo bacen u Moravu.

2. slucaj

Drugi slucaj je vjerojatno puno poznatiji od prethodnog. Elizabetha Bathory (1560.-1614.) je svakako najpoznatija vampirica. Dolazi iz mocne obitelji Bathory. Bila je madjarska velikasica, poznata pod nazivom "Krvava grofica", zbog njene opsjednutosti krvlju i zbog brojnih ubojstava koja je ucinila ili koja su ucinjena pod njenom paskom. Udala se za ratnika, grofa Ferenza Nadasdija koji se borio protiv Turaka ostavljajuci svoju zenu samu. Ona je, vjerojatno iz dosade, postala opsjednuta svojom ljepotom, uzitkom i okultnim stvarima i raznim vrstama sadizma prema sluzavkama s kojima je radila orgije prije nego bi ih ubila. Bila je uvjerena da je krv vrlo djelotvorno kozmeticko sredstvo, osobito ako udari zrtvu tako jako da je njena krv poprska po licu i rukama. Kupala se u krvi jer je mislila da krv djevica odrzava njenu kozu njeznom i mladom. Drzala je djevojke zatvorene u kaveze objesenim na stropu, a njen pomocnik je dugackom motkom ubadao zrtve tako da se grofica moze tusirati u njihovoj krvi, koju je i pila. Ubila je stotine mladih djevojaka u svojoj sluzbi. Tocan broj se ne zna. U svakom slucaju, istina je na kraju otkrivena i grofica je sa svojim pomagacima uhicena i osudjena. Zazidana je u svojoj spavacoj sobi u zamku Cesejthe. Cetiri godine kasnije, strazari koji su je kroz malu rupu u zidu hranili, otkrili su da je mrtva."



26.01.2007. u 08:28
° 3 thoughts of the world ° Print ° # °

..maza and me..



..moram se pohvaliti..danas nam je ukupno 11 mjeseci..iako smo imali puno padova ali još više lijepših trentak želim mu javno zaželjeti "sretnu mjesečnicu"..hehe..-uvijek ću biti uz tebe bez obzira na sve..volim te bebice..ALWAYS AND FOREVER-cerek



"..ti si svjetlo mog života..moja istina..ti si snaga koju trebam da bi disala..vjeru u ljubav si mi vratio..bolje od ikog si me shvatio..da sutra umrem nebi žalila jer ja sam ljubav života imala i da me nema ja bi živjela..u tvojim mislima bi se budila..dao si mi razlog..dao si mi smisao..ožiljke sa mog srca si izbrisao..kad sam pala ja..ti si me digao i kad sam zvala uvijek si stigao..DAO SI MI SRCU BLAGOSLOV..DAO SI MOM BLAGOSLOV I DOM.."


LOL


25.01.2007. u 08:54
° 4 thoughts of the world ° Print ° # °

..smlc..

..evo..ljudovi, nešt sam jučer listala po blogovima i našla sam na crvenu pjesmicu-pričicu..ono baš mi zapela za oko..preslatka je..a i čovjek se može zamisliti nad njom..paaaaa...sam odlučila podijeliti s vama..UŽIVAJTE..



CRVENA PRIČA

" Sjedila sam na crvenoj klupi u malom parku. Imala sam crvenu jaknu i crveni kišobran.
U bari su se ogledale moje crvene oći od plača.
Dugo sam sjedila i plakala, a onda je došao on.
Okrenula sam se da ga pogledam i učinilo mi se da su i njegove oči crvene.
„Hej malecka, zašto plačeš?“ – pitao me je.
„Nisam malecka“-odgovorila sam skrivajući pogled i dlanove."
Mislila sam da će otići, ali on se udobno smjestio pored mene.
Bilo je polugodište, a ja sam imala 2 jedinice, iz matematike i fizike.
Ništa mi nije rekao.
Uhvatio me za ruku i odveo u slastičarnu.
Vidjela sam da nema crvene, nego zelene oči i smeđu kosu.
Na jakni mu je pisalo crvenim slovima Tomy. Tako sam ga i zvala.
Nisam znala ništa o njemu, a on je o meni znao sve.
Zvao me „moja crvena“.
Svaki dan je dolazio i vježbao samnom matematiku i fiziku.
Poslije sam te jedinice ispravila na četvorke, zahvaljujući njemu.
Osamnaest dana bili smo zajedno.
Prije podne smo učili, a poslijepodne smo išli u kino.
Sjedili smo u zadnjem redu, jeli kokice i ljubili se.
Govorio mi je: „Znaš crvena, ti si mi sve.
Obećaj mi da nećeš plakati ako odem.“
Ja sam se na to samo smijala, a onda i on. Zato mu nisam vjerovala.
Zadnjeg dana škole nije došao.
Ostale su samo riječi ispisane u mojim bilježnicama crvenim flomasterom: crvena- ti si mi sve.
Završila sam osnovnu s 5 iz fizike i matematike.
Odlučila sam studirati matematiku.
Početkom prve godine, slušajući jedno dosadno predavanje, opazila sam da je na uglu zida napisano, i to crvenim slovima:



ZVAO SAM JU CRVENA, VOLIO SAM JU I ONA JE MENE! POKAZIVAO SAM JOJ MATEMATIKU I FIZIKU. MISLILA JE DA IMAM 19, A JA SAM IMAO 21. GORKO SAM PLAKAO ONOGA DANA KAD SAM JU NAPUSTIO. MORAO SAM JER SAM BIO ZARUČEN. NISAM ZNAO DA ĆU JE SRESTI, A BILA MI JE SVE U ŽIVOTU........ "



aaaaaaaaaa.......bbbuuuuuuuuuu..smrc..


24.01.2007. u 08:31
° 0 thoughts of the world ° Print ° # °

..silence..




Image Hosted by ImageShack.us







DOBRO JUTRO


..ovaj vikend je ispao jako zanimljiv..posebice subota..najme imala sam jedan razgovor koji me je prosvjetlio do kraja..neznam šta da vam kažem..

..mislim da sam ga čak i zaslužila..yes

..jučer je starom bio ročkas..pa je bio cijelo vrijeme happy..dan smo proveli po dučanima..(jer je on veliki freak za te shopinge)..bježeći od nekih ljudi koji su se pozivali samostalno kod nas..a moji ih ne podnose..mislim...ne da ih ne podnose..nego su antipatični i zamorno dosadni..

..također sam čula da je moja sestrična otišla na Bečki bal..da upozna..

..EEE POGODITE...AJDE..AJDE..AJDEEEEEEEEE..naughty


---PARIZ HILTON---

(bar brijem da se tako piše)

..užas i to je bio vrhunac njihova života..ma naravno..kad je Matei Hiltonica uzor u životu..


..jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkiiiiiiiiii..zaliven


..mislim kad su nam pričali o tom sranju..skoro sam pukla u smijeh odvaljala se s kauča i počela histerično lupati nogama po podu..hehe..hehe..

..NO SUZDRAŽALA SAM SE..NARAVNO..smijeh

..ajme majko očaja i glupih ljudi..

..ee da moram se pohvaliti..dobili smo u sobu kučno kino..iako neznam šta će to tamo..ali rekoh..hvali se..pa se hvalim..smijehsmijeh


22.01.2007. u 08:52
° 5 thoughts of the world ° Print ° # °

life is a bitch


..moram vam priznati da u zadnje vrijeme se osjećam užasno..ne samo zbog ovog glupog vremena, niti zbog životnih problema već najviše zbog moji doma..

..ovih par dana mi je bilo grozno..(što ne znači da i sutra nebude)..od samog početka tjedna mi se dešavaju neke stvari koje baš nisu podnošljive..starci me opet zjebavaju..počeli histerizirat za faks..i nabijati mi komplekse da sam glupa, jadna..itd..da vi samo znate kako to boli..kad vam to vlastiti roditelj kaže..

..i danas sam se približno sretna digla..sunce je prekrasno sjalo..zrake sunca su mi stavljale osmjeh na lice i pomislila sam si kako će biti savršen dan..no..eto NIJE..

..zamislite..tokom ručka..sam pokazala tračak osmjeha i stara me odmah napala..da će mi ona maknuti taj smješak sa lica..šta ja imam pravo biti sretna..ovo..ono..i takve spike..zatim mi je počela prebacivati šta ništa ne radim doma..da sam ništ koristi..da sam im samo teret..i ostale gnjusobe..

..priznajem doma sam..ali zbilja..kad je mama ujutro skuham ručak, počistim stan..odem do dučana..obavi sve poslove koje oni ne stignu..složim rublje..objesim..operem za njima..i ako mi ostane vremena čak im napravim desert..a kad milostiva radi popodne onda jedino ne skuham ručak..ostalo ostaje isto..no naravno to njima nije dosta..oni žele da ja..da ja..hmm..

..ŠTA JA ZNAM!!!!!!!!!!.

..serem zlatna jaja..ližem im dupeta..masiram im noge..ZBILJA NE ZNAM..FAKAT NEZNAM..

I TO ME BACA U TEŠKU DEPRESIJU..JER SVE ŠTO JA NAPRAVI NIJE DOBRO..

..čak u jednu ruku..pomišljam na sulude stvari..više neznam šta bi im bilo dobro..

..hmm..osjećam se ko pepeljuga..i svaki dan očekujem princa koji će me spasiti..aha..no onda se trgnem i shvatim da je to nemoguće..jer bajke su samo lijepe maštarije a ja sam..nažalost..zapela u stvarnom svijetu..

..ono što najviše na svijetu želim je..

JEDAN DAN MIRA I POŠTOVANJA PREMA MENI..ŽELIM SE OPET SMIJATI..PJEVATI..PLESATI..

..ŽELI BITI SRETNA..

p.s. HVALA BEBA..



19.01.2007. u 12:31
° 3 thoughts of the world ° Print ° # °

..tuga..

..danas sam nekako pretužna..da bi nešto konkretno i pametno pisala..pa eto..u skaldu sa danom jedan citat..


''Ljudski vam je život kao plima i oseka. Tko plimu uhvati, taj plovi k sreći. Tko je promaši, po pruću i kroz nevolje mu teče sav put života. Isplovismo na morsku pučinu. Pa treba struju uhvatit' dok služi ili blago će nam sve potonuti.''



..I DA PORUKA KOLEGICI:

..draga nemoj gasiti blog..jer neznam kaj ću bez tebeno



17.01.2007. u 12:32
° 5 thoughts of the world ° Print ° # °

..ah taj dan..


evo moja štafeta od tri stvari koje nitko ne zna:

1. iako puno pljujem po poslu svog dragog..duboko u sebi ponosim se njime jer je uspio nešto šta mene tek čeka

2. često dok svi moju doma spavaju, poklopim se poplonom i plačem jer mi život kurac

3. preklinjem onaj dan kad sam se rodila jer smatram da sam fulala vrijeme


znam da je besmisleno i glupo..ali to ti je tak

..četvrto i peto..nemam..jer..svaku tajnu dijelim sa svojom frendicom i dragim..tako da..eto..


p.s. da vi samo znate što sam danas sve prošla..užas..samo to mogu reći..sutra vam sve detaljno pišem..kiss..

16.01.2007. u 13:49
° 2 thoughts of the world ° Print ° # °

..napori..

..evo..početak..novog tjedan..nove prilike i neprilike nas čekaju..oni koji su krenuli u školu..želim im zažljeljeti uspješno polugodište..sa što više zajebancije i ne učenja..hehe..smijeh

vidim od kolegice sam dobila štafetu..koju ću sutra napisati..i poslati dalje..pa ko zna..možda si ti taj koji će preksutra pisati..hehe..a jebiga imam toliko stvari koje čuvam sebično za sebe..pa ću morati dobro razmisliti...šta ću odvojiti..wink

..ovaj vikend je bio apsolutno savršen..savršeno društvo, savršene radnje i savršen izbor postupaka..znat će on..šta pričam..hehe..

naravno starci..stara priča..tu nema promjene..puknucu

možda ovaj tjedan prođe savršeno..ako uspijem u svim naumima..a nadam se da hoću..yes

p.s.zahvaljujem sweet child što je pristupila igri..nadam se da ti se sviđa:)



Free Image Hosting at www.ImageShack.us




15.01.2007. u 12:40
° 2 thoughts of the world ° Print ° # °

..takni me..u "živac"..hehe

"..osmijeh ne stoji ništa, a djeluje čudesno..obogaćuje onoga kome je upućen, a ne osiromašuje onoga tko daje..bljesne poput munje, ali sjećanje na nj može trajati zauvijek..nitko nije toliko bogat, ni toliko siromašan da bi ga sebi mogao uskratiti i svatko njime samo dobiva..osmijeh donosi sreću u kuću..pozdrav prijatelju, pozdrav pri sklapanju posla..on je odmor umornome, putokaz izgubljenome, sunčeva zraka žalosnome, i najbolji prirodni lijek protiv ljutnje..ali, ne može ga se kupiti, izmoliti, pozajmiti ili ukrasti, jer vrijedi zapravo jedino onda kada ga se poklanja..a nitko i ne treba osmijeh toliko kao oni kojima se i ne može pokloniti.."


Free Image Hosting at www.ImageShack.us




12.01.2007. u 08:17
° 9 thoughts of the world ° Print ° # °

..standardi..

..jučer sam zvala burzu..u nadi da se zaposlim..i odseli odavde..ali..znate uvijek ali.. moja "skrbnica" mi je rekla da više nitko neće zaposliti nekoga ko nema radnog iskustva..haaaaa??..

očito se nikada neću zaposliti jer nemam radnog iskustva..a kako ću ga uopće i dobiti kad nitko živ na ovom fucking planetu neće osobu koja nema već staž..ma jebite se svi..

znate koje je njihovo mjerilo za zapošljavanje..naravno za cure:..mlada do 23 godine..sa završenim fakultetom..3 godine radnog staža..bez obitelji i dečka..lud

zamisli..koji su to debili..katastrofa..nadam se da će sljedeće srijede biti bolje..i da će mi naći nešto..jer u protivnom pojest ću tu ženu za glablec..hehe..smijeh

..a nije da se ne trudim naći posao..prijavila sam se na sve moguće stranice sa poslićima..a nijedna nema ništa..šta da se zaposlim putem oglasa..pa da završim kao roblje u turskoj..ne hvala..rađe ću čamiti doma i slušati meketanje svojih..

ma ovako imam više vremena za svoje crtanje..i pisanje..hehe..smijeh

kiss..wink

p.s.ive hvala kaj si me jučer prestrašila..jedva sam došla doma..hehe..ti i tvoji mrtvaci..pih..smijeh

11.01.2007. u 14:35
° 10 thoughts of the world ° Print ° # °

..očekujem barem 50 komentara..hehe

..danas neću pretežito ništa dubokoumno pisati..samo ću objaviti jedan svoj crtež..pa mi ga obavezno komentirajte..primam..pozitivne i negativne komentare..

ma jedva sam ga uspijela staviti na net..jer mi je bio preveliki kapacitet slike..pa mi se uploudala punih sat vremena..pa sam zato samo tu jednu stavila..

možda ih stavim još..ako vam se svide..hehe..kisss..


Free Image Hosting at www.ImageShack.us




10.01.2007. u 09:12
° 10 thoughts of the world ° Print ° # °

..preokret..

..jučer sam malo surfala netom..i naletila na blog..starog prijatelja koji je samnom išao u srednju školu..i tako stala sam čitati njegove postove..i mogu vam reći..da su savršeni..taj dečko je poseban..odlično piše..fakat odlično..

..i tako morala sam mu ostaviti komentar jer nebi bilo uredu..da mu se ne javim..ali i morala sam mu uzeti jedan dio njegova teksta..jer kad sam to pročitala..nešto je kliknulo u meni..i dobila sam novi stav prema životu, prema ljudima u njemu..događajima i različitim sekirancijama..pa sam mu morala maznuti taj dio teksta..jebiga..nadam se da se neću naljutiti na mene..ali morala sam..pa ću ovaj post posvetiti njemu..jer 50% ovog je njegovo djelo..hehe..wink

..njegove riječi su me totalno ganule i dale me na razmišljanje..uhh..toliko se brinem o nepotrebnim stvarima..da je to užasno..mislim one sada izgledaju veliko ali će za par godina biti nula..naspram onih pravih problema..ne želim već sa 19 godina biti neka stara protuha koja žali i misli samo na sebe i svoje probleme..vrijeme je da uzmem život u svoje ruke..radim ono što želim..kada želim..onoliko koliko želim..bez nepotrebnih ljudi koji mi samo smetaju u životu..vrijeme je da se ne obazirem..na teške debile koji su mi pokušavali odrediti život..bezobzira što me nekada spopadne tuga..vrijeme je da stanem i kažem:yes


ŽIVOT JE KUJA..PA ŠTA ONDA..I TI SI..SUPROSTAVI SE I UŽIVAJ..JER..OVO JE TVOJE VRIJEME..!!!!!


"Ne brini o buducnosti ili brini, ali znaj da je briga efikasna kao kad pokusavas rijesiti algebarsku jednadzbu zvakajuci zvakacu gumu. Pravi problemi u tvome zivotu obicno bivaju oni koji ti nikada nisu pali na zabrinut mozak. Poput onih koji te zaslijepe u 4 ujutro u neki idilicni trenutak.

Ne dizi ruke na one koji su bezobzirni prema tvome srcu ili one koje brinu prvo i jedino za sebe. Cisti zube koncem, ne gubi vrijeme na ljubomoru. Katkad si ispred, katkad si iza. Utrka je duga, a na kraju se utrkujes protiv same sebe.

Oprosti i one najteze uvrede koje su ti ucinjene, ali nemoj ih zaboraviti. Ma sto ti rekli neznanje je blagoslov - ipak, pitanje je to sto te tjera da se popnes brdom. Zivot je partija pokera, a sansa uspjeha ravna je neuspjehu. Katkad se zalis na karte, no katkad si samo lose odigrala.

Sve dobro i lose sto napravis kad tad se vrati. Sve je to dio jednadzbe koja pocinje rodenjem, a zavrseva smrcu. Ne bjezi od nje, jel veca je mogucnost da ces ju tako prije stici. Smrt je samo prirodna posljedica zivota. Iskoristi vrijeme koje je pred tobom. Ne dosaduj se. Imaj mnogo hobija, jel tek kasnije ces shvatiti koliko je zapravo zivot kratak.

Uzivaj u svojem tijelu. Ne boji ga se ili sto drugi misle o njemu. To je najbolji instrument koji ces ikada imati, a kad umres, nece ti puno koristiti. Nisi debela kao sto mislis.

Nasmjesi se. Upoznaj svoje roditelje, nikada ne znas kad ce umrijeti. Budi dobra prema braci i sestrama, jel oni su ti najbolja veza s prosloscu i ljudima koji ce najvjerojatnije biti uz tebe u buducnosti. Ne vezi se previse. Shvati da prijatelji odlaze i dolaze. Ali onih nekoliko vrijednih ce se zadrzati.

Naporno radi da premostis pukotine iz zemljovida i zivotnog stila. Putuj prije no sto postanes mekana ili tvrda. Ne petljaj previse s kosom jer ces sa 40 izgledati kao da ti je 85. Poslusaj svaki savjet i budi strpljiv s onima koji ti ga daju, ali pazi koji ces prihvatiti. Savjet je oblik nostalgije."




..postoje ljudi koji neće ovo shvatiti..ili će se pitati..šta je tu tako važno da te preokrene..ali šta da im kažem..uvijek je potrebno malo da bi se potaknulo i razvilo ono veliko..smijeh



09.01.2007. u 09:15
° 5 thoughts of the world ° Print ° # °

..živa istina..

evo..opet sve po starome..starci..krenuli raditi..NAPOKON..tako da opet mogu malo odahnuti od njihovih prigovaranja.hmm..još u petak htjela sam objaviti svoj crtež..no nisam uspijela..budem pokušala tokom ovog tjedna..wink

..prekjučer me stari opet optužio da sam sjebala komp..a zapravo ga je on sjebao..sa svojim filmovima..no ko i uvijek morala sam ga ja popraviti..ali naravno bilo je obavezno da mi nabroji neke pogrdne stvari..baci me u komu i tako..no kad sam otkrila problem i popravila..nije mi se ni ispričao..ma daj zamisli..

..to ti moj život..učestala okrivljavanja, vrijeđanja i omalovažavanja..

..nedjelju sam provela kod bake..ono..šta da kažem..baka--super..smijeh..ali ostali--katastrofa..

..narvno..kuja Renata je mora pričati o svojem doživljaju iz Turske..(ono..koga to zanima)..a svi mi ostali smo morali tiho sjediti i slušati te idiotarije..mislim..boring total..već mi je išla na živce sa svojom pričom..koju je svakih deset minuta prepričavala ispočetka..samo mogu reći..ta žena apsolutno nema život..no


..daj zamisli tek je počela godina..a ja imam više problema i živcirancije nego u proteklih mjesec dana prošle godine..uh..znala sam..ova godina bu bila isto veliko sranje..puknucu

here we go agane...

08.01.2007. u 10:03
° 6 thoughts of the world ° Print ° # °

Osvrt na "godišnji"

..eto mene nakon nekog vremena..uzela si mali godišnji..jer mi doma baš ne dozvoljavaju da visim na netu iz više razloga..pa eto..mogu vam reći da se puno toga dešavalo..najviše onih groznih stvari..uhh..neznam od kuda da počnem..

..eto prvo ću biti pristojna i svojim svojim čitaćima čestitati Novu godinu..smijeh

hmm..sad kad sam to obavila..počinjem sa važnim događajima..

1. Božić-->..a šta da vam tu kažem..ko i svaki Božić..loše društvo..dosadna atmosfera..jedino klopa je bila odlična..darovi..hmm..zadovoljavajući..samo što sam malo razočarana..jer me stari uvjerio da mi je kupio program za web dizajn..no to je samo bio jebeni program za učenje..a to mi jebiga ne treba..no..zato sam dobila crtaći pribor..i eto zadovoljna sam..veći sam nacrtala par slika i ponosim se njima..smijeh..nismo se svađali..stara je svaki dan pjevala božićne pjesmice i bila jako haappyy..što je onda povuklo da smo svi happy..ahhhhhhhh..da..

2. Nova godina-->..eeeee..pa prokleta nova godina..koja nije vrijedna spomena..jer..jer..ju mrzim..doslovno..katastrofa..sve u svemu imam posljedice..plava i izgrebana koljena, plavi desi guz..lijevi lakat crveni..ukočeni vrati..i tak..hmm..mislim to nije jedina posljedica te nove godine..ima još jedna ali toliko je grozna da nemogu to ni napisati..užas..evo ali vam mogu reći da sam na novoj godini bila sa dragim i njegovim burazom i to je to..ništa drugo neću spominjati..jedino što sada želim..je sve to zaboraviti..i nadati se da će i drugi..
p.s.nee..nije alkohol..da nebi bilo..wink

3. Velika svađa sa bebom-->..aha..čak smo i prekinuli..i to zbog nekih gluposti..koje su tako jadne da boli..no eto sad je sve u redu..

hmm..znate kako ljudi kažu da će se u Novoj godini pridržavati nekih svojih obećanja koje si zadaju..eee..ja si ove godine nisam ništa zadala..samo želi okrenuti novi list u svom životu..početi ispočetka..ne misliti o glupostima..i ne zamarati se ljudima koji mi misle napakostiti u životu..

..mislim da je 2006 godina za mene bila godina boli i jadi..i hvala Bogu da je više završila..jer je bila užasna..no..neću više nju spominjati..jer kao što sam rekla novi list..novi život..yes


..kissss..smijeh

p.s..tokom godišnjeg sam tražila dizajn za blog..ali neee..nijedan nije za mene..nijedan mi se ne dopada..ahh..morat ću se jače potruditi..jebiga..:nut





04.01.2007. u 16:15
° 9 thoughts of the world ° Print ° # °

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.




design: moi

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2007 (9)
Siječanj 2007 (18)
Prosinac 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


comments no/si?

ČAKULANJE..hehe

free web counter




ukoliko želite nešto pametno reći..pišite..: tonkala@net.hr


''Znate, rečeno je da mi jednostavno ne prepoznajemo značajne trenutke naših života dok se oni događaju. Odrastamo zadovoljno s idejama ili stvarima ili ljudima i uzimamo ih zdravo za gotovo… I to je tako sve dok stvari ne budu takve da mogu biti uzete od tebe… I onda shvatiš kako si bio u krivu; shvatiš kako su ti jako potrebne; shvatiš koliko ih jako voliš…"





..mi smo svuda..

moja sudbina, moj život..ponos i dika vamprskog naroda





..MOJI LINKIĆI..



..my best frend: tintilinić..wink

..tintinlino..


..odlični postovi..odlično sve..čitaj i shvaćaj..moja draga kolegica i naravno dobra prijateljica....smijeh

..vampirska sisterica..


..škorpionka..smijeh

..moje malo zločesto kumće..LOL


..školska drugarica..s kojom sam visila na "popravnima"..hehe..odlična cura..smijeh

..tonka..


..ušminkana plavuša..hehesmijeh

..sanjica..


..vinkovčanin..smijeh

..the man..


..igračica..wink

..sweet child..


..one boy..smijeh

..cupko_vk..


..nešto sasvim savršeno..smijeh

..iskusi život..




FOTO-MOMENT

..moja malenkost..nut

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



..moja velika maza..cerek

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



..bebeki..smijeh

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



..sisters..wink

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




pjesmice za moju dušu..



I walk a lonely road
The only one that I have ever known
Don't know where it goes
But it's home to me and I walk alone

I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleeps
and I'm the only one and I walk alone

I walk alone
I walk alone
I walk alone
I walk a...

CHORUS
My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk alone

I'm walking down the line
That divides me somewhere in my mind
On the border line
Of the edge and where I walk alone

Read between the lines
What's fucked up and everything's alright
Check my vital signs
To know I'm still alive and I walk alone

I walk alone
I walk alone
I walk alone
I walk a...

CHORUS

I walk alone
I walk a...

I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleeps
And I'm the only one and I walk a...