Buffy i Angel fanfiction

subota, 01.07.2006.

Premlada

Image Hosted by ImageShack.us





































Dawn mi nije jedan od najdražih likova (kao što možete vidjeti u 'Mojim favoritima'.) Ako zanemarim da su za nju pojam 'iritantna tinejđerica' doveli do nove razine (bez uvrede normalnim tinejđericama), ne sviđa mi se što su je onako naglo ubacili, što je odmah i nezasluženo dobila mjesto u špici dok ga nisu dobili neki drugi koji su ga zaslužili (Tara), što uzima vrijeme na ekranu od važnijih likova koji su mi draži od nje (Willow, Xander i Giles.) Postala je podnošljiva u 7. sezoni, ali i dalje ima sindrom od kojeg je patio i Riley – neiskorištenost lika. Bila je Ključ, 'napravljena' je od Buffy – mogli su to razviti u sto smjerova, ali ništa. Za razliku od serije u stripovima i fanficu Dawn zna biti puno bolja i zanimljivija, nije samo 'sestra u nevolji' koju Buffy stalno mora spašavati. Ova priča dolje je zapravo lažno sjećanje koji su ugradili redovnici jer Dawn nije postojala u to vrijeme.

Lenin izazov – ponekad pisci fanfictiona zadaju na svojoj stranici neki izazov za druge pisce. To može biti tema, riječi, likovi od čega drugi moraju napraviti priču. Na taj način potiču jedni druge na pisanje.
ep. «Passion» - Angelus je u njoj ostavio Buffy njen crtež koji je nacrtao dok je spavala. Buffy je poslije toga s Willow izvela čaroliju kojom je poništila njegov poziv u kuću. Kasnije u istoj epizodi Angelus ubija gdicu Caledar

- Dawn zna što je Angel što je vjerojatno po stripu gdje ona sazna da je Buffy Ubojica i prije nego se presele u Sunnydale (u lažnom sjećanju naravno)
- dva POV-a i predikat PG-13

Premlada
(Too Young)
by Kristi Allen


Ukratko: Ubacila sam Dawn u ep. «Passion» (S2 BtVS) za Lenin izazov 'Ubaci ovdje Dawn'
Poricanje vlasništva: Znače li vam išta riječi glupo cigansko proklestvo? Očito ne znače Jossu, a ja definitivno nisam on.

--

Sjede u dnevnom boravku, smiju se i jedu kokice. Promatra ih dugo vremena. Ima malo toga na ovom svijetu što je tako dražesno kao djevojčice i opatice, a Buffy u boli spada u vrh dražesti. Ima sreće što će ova djevojčica Buffy donijeti toliko boli.

Prelazi prstima preko stakla, želeći dodirnuti djevojčice unutra, nanijeti bol, natjerati ih da krvare. Gleda kako šmrcaju zbog glupog filma. Promatra kako Dawn uzima svoj ruksak. Kad ona izađe iz kuće stapa se sa sjenama . Prati je sa sigurne udaljenosti.

Duga, meka smeđa kosa joj se njiše niz leđa; skladno se kreće za jedanaestogodišnjakinju. Koliko zna u toj dobi su uglavnom nespretne i nekoordinirane. Pita se je li takva jer je u rodu s Ubojicom. Duboko uvlači zrak. Miriše po šipku. Ima egzotičniji, složeniji miris od svoje sestre. Imat će sladak i pomalo ljuti okus kad mu sklizne niz grlo. Može zamisliti kakva žena će biti kad odraste. Šteta što neće uspjeti odrasti.

Ona pogleda preko ramena i malo ubrza korak. On se nasmiješi na to. Ubojica joj je djelila lekcije. Pita se je li joj Buffy išta rekla ili misli da štiti Dawn ne govoreći ništa, ne govoreći da se Angelus vratio. Dawn ponovo pogleda preko ramena i počne lagano trčati. Skrene u mračnu uličicu, prečac prema kući – Buffy joj očito nije rekla.

«Dawnie,» zazove ju.

Djevojčica stane i okrene se. «A-Angel?» upita.

«Da, Dawnie, ja sam,» odgovara joj.

Dawn se pomakne sa neugodom. «Uhm, zdravo. Što radiš? Ako tražiš Buffy, mislim da je u knjižnici ili tako nešto.»

«Nadao sam se da bi joj mogla predati poruku od mene,» kaže on.

«Zar-zar ste se posvađali?» pita Dawn.

«Aha, malo je ljuta na mene.»

«Ljuta? Zašto?»

On slegne ramenima i priđe joj malo bliže. «Ne znam. Toliko je volim. Ne mogu živjeti bez nje, ona ne može živjeti bez mene. Moram je natjerati da to shvati, Dawnie,» kaže joj prilazeći još bliže.

Dawn uzmakne jedan korak. «U-u redu, reći ću joj.»

Ponovo zakorači prema njoj. «Moraš je natjerati da shvati, Dawnie. Hoćeš joj dati nešto za mene?»

«Aha, na-naravno,» djevojčica malo zamuca. Počela se ježiti od Angela. Uglavnom je ozbiljan i zamišljen, ali obično joj se nasmješi i malo joj promrsi kosu. Obično se uz njega osjeća sigurno i zaštićeno kao da im ništa ne može nauditi kad je Angel u kući. To je glavni razlog što ne govori mami o noćima za koje zna da Angel provodi u Buffyinoj sobi.

Angel izvuče veliku, oker kuvertu iz svog kaputa. Dade je Dawn i ona sa ramena skine jednu naramenicu ruksaka. Pokušava otvoriti patent i na kraju ispusti kovertu na pod. Angel se sagne i pokupi je sa pločnika.

«Pusti mene,» kaže joj. Otvara njen ruksak, stojeći joj neugodno blizu. Duboko udiše uz nju. Može osjetiti miris njene krvi, odmah ispod kože. Puls joj se ubrzava i miris straha ispuni zrak. Bilo bi tako lako uzeti je, ispiti je i ostaviti tijelo na Buffyinom pragu. Ali onda bi igra bila gotova i imao bi jednu osobu manje s kojom može izazivati Buffy. A Angelus voli igru. Živi za igru.

Angelus pažljivo stavi kuvertu u ruksak. Sagne se sasvim uz nju i još jednom polako udahne. Šipak i strah, omamljujuća kombinacija.

Šapne joj u uho. «Idi sada Dawnie, požuri kući prije nego te nešto ugrize.»

Dawn se okrene i potrči prema svojoj kući u ulici Revello Drive.

Upadne kroz vrata i naslanja se na njih hvatajući dah. Kuća je prazna i žao joj je što nije ostala kod Janice. Ne zna što se dogodilo između Buffy i Angela, ali Angel to očito ne podnosi dobro. Misli da je možda poludio.

Dawn se popne uz stepenice do svoje sobe. Vidi širom otvorene prozore i shvati da se tu neće osjećati sigurno. Zatvara vrata od svoje sobe i otiđe niz kratki hodnik do kupaonice. Tu je bolje, sigurnije, zatvorenije, postoji samo mali prozor. Dawn zna da Angel može ući ako hoće jer je pozvan, ali nekako se osjeća na sigurnom u kupaonici. Sjedne u mali prostor između zahoda i umivaonika i čeka da netko dođe kući.

Uskoro Buffy žurno uđe u kuću sa Willow za petama.

«Dawn, što radiš?» upita je Buffy kad upali svjetlo u kupaonici.

Dawn polako ustane, ukočena od sjedenja u sklupčanom položaju. «B-Bilo je jezivo. Srela sam Angela na putu kući.»

Buffyino lice ostane bez boje. Proguta i duboko udahne. «Je li te ozlijedio?» upita.

«N-nije, ali bio je čudan. Buffy, ne znam zbog čega ste se posvađali, ali Angel to ne podnosi baš dobro. On – mislim da je možda imao živčani slom ili nešto,» kaže joj Dawn.

Buffy odahne sa olakšanjem. «Angel-Angel se promjenio, Dawnie. Nije više sigurno biti uz njega. On je – moraš ga se kloniti.»

Dawn kimne. «Oh, i dao mi je ovo za tebe,» reče izvlačeći kuvertu iz ruksaka. Pruži je Buffy.

Buffy zagrize usnu i otvori kuvertu. Postane još blijeđa.

«Što je to?» upita je Dawn.

Buffy odmahne glavom. Dawn se približi, pokušavajući vidjeti što je u kuverti. Uspije na trenutak vidjeti crtež. To je crtež nje kako spava sa plišanim medvjedićem u zagrljaju.

«Bio je u mojoj sobi?»

«U redu je, Dawnie. Willow i ja ćemo se pobrinuti za to, samo ga nemoj opet pozvati unutra bez obzira što ti kaže. Nije dobrodošao ovdje, ne više,» kaže joj Buffy. Na trenutak joj glas nesigurno zadrhti. Čvrsto trepne i sklopi crtež. Zabije ga u džep hlača i krene niz stepenice sa Willow.

Dawn otiđe u svoju sobu i legne na krevet. Čvrsto prigrli medvjedića uz prsa, baš kako ju je nacrtao Angel. Guta suze, ali guše je. Šmrcne i suze je nadvladaju. Baci medvjedića u kut sobe i umjesto njega obgrli jastuk. Otad više nije spavala sa medvjedićem.

kraj


- 00:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Prijevodi priča obožavatelja tj. fanfictiona temeljenog na serijama "Buffy - ubojica vampira" i "Angel", slike, video spotovi i razne zanimljvosti u vezi tih serija (eseji, sociološke rasprave itd.) Opširnije u 'Uvodu'...

Linkovi

Sadržaj