Buffy i Angel fanfiction

nedjelja, 26.03.2006.

Projekt 314 Ubojica vampira (Ostaci II.)

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo mi je 66 post! Znam, zvučalo bi upečatljivije da je još jedna šestica, ali volim ugrabiti bilo koju priliku za slavlje. Pogotovo jer je ispod prošlog posta bio rekordni broj komentara. Znam da je to uglavnom zbog foruma, ali eto... Danas sam htjela staviti i svoj novi, svježe montirani spot o Angelusu, ali vražji server zeza tako da ćete morati malo pričekati. U 'Sadržaju' sam neke stvari poslagala drukčije da bude vizualno preglednije i ljepše, a i dodala sam 'Moje favorite' da pojasnim svoje mišljenje o nekim stvarima u serijama.

Prije nego prijeđete na novi dio «Projekta...» ovdje ću odgovoriti na neke komentare jer mi se ovo čini predugo da odgovaram putem komentara. Žao mi je što moram razočarati Spikeove obožavatelje, ali nemojte očekivati puno priča sa njim kao glavnim likom, a pogotovo ne sa Buffyinom «vezom» s njim. Dva su glavna razloga za to – prvo jer mi je puno draži Angel kao lik i kao Buffyin partner, a drugo jer mi Spike blago rečeno postao vrlo antipatičan («violent dislake» kako je jednom rekla Buffy) nakon 6. sezone. Sedma sezona je popravila situaciju, ali ne dovoljno. Ako baš želite pojedinosti zašto je tako rado ću vam reći, ali kladim se da sam vas već dovoljno naljutila i/ili uvrijedila sa ovim navodnicima gore. Naravno, Spike će se pojavljivati u pričama ili će se spominjati, ali ne očekujte puno priča koje se vrte oko njega. OK, to je kraj tirade. Sada da se vratimo na priču...


Mogući nepoznati pojam:

- mag (eng.) – skraćeno od magician (čarobnjak/ca). Mag inače označava osobu sa velikim magijskim moćima.


- predikat PG-13 zbog psovke


Projekt 314 Ubojica vampira
(The Slayer 314 Project)
by Philip S.



OSTACI

3. dio

General Robert Allen se bez svijesti složio na pod u kutu. Angel više nije obraćao pažnju na njega. Saznao sve što je general znao o Inicijativi i takozvanom projektu 314. Rekao mu je i za Inicijativin sustav nagledanja koji je snimao pokus sve dok eksplozija nije uništila kamere.

Sve su imali u kompjuteru.

Angel je razmišljao dok je čekao da se upali generalovo računalo. Anne, umjetna inteligencija u Buffyinoj glavi im je rekla da Walshova nije voljela govoriti što je radila. Rekla im je da glavešine u vojsci vjerojatno nisu imali pojma što je Walshova namjeravala.

- To se ne slaže sa kamerama koje sve prenose uživo, zar ne? Naravno, moguće je da Walshova nije znala za to i da su je špijunirali bez njena znanja, ali Allen nije rekao ništa što bi upućivalo na to. Znači Anne je u krivu ili... -

Ispred njega se upalio ekran računala i Angel je otvorio folder za kojeg mu je rekao Allen. Dokumenti su bili uredno složeni po datumu, lokaciji i ciljevima pokusa. Angel se gotovo nasmješio kad je vidio naziv jednoga – 'Subjekt: Neprijatelj 17'. Mora da je tu snimljeno kad su Spikeu stavljali čip u mozak. Odlučio je to ponijeti sa sobom da može gledati kasnije.

Konačno je našao dokumente koje je tražio. Pokus 314. Bilo ih je poprilično i Angel je otvorio prvi.

Pojedinosti dizajna androida Adama 1, Walshine napomene kad ga je smišljala. Angel je sa zanimanjem preletio preko njenih bilješki, ali nije imao vremena da ih prouči kako treba. Nakratko je zastao na opisu metala od kojeg je izrađen android.

Walsova ga je zvala Prometejski metal. Izgleda da je to vrsta čelika stvorena mješanjem staljenog željeza, nekoliko egzotičnijih metala i nečega što je Washova zvala 'Protejeva koža'.

- Protej – razmišljao je Angel. – Grčka mitologija. Sin Oceanusa i Antibe, bog tisuću mjena. U legendama govore da je Protej mogao promjeniti izgled po volji i da je znao stvarati viđenja Olimpskih bogova kako hodaju po Zemlji. -

Angel nikad nije sreo Grčkog boga i mislio je da su samo mit. Ipak nije mogao odbaciti mogućnost da legende imaju istinitu osnovu. Ako je tako, onda bi mogućnosti Prometejskog metala mogle biti zapanjujuće.

Odmahnuo je glavom. Kasnije može više čitati o tome. Spremio je sve na CD i došao do dokumenata koje je zapravo tražio.

Snimke pokusa. Slike koje su prikazivale što su učinili Buffy. Angel je otvorio prvi video zapis i naslonio se da gleda.

*

«Zaista lijep primjerak.» Rekla je Walshova gledajući djevojku vezanu za stol ispred nje. Smiješak joj je prešao preko usana. Primjetila je da su se neki vojnici i znanstvenici koji su joj pomagala nadali da će uspjeti vidjeti golu Ubojicu, ali Walshovu nije zanimalo njen izgled, a nije htjela dekoncetrirati muške pomagače.

«PaDEP je potpuno spreman, profesorice,» rekao je jedan asistent. Pan-dimezionalni pretvarač kojeg je napravila da skuplja energiju iz Sunnydaleskog dimezionalnog čvorišta. Njeno najveće postignuće.

Bar dok se ne probudi Adam 1.

«Aktiviraj središnju komoru!» rekla mu je i okrenula se mladoj ženi koja je stajala uz nesvjesnu Ubojicu. «Imaš li sve što trebaš?»

«Naravno!» rekla je Colleen Wing. «Tjednima se pripremam za ovo. Spremna sam već danima.»

Washovoj se nije sviđalo ponašanje vještice, ali ona je bila najbolji mag među vladinim zaposlenicima. Washova je vidjela njene dokumente i znala je da ima potrebne vještine. A i ako nije najugodnija osoba, Washova je znala da ni nju ne smatraju previše društvenom.

«Optimalna razina energije!» rekao joj je njen asistenst koji je upravljao PaDEP-om.

Strojevi oko je laboratorija su počeli brujati kad je energija ušla u njih. Grimizni sjaj je ispunio laboratorijsku jamu i žmarci uzbuđenja su prošli niz Walshinu kralježnicu. Tu je skupljeno toliko moći, sve pod njenom kontrolom i uskoro će iz toga nastati najmoćnije stvorenje koje je hodalo Zemljom.

«Počnite prvu fazu!» Washova je naredila znanstvenicima i vještici.

Colleen Wing je počela govoriti, a grimizni sjaj je okružio grimizno tijelo Adama 1. Walshova je gledala kako eneregija ulazi u njeno najveće ostvarenje. Ovo će biti njen vrhunac postignuća.

Vrisak je zaparao napetu tišinu laboratorija i Walshova je vidjela da se Ubojica probudila. To je bilo malo iznenađajuće, droge koje su joj dali su je trebale danima držati u nesvjesti. I nju je okružio grimizni sjaj i vrištala je.

Walshova je slegla ramenima. Budna ili uspavana sad više nije bilo važno.

Wingova je jednom rukom dotakla čelo Ubojice sa magičnom energijom koja joj se sjajila na vršcima prstiju. Drugom rukom je dotakla Adama 1. Ubojičin vrisak se pojačao kad su počele brujati žice koje su je povezivale sa androidom. Tehnologija je radila, digitalizirala fizički spremljene djelove uma koje će kasnije postati podloga za Adama 1. U isto vrijeme je između njih tekla magija, prenoseći djelove koje znanost nije mogla doseći. Instinkte. Mistična osjetila. Sve što je Ubojicu činilo najboljom među natprirodnim ratnicima.

Bar dosad.

Brujanje je utihnulo, čaranje vještice je prestalo.

«Počnite drugu fazu!» naredila je Walshova.

*

Angel je zaustavio snimku. Trebao je stanku. Bilo mu je gotovo nepodnošljivo gledati je takvu, u takvoj boli. I znajući da nije bio ondje da joj pomogne...

Odmahnuo je glavom. Sve je to prošlost. Buffy je živa, preživjela je. I on mora pogledati do kraja ako joj želi pomoći da otkrije što joj se dogodilo tog dana. Svi ti ljudi koji su joj naudili su mrtvi. Platili su do kraja za ono što su učinili.

Angel je uz uzdah ponovo pokrenuo snimku.

*

«Imamo problem sa jezgrom!» Netko je viknuo Washovoj dok su strojevi puni energije bučili više nego što bi trebali.

«Stabiliziraj!» Washova je kriknula trčeći prema svojoj kontrolnoj ploči. Ništa ne smije poći po zlu! Ne sada! Na ovome je radila svih ovih godina. To je njeno životno ostvarenje, njen trenutak slave. Ništa ne smije poći po zlu!

Kad je Washova vidjela očitanja shvatila je nešto ipak pošlo po zlu. I to ozbiljno.

«Gašenje! Hitno gašenje!» kriknula je.

*

Kamere su na trenutak pokazivale samo bijelilo bljeska eksplozije. Nakon par minuta jedna od njih je opet proradila sa mnogo smetnja, ali i dalje je pokazivala što se događalo u unutrašnjosti Inicjativine baze. Angel je vidio zapaljene ljude kako trče uokolo u boli. Čuo je vrištanje, užasnuto vrištanje.

Dio njega na koji nije bio ponosan se gotovo nasmješio na Washino tijelo u plamenu kako se bespomoćno ruši na tlo. Brzo je odvratio pogled od nje i pokušao naći Buffy u paklu koji mu je pokazivala kamera.

Gledao je kako se grimizni oblik Adama 1 počinje micati i izvlačiti iz zapaljenih djelova laboratorija koji su ga zatrpali. Sjetio se što je android možda sposoban i kakvu bi opasnost mogao predstavljati ako izađe, ali Allan mu je već rekao o tome i prije nego je gledao video zapis pa ga to nije previše uznemirilo.

Vidio je nešto drugo od čega mu se sledila krv u žilama.

Pet minuta kasnije Angel je bio izvan baze sa CD-ovima u džepu, ali sasvim zaboravljenima na trenutak. Jedino je znao da mora doći do Sunnydalea što je prije moguće.

«Moj Bože!» Mrmljao je sebi dok je trčao prema svom automobilu u isto vrijeme pokušavajući izvući mobitel. «Moj Bože!»
_________________________________________________________________________________


4. dio

«Hej, društvo, što se događa?» upitala je Buffy kad je ušla u Gilesov stan i ugledala cijelu ekipu na okupu. Cijelu ekipu i nepoznatu ženu. «I tko je to?»

«Buffy,» Giles ju je išao upoznati. «Ovo je Rose McNamara. Ona je Čuvarica.»

Rose je krenula prema Buffy pozdraviti je, ali je stala kad je vidjela njen neprijateljski izraz.

«Što ona radi ovdje?» rekla je Buffy ledeno hladnim tonom. «Otpustila sam Vijeće, sjećaš se?»

«Došla je jer uštirkana odjela preko mora misle da si mrtva.» Spike je rekao stojeći u Gilesovoj kuhinji. «Šteta što nisu u pravu.»

«Mrtva?» Buffy je zbunjeno upitala. I usput, zaista joj je bilo dosta Spikeovog prisustva. «Nisam mrtva. Zašto misle da sam mrtva? Brzo gubim strpljenje, ljudi!»

Giles joj se približio i umirujući joj stavio ruku na rame.

«Sjedni, Buffy. Moramo razgovarati o nekim stvarima.»

Kad su svi sjeli Giles je počeo objašnjavati.

«Buffy, Vijeće Čuvara ima skupinu vidovnjaka čiji je glavni posao da paze na potencjalne nove Ubojice i... da ih obavjeste Vijeće kad aktualna Ubojica... kada ona umre.»

«Koji super posao,» promrmljala je Buffy.

«Izgleda da su vidovnjaci zapazili smrt Ubojice,» nastavio je Giles.

Buffy je bila zbunjena na trenutak pa je problijedila. «Faith?»

Zadnja dva tjedna otkad se Faith probudila iz kome Buffy je uspjela polako, ali sigurno ugasiti ljutnju koju je osjećala prema njoj. Izgledalo je da se druga Ubojica iskreno želi promjeniti i dosad joj je dobro išlo. Bilo je gotovo kao u stara vremena kad su dvije Odabrane patrolirale zajedno, prije nego je sve otišlo k vragu.

«Vidovnjaci su vidjeli smrt prije dva tjedna,» Giles ju j smirio. «Što je oprilike vrijeme kad...»

«... sam bila u onom laboratoriju,» Buffy je završila za njega.

U njenoj glavi je vladala zanimljiva tišina.

«Želiš li mi što reći o tome, Anne?» upitala je Buffy na što ju je Rose čudno pogledala.

«Tko je...?» Čuvarica je šapnula Gilesu.

«Duga priča!»

«Anne?» Buffy je ponovila kad nije dobila nikakav odgovor.

*Da?* U Buffyinoj glavi se začuo vrlo nesiguran glas. Buffy je uzdahnula. Umjetna inteligencija je isto tako mogla nositi natpis 'Nešto skrivam' na nepostojećem čelu.

«O tome da sam mrtva...» počela je Buffy.

*Nisi mrtva,* samo je rekla Anne. *Sigurna sam. Sjediš ovdje. Primjetila bih da si mrtva. Stvarno.*

«Znam da sada nisam mrtva. A prije dva tjedna?»

Buffy je primjetila da Rose zuri u nju, ali trenutačno ju nije bilo briga što Čuvarica misli o njenom psihičkom zdravlju.

*Stvarno nisam kvalificirana da govorim o tim problemima života i smrti,* rekla je Anne. *Mislim, ja sam stroj, sjećaš se? Računalni program, umjetna inteligencija. Što ja znam o životu i smrti?*

«Sigurna sam da si savršeno sposobna shvatiti kad je tijelo u kojem stanuješ mrtvo pa prestani obilaziti pitanje! Jesam ili nisam bila mrtva u onom jebenom podzemnom laboratoriju?»

Vidjela je kako se Giles trgnuo na njeno neuobičajeno psovanje, ali nije ju bilo briga. Xander, Willow i Anya su je gledali pokušavajući shvatiti razgovor slušajući samo njenu stranu. Izgledalo je da se Anya dosađuje. Rose je izgledala zbunjeno.

*Možda je bilo malo toga,* Anne je priznala nakon stanke. *Mislim toga sa smrti. Malo.*

Buffy je osjetila kako joj se diže želudac kad shvatila što je Anne rekla. Bila je mrtva. Ponovo. Jasno se sjećala prvog puta kad je bila mrtva, utopljena u Gospodarovom malom bazenu. Nije vidjela tunel svjetla, pjevajuće anđele ni ništa slično.

Samo tamu. Vječnu i beskrajnu. Nikad se nije htjela vratiti u tu tamu.

«Zašto mi nisi rekla?» kriknula je na glas u svojoj glavi.

*Što sam trebala reći?* uzvratila je Anne. *Hej, Buffy, super vijesti! Ne samo da ti netko živi u glavi, imaš gratis dodatak da si umrla u Inicjativinom laboratoriju. To bi sigurno bilo odličan početak razgovora.*

Buffy je shvatila da hoda gore-dolje po Gilesovom dnevnom boravku, a da se uopće nije sjećala kad je ustala.

«Imala sam pravo znati!» Zavikala je.

«Znati što?»

Svi su pogledali prema vratima gdje je stajala zbunjena Faith.

«Izgleda da kucanje više nije u modi,» Giles je promrmljao sam sebi.

«Tko je ona?» Faith je pokazala prema Rose.

«Čuvarica,» istovremeno su rekli Xander i Willow.

Faith je uzmakla dva koraka sa pomješanim izrazom straha i ljutnje. Zadnji put kad su došli Čuvari, pokušali su je oteti da je odvedu u Englesku na discipliniranje Vijeća.

«Drago mi je, Faith,» rekla je Rose ne ustajući da ne prestraši Ubojicu u neki nagli postupak. Recimo da je izudara ili gore.

«Naravno!» Faith je samo odgovorila.

«Faith, uđi molim te!» rekao je Giles. «Ne moraš se bojati gđice McNamare, a možda će nam trebati tvoja pomoć.»

Faith je nesigurno ušla i sjela što je dalje mogla od Rose.

«Onda, zbog čega je frka?» upitala je.

«Faith,» počeo je Giles, «kad si se probudila iz kome rekla si nam da si sanjala da je Buffy u nevolji.»

«Aha!» rekla je Faith ne znajući na što cilja sa tim.

«Trebamo pojedinosti, Faith!» rekla je Rose. «Proročki snovi Ubojica su zloglasni po...»

«Začepi!» Buffy je zarežala. «Podnosimo te ovdje, ništa više! Budi sretna da te nismo naglavačke izbacili na ulicu!»

Svi su bili iznenađeni Buffyinim ispadom. Giles je brzo nastavio, vidjevši napetost u stavu svoje štićenice.

«Faith, imamo razloga vjerovati da... da je Buffy... pa, da je ona... umrla kada je bila u podzemnom laboratoriju. S obzirom da si se ti probudila za vrijeme eksplozije možda su u tvom snu bile neke informacije... koje bi nam mogle pomoći.»

Faith je kimnula i nakon kratkog oklijevanja opisala sve što se sjećala iz sna. Kako je Giles rekao da dođe do njega, kako joj je Spike rekao da je život precjenjen, kako je Angel pjevao o kraju svijeta i Buffy kako sjedi za šankom i jede mala lica dok ga sluša.

«Odvratno!» komentirao je Xander.

«O, to nije ništa!» javila se Anya. «Bio je jedan tip u Španjolskoj i natjerala sam ga...»

«Ne sada, Anya!» prekinuo ju je Giles.

«Samo se prisjećam!» rekla je uvrijeđeno.

«Bojim se da to nema baš smisla,» rekla je Rose, ne preglasno da ne naljuti Ubojicu.

«Bojim se da ste u pravu,» dodao je Giles.

«Anne?» Buffy je tiho upitala dok su drugi raspravljali o Faithinom snu.

*Sada me pitaš za snove? Što ja znam o snovima?*

«Znaš nešto o ovome i želim znati što!»

U njenoj glavi je dugo vremena bila tišina.

*Molim te nemoj, Buffy!* Anne je konačno prošaptala. *Nemoj!*

«Što?» Buffy je uzviknula privlačeći pažnju svih.

Anne je samo nastavila šutjeti.

Buffy je odmahnula glavom i pogledala ostale.

«Anne nešto taji od mene i sada se pravi nijema. Izgleda da nemamo izbora. Moramo opet sići u Inicijativinu bazu.»

«Hej, pokušali smo to, sjećaš se?» rekao je Xander. «Sve je puno ljudi koji izgledaju u stilu tipova koji 'guraju prašinu pod tapet'.»

«Nije me briga!» rekla je oštro Buffy. «Želim doznati što mi se dolje dogodilo i gotovo! I ako za to moram izmlatiti sve te tipove, neka!»

Sa tim je izašla iz stana.

«Tako treba, Ubojice!» Spike je zazviždio i krenuo za njom. Za par trenutaka su za njom pošli i Xander i Willow zajedno sa Faith. Anya je odmahivala glavom mrmljajući nešto o gluposti pomaganja ljudima s kojima nisi u seksualnoj vezi pa također izašla. Giles i Rose su ostali u praznom dnevnom boravku.

«Tko je ta Anne?» upitala ga je Rose.

«Duga priča!» ponovio je Giles, zgrabio kaput i požurio da sustigne ostale.

«Valjda su zato govorili da mu je situacija izmakla kontroli.» Rose je promrljala sebi i zatvorivši vrata iza sebe, pošla za malom vojskom koja je upravo otišla.

U praznom stanu je zvonio telefon. Oko dvjesto kilometara dalje Angel je opsovao nekoliko puta i ubrzao.

***

- 18:05 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Prijevodi priča obožavatelja tj. fanfictiona temeljenog na serijama "Buffy - ubojica vampira" i "Angel", slike, video spotovi i razne zanimljvosti u vezi tih serija (eseji, sociološke rasprave itd.) Opširnije u 'Uvodu'...

Linkovi

Sadržaj