Pita sa jabukama
četvrtak , 21.11.2013."Da, kao što kažeš, nema mnogo
biranja između trulih jabuka."
William Shakespeare, Ukroćena goropadnica
mmmm, ukusna pita
SASTOJCI:
Za tijesto (koristiti šalicu od 250mL);
2 jaja, jogurt, šećer, 1/2 ulja, 1/2 rastopljenog margarina za kuhanje i kolace, vanilin secer x2, 2 1/2 brašna, prasak za pecivo x2
Za nadjev:
1.5 kg jabuka, secer, vanilin secer x3, cimet (po zelji ja ga dosta stavim)
1. Izribane jabuke i ostatak nadjeva dinstati
2. Miksati tijesto ali prvo jaja i secer, brasno na kraju (miksati minimalno 15 minuta)
3. Pola tijesta izliti u kalup za pecenje (u koji ste prethodno stavili pek papir ili namazali dno sa maslacem/margarinom i pobrasnili) i peci u vec zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva.
4. Kad se stvori korica, izvadite, stavite nadjev i prelijte ostatkom tijesta. Peci jos 25 minuta.
5. Kad pita bude gotova i ohladena, pospite staub secerom
by Brunhildica
komentiraj (7) * ispiši * #