Brljaman

utorak, 03.10.2006.

Brlja is back

Nakon duge i dosadne stanke Brlja se napokon vraća, jači i pijaniji no ikad. Naime mnogi se zasigurno pitaju ćemu ovakva stanka, stoga mislim da smo svima dužni objašnjenje. Naime Brlja je učinio veliko zlodjelo (kako za koga) te je morao nestati sa svijetla pozornice.
Naime, priča ide ovako: Došlo je ljeto, Brlji najneomiljenije godišnje doba i to stoga što se ljeti pije profinjeni alkohol, pederski kokteli (koje Brlja donekle i cijeni zbog količine žestice sadržane u istima), red bull votka, juice votka, rum kola i ine, kako bi Brlja rekao izmišljotine. Ponukan i revoltiran takvim asortimanom konzumacije od strane šireg pučanstva Brlja je uvidio da se tu nešto mora poduzeti. Kako je Brlja čovjek od akcije odmah je počeo kovati ratni plan.
Sada je i vrijeme da vam otkrijemo još jednu od Brljinih supermoći,
a ista se sastoji u tome da je Brljina jetra (koju nema, ali paradoks je nešto što Brlja ne uvažava), svojevrsni alkolokator, tj. funkcionira kao lokator alkohola (u svim agregatnim stanjima), te je u stanju detektirati kemijsku formulu i vrstu alkohola o kojem se radi. Brlja je pomoću svojih doušnika (bloggera uglavnom) uspio saznati gdje se nalazi meka njemu nepoželjnog alkohola.
Naime, saznao je da se radi o Zrču, te se, ne trativši vrijeme uputio u isti/istu. Na put je prvobitno krenuo svojim starim biciklom (marke Poni), no kad je shvatio da njegovi refleksi nisu dorasli korištenju torpeda kao zaustavnog sredstva ubrzo je odustao. Potom je pokušao krenuti skautom (čitaj: skuterom) ali ni to nije prošlo, jer Brlji su u svakom trenutku potrebne obje slobodne ruke kako bi mogao održavati jetru okupanu alkoholom. Na kraju se odlučio za vlak kao jedino njemu prihvatljivo sredstvo. Rezervirao je cijeli kupe za sebe kako bi slobodno mogao rigati oko sebe, a da drugima to ne smeta. Sjeo je na vlak koji je išao potez Sisak - potez Sisak Caprag - potez Kotoriba - potez Delnice - potez Zrče, radilo se o vlaku koji je prkosio zaobljenosti i gravitaciji i geomorfologiji Zemlje, no pošto se radilo o HŽ-u kao prijevozniku mislim da tu nema mjesta čuđenju.
Pet je u jutro, Brlja se budi, iako on nikada ne spava (čemu trošit vrijeme na spavanje kad za to vrijeme moš rigat). Pojam buđenja je u Brlje nešto drugačiji od uobičajenog, za njega to podrazumijeva ustajanje na noge iz lokve rigotine te ispijanje jutarnje demižonke (5 L) rakije.
Bilo mu je drago kad je shvatio da može komunicirati sa željezničkim radnicima na kolodvoru. Brlji je željeznički kolodvor bio poput drugog doma, bilo je to mjesto gdje je najviše i najslađe rigao, a katkada bi prespavao u napuštenim kompozicijama vagona. Međutim da ne duljim (iako već jesam), Brlja se smjesti u svoj kupe, kolovođa dade znak fučkaljkom te vlak krene. Put je trajao samo nepunih 44 sati, ali to Brlji nije smetalo i tako je bio mrtav pijan većinu puta. Napokon, trećeg jutra Brlja stigne na Zrće. Primijeti mnoštvo ušminkanih ljudi te mu se to mjesto odmah organski zgadi. Sunce je neminovno pržilo, a sunce je za Brlju ono što je kriptonit za Supermena, jednostavno ga paralizira i oduzima mu moći. No Brlja je ubrzo pronašao neku krčmetinu blizu plaže i čekao mrak kako bi pod okriljem noći sproveo svoj demonski plan. U krčmi je načuo i jedan pojam koji mu nije bio dokučiv ali mu se nimalo nije ni svidio. Naime radilo se pojmu: pijena party. Odlučio se raspitat o istom te kad je saznao o čemu se radi počeo je instinktivno rigat neviđene količine rigotine. A sada da objasnim Brljin plan. Njegov plan je bio slijedeći: nije imao jebeni plan. Oni koji su očekivali nešto ingeniozno i isplanirano od Brlje očito ga ne poznaju još dovoljno. Brlja nikada nije uhvatio dovoljno trijeznog vremena da išta isplanira, sve je činio instinktivno. Ovaj put znao je da mora doći na Zrće i poduzeti nešto u svezi date situacije. Čak je pokušao kontaktirati francuza, Zlatkeca, da mu dođe u pomoć, no isti je bio prezauzet pričanjem francuskog jezika japanskim turistima. Došla je noć, a Brlja je krenuo u akciju, banuo je na plažu mrtav pijan (njemu prirodno stanje) i aktivirao jetru kako bi ista locirala pederski alkohol. Međutim zbog količine pederskog alkohola njegova jetra se overloadala te se survala (što god to podrazumijevalo). Uvidjevši serioznost cijele situacije počeo je paničariti i naravno rigati po svim nazočnima na plaži. Međutim tada je vidio najstrašniji prizor u svom životu koji mu je spržio i ono malo mozga što ima. Taj prizor nanovo ga je bacio u duboku komu, u kojoj je i proveo ostatak ljeta. Ono što je vidio bilo je slijedeće: pozornica, dvije pjevačice, Sandra Dabo i Paola Valić pjevaju u duetu dok sa svih strana pršti pijena. Mislim da scena govori sama za sebe te da je Brljina reakcija u datom momentu bila sasvim opravdana i nimalo začuđujuća.
Kada je zaprimljen u Splitsku bolnicu te je izvršen preliminaran pregled Brlja je skoro poslan u mrtvačnicu. Naime doktori su ubrzo otkrili njegovo stanje jetre. A stanje jetre u brlje može se izraziti binarno: 0. Doktorima ništa nije bilo jasno,a dva dana im je trebalo da uopće uklone veći dio rigotnog plašta sa brljinog tijela kako bi mogli obaviti pretrage. Neke stvari su im bile jasnije nakon što su kontaktirali Zlatka (Brlja je jedino njegov broj imao zapisan na komadiću papira) koji im je objasnio o kakvom svatu se radi.
Naš Brlja bijaše u komi, nitko nije znao ni hoće li se ikada probuditi iz iste.
Međutim na radost njegovih obožavatelja Brlja se probudio iz kome kada je do njega dospijela vijest o novoj sezoni Big Brothera. Gnjusnost i nepodnošljivost te vijesti izbacila ga je iz kome i vratila na noge. Još kada je u bolnici suknuo litru 100%-tnog bolničkog alkohola bio je ko nov i spreman za borbu protiv Big Brothera.
Mogu vas sa radošću obavijestiti da se Brlja već infiltrirao u Big Brother kuću te da je spreman za svoje
pojavljivanje, koje neće, vjerujte mi, ostaviti stanare kuće ravnodušnim (u najgorem mogućem smislu).
Njegovo pojavljivanje očekujemo tokom slijedećeg tijedna kada ćemo vas o istom obavijestiti putem našeg blogga jer će ove pizde na RTL-u to sigurno izrezati.

Srdačno i nanovo vaš Pseudošvebz

03.10.2006. u 16:47 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< listopad, 2006  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Telenovela o Brljamanu, imaginarnom borcu za pravdu koju isti zadovoljava da bi izgradio svoju pecaru rakije.

Linkovi

ZeruMozga