Bottom seeking Top

25.10.2008., subota

Cheater

S druge strane, kako ostati u vezi kad razum kaže da je veza vrijedna pažnje, a romantika nestaje? Prije par mjeseci Javier me prvi put grubo odbio kad sam tražio malo intime. Sve bi bilo dobro da je to bilo samo jedanput. Ista stvar se počela redovito ponavljati. U meni su se počeli nakupljati negativni osjećaji odbačenosti. Kako sam gubio osjećaj želje kod Javiera, počeo sam ga tražiti drugdje. Nakon dvije godine monogamije, uslijedili su izleti izvan veze. Nisu mi pričinjali osobito zadovoljstvo, teško mi je naći skladnog partnera nakon dvogodišnje stabilne veze. Teško mi je naći i nekoga tko me privlači kao Javier. Međutim, pod teretom boli, izlet u nepoznato i spoznaja da me netko smatra privlačnim, daju mi psihološko zadovoljstvo koje se s Javierom sve više gubi.

Pitam se zato gdje se naša veza kreće... Hoću li i s njim izbjegavati nanošenje boli i njemu i sebi i tako produljivati neizbježno?
- 21:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2008., utorak

Pain

Slabo podnosim bol. Bilo da se radi o fizičkoj ili psihičkoj boli, teško je podnosim. Ako sam bolestan, u glavu mi dolaze suicidne misli (smrt mi izgleda privlačna kao izbjegavanje patnje). Ako sam psihički povrijeđen, učinit ću sve da se iz te situacije izvučem, makar se to kosilo sa zdravim razumom. Istovremeno, mrzim i drugima nanositi bol. Nažalost, vrlo često se ovako patnja samo odlaže ili produbljuje...

Jedna od tipičnih ljudskih boli jest bol kao rezultat rastanka od voljene osobe. Često niti ne znamo koliko nam je do nekoga stalo dok tog nekoga ne izgubimo. Nažalost, izbjegavanje patnje me često drži u situacijama i vezama u kojima ne bih trebao biti. Mislim da je vrijeme da se suočim sa ovim svojim strahom od boli i svojevoljno prihvatim patnju kad se radi o logičnom izboru. Na kraju krajeva, bol, bilo psihička ili fizička, je obična kemijska reakcija u našem mozgu.

Breaking up is hard to do (especially when you are a vole)
- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2008., srijeda

7 years

Narodna mudrost kaže da je sedma godina braka sudbonosna i da tada brakovi najčešće pucaju. Nije samo riječ o narodnoj mudrosti nego isto potvrđuju i statistike: najviše razvoda se dogodi tokom sedme godine braka. Nije narod lud, ima nešto u tome.

Evo Madonna i Guy Ritchie se razvode, baš u sedmoj godini braka. Vjerujem da je većina brakova u početku uzbudljiva i zanimljiva, te da stvari od tada samo idu nizbrdo. Problemi se nakupljaju, ideali se gube, razočaranja zamjenjuju iluzije. Partneri se sve više upoznaju i gube idealiziranu sliku o osobi s kojom su u vezi. Ljudi se s vremenom i mijenjaju, najčešće na način kakav ne odgovara drugom partneru.

Sedam godina je dug period. Ako ste ikad bili u vezi ili braku toliko dugo, prisjetite se kakvo ste misljenje o svom partneru imali na početku a kakvo sada. Shvatite da i partner najvjerojatnije isto tako razmišlja o vama. Jeste li spremni na rastavu ili razvod?

Kakvi razlozi vas još zadržavaju u vašoj vezi/braku? Financijska stabilnost? Strah od samoće? Dobrobit djece? Jeste li preslabi ste da biste se osamostalili? Mislite li da bi vam bilo gore samima nego u lošem braku? Da ste kojim slučajem neovisni i moćni kao Madonna, da li biste isto razmišljali?
- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Links


Free Website Counters
since Feb 18, 2005