Bottom seeking Top

28.03.2006., utorak

YMCA

Pjesma YMCA od Village People je toliko omiljena u širokoj populaciji da je neizbježna na skoro svakom tulumu i narodnoj veselici. Čak su je i hrvati sjeverne Californije prigrlili kao jednu od svojih omiljenih narodnih poskočica te oduševljeno izvode slova Y,M,C i A u ritmu popularne disko glazbe na svakom svom okupljanju. Zbog svega toga nisam mogao vjerovati kad mi je Javier rekao da je YMCA izvorno gay pjesma. Zar je moguće???

Potražio sam više informacija na Internetu. I doista: Young Men’s Christian Association, osnovana u Londonu 1844. s ciljem zaštite mladića od poroka velegrada, brzo se proširila u USA i početkom dvadesetog stoljeća postaje utočište muškaraca u potrazi za istospolnim seksualnim partnerima. YMCA je nudila prenoćište i sportske sadržaje, te postala jedno od najpopularnijih gay destinacija. Taj status je, usprkos brojnim skandalima i zabranama, zadržala sve do šezdesetih godina kad je krenuo pokret za ljudska prava gay populacije. Tada je YMCA ustupila svoje mjesto gay barovima i klubovima.

Disko grupa Village People ovjekovječila je YMCA kao seksualni raj svojom pjesmom i ovim nedvosmislenim stihovima uz koje se njišu mnogi konzervativci koji i ne slute o čemu se u pjesmi govori...

It's fun to stay at the y-m-c-a,
It's fun to stay at the y-m-c-a,
They have everything for you men to enjoy,
You can hang out with all the boys ...
- 08:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.03.2006., ponedjeljak

Why do you love me?

- Because you are very understanding and flexible
- Because you have a wonderful personality that I fell in love with
- Because you are open and honest and I trust you
- Because you are funny and we laugh together
- Because you are intelligent and we can talk about many different things
- Because you are extrovert and you express your feelings easily, and I like when you demand the same from me
- Because you care about me and ask what I like to do (you are not selfish)
- Because I am very relaxed when I am with you and I enjoy spending time with you
- Because you have a lot of life experience
- Because I am very attracted to you physically (tall, exotic, tanned, smooth, sexy, and a perfect dick :-)
- Because you are effeminate just enough to be really cute
- Because you like to dance
- Because you are versatile
- Because you like to kiss and cuddle
- Because I think you like me too, although many times I also wonder why...
- Because I think it is amazing that I found so many great things in one person. I cannot imagine anyone better in this world than you.

I hope you like what I wrote. Now, to make sure you don't feel too good about yourself, here are a few things that I don't like about you. :-) You are too jealous and I hope that you will learn to trust me more over time. Your depressions worry me, I don't know what to expect from you next time we have a disagreement or argument, no matter how small it is. I fear that you will break up with me over something harmless or irrelevant. I am worried that one day you will pack your things and leave…
- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2006., četvrtak

Support

Ovaj vikend desila se još jedna drama, najgora do sada. Uzrok je opet bila besmislena ljubomora na moje prijatelje. Došlo je do toga da je Javier odlučio vratiti se familiji u Manilu. Ostavio sam ga s ovim mislima i s porukom da ću prihvatiti što god odluči ako će ga to učiniti sretnim. Bio sam uvjeren da je donio definitivnu odluku pa sam proveo noć u nesanici i suzama. Iduće jutro nazvao sam ga telefonom, otišao do njega, i nakon desetak minuta razgovora sve je bilo brzo izglađeno. Sve je bilo kao i prije, samo je meni ostao neugodan osjećaj kojeg se zadugo nisam mogao riješiti.

Reggie mi kaže da se ponašam poput noja i da guram glavu u pijesak ignorirajući probleme. Eric mi kaže da nisam normalan što sve to trpim i da ga trebam odmah ostaviti. Pedro se smije našoj ludoj roller-coaster vožnji. A ja sam shvatio jednu stvar, a to je da razumijevanje ne znači pokušati naći logičko objašnjenje ponašanja neke osobe, nego pokušati prihvatiti premise koje se logički ne mogu objasniti nego samo prihvatiti. U Javierovom slučaju, izvori njegove ljubomore su meni nejasni i nelogični, ali ovaj vikend sam prvi put povezao moje seksualne avanture s njegovim osjećajima i zaključio da meni zapravo nedostaje razumijevanja.

U svezi s tim, došao sam još do jednog čudnog zaključka. Prijatelji i savjetnik kojima se povjeravam i koji mi daju toliko podrške i savjeta u nekim stvarima mogu nehotice negativno utjecati na mene. Naime, ja im izložim probleme iz mojeg stajališta te je sasvim sigurno da će oni podržati moju logiku jer drugo mišljenje nemaju prilike čuti. Njihovo odobravanje i podrška učvršćivali su moje stajalište, ali nisu nimalo povećali moje razumijevanje partnera, naprotiv! Zaključak: prijateljski razgovori svakako pomažu ali samo ako su konstruktivni a ne svode se na povlađivanje i odobravanje.
- 22:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2006., petak

The L Word

Eric i Jim su zajedno već dva mjeseca. Viđaju se uglavnom vikendom jer su ostatak tjedna zauzeti, a prilično su udaljeni jedan od drugoga. Eric je s vremenom shvatio da s Jimom ima nešto posebno, a bilo je očito da i Jim nije ravnodušan prema Ericu. Međutim, niti jedan od njih nije se usudio izreći riječ ljubav odnosno 'I love you'.

Nakon dva mjeseca Eric je konačno probio ovu barijeru i to tako da se napio, napravio nekoliko ekscesa, posvađao se s Jimom, da bi se nakon toga pokajao i tražio oprost. Uslijedio je izljev emocija u kojem mu je rekao da je prilično siguran da ga voli. Jim je bio dirnut. Uzvratio je da i on osjeća nešto posebno prema Ericu, ali da još nije spreman spominjati riječ ljubav. Treba mu još vremena, a osim toga smatra da, ako se previše koristi, riječ ljubav prestaje biti posebna i postaje rutina.

Slušajući to ne mogu a da ne usporedim ovo suzdržano ponašanje s mojim i Javierovim. Mi smo nakon tri susreta počeli rabiti 'I love you', I od tada je ne prestajemo koristiti na desetke puta dnevno. Na trenutak sam poželio biti malo više suzdržan i razborit poput Jima. Ali samo na trenutak, jer izjaviti osjećaje na ovaj način mi se svakako sviđa...
- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.03.2006., četvrtak

Long Distance...

"Što se tiče mog dečka, nemam ti što puno reći. Rijetko se viđamo, sve rjeđe čujemo na telefon (uglavnom mrtvi umorni u kasnim večernjim satima), prestali smo (skoro pa potpuno) izmijenjivati one slatke male porukice preko mobitela. Ljubavne i romantiče izjave (volim te! fališ mi!) počele su mi zvučati nekao rutinski. On je sve zauzetiji svojim poslom, mene sve više i više smeta udaljenost među nama i povremena viđenja, sve manje imam volje niječno odgovarati na pozive bivših konkubina (iako nemam neku pretjeranu potrebu za avanturama!). Bojim se da čovjek ne mora biti prorok pa doći do zaključka kamo sve ovo vodi. No ja ću ipak dati vremena vremenu da se cijela situacija razbistri i da se vidi što su tu uzroci a što posljedice..."

Veze na daljinu... u velikoj većini slučajeva jednostavno ne funkcioniraju.
- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.03.2006., subota

Hustler

Nakon šest tjedana veze još jednom me pokušao odgurnuti od sebe tvrdeći da nije spreman za vezu, jer sebi to ne može priuštiti. Odlučno sam se suprostavljao ovim njegovim fiks idejama jer niti ja nemam novca na bacanje, a onda mi je rekao da mi mora nešto reći što će promijeniti moju sliku o njemu. Teško mu je bilo to reći i trebalo mu je dosta vremena da skupi hrabrosti. Više puta je bio u besparici da nije mogao nastaviti školu, platiti račune, ili poslati novce braći i sestrama koje je školovao. Tako se odlučio prodati sebe. Napravio je to desetak puta u raznim situacijama. Uglavnom je te novce slao svojoj obitelji na filipine. Osjećao se grozno, ali drugačije im nije mogao pomoći. Priznao je starijoj sestri što je radio da bi joj mogao plaćati školovanje, a ona se šokirala. Očekivao je da ću ga osuditi i ostaviti zbog toga. Pitao sam ga da li je s tim novcem kupovao drogu? –Ne. Da li je kupovao alkohol? –Ne. Da li je kupovao nešto luksuzno za sebe? –Ne. Kakav bih onda karakter ja bio kad bih ga zbog toga osuđivao? Naprotiv, ovo njegovo priznanje me još više zbližilo s njim.

Javier je u opet u teškoj situaciji. Prije mjesec dana poslao je sve novce koje je uštedio svojoj obitelji. Prošli tjedan saznao je da je izgubio radnu dozvolu i da je mora opet zatražiti. U međuvremenu ne smije raditi. Njegova firma će mu vjerovatno dati otkaz idući tjedan. U ovoj bezizlaznoj situaciji dobio je ponudu za seks. Međutim, prije nego što je prihvati mora se riješiti mene... Zato još nije spreman za vezu. Zato me uporno gura od sebe iako to ne želi...
- 08:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.03.2006., srijeda

Psycho

Moj dečko nije samo 'drama queen' nego psihološki slučaj. U zadnjih tjedan dana još je jednom prekinuo sa mnom, a jednom je bio jako blizu, oba puta bez pravog razloga. Jedanput je moj nesmotren komentar o prijatelju izazvao napad ljubomore, a drugi put ga je pogodilo to što sam mu rekao da previše dramatizira. Oba puta je upao u neko depresivno stanje iz koga nije mogao izaći dulje vrijeme. Moje nastojanje da mu logički objasnim da se bezrazložno zabrinjava i uzbuđuje samo ga je guralo još dublje u depresiju. Jedanput sam pokušao ostaviti ga da se sam izvadi iz svog patološkog stanja, ali je to dovelo do kontemplacija o njegovim obiteljskim pokojnicima koje bi rado opet vidio. Od straha sam morao ostati s njim cijelu noć dok se nije smirio.

S obzirom na povijest depresije i samoubilačkih ideja u obitelji, ozbiljno razmišljam da ga odvedem liječniku. Pedro mi se divi jer čvrsto stojim uz svog dečka i nastojim mu pomoći umjesto da se povučem. Basilio se pita da li mu previše popuštam i dozvoljavam da me uvlači u svijet svojih histerija. Reggie mi je rekao da neprestano pažljivo važem pozitivno i negativno u našoj vezi i na osnovu toga donosim odluke. Zasad pozitivna strana daleko preteže. Samo se nadam da ćemo što prije naći izlaz iz ovih situacija jer nastavi li se ovo ponašanje na dulje vrijeme, negativna strana će sve više rasti.

Baš sam bio žalostan neki dan zbog ovog razvoja događaja. Imamo toliko zajedničkog, toliko smo se dobro slagali ispočetka, da bih na kraju spoznao da mi je dečko bolestan i da mu nažalost možda neću moći pomoći...
- 09:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Links


Free Website Counters
since Feb 18, 2005