borut

30.11.2004., utorak

Rezerva

Bartul u rezervi Bio je Bartul mjesec dana u Gazi i nije mu bilo dosadno. Osim redovnih aktivnosti o kojima izvjestavaju sve svjetske informacijske kuce, donio je stotine fotografija o svemu i svacemu.

Ovako, kroz nisanske sprave, izgleda oklopno vozilo koje je zapalo u pustinjski pjesak i pokusavaju ga spasiti dva divovska buldozera:


Od slobodnih aktivnosti upraznjavali su sanjkanje:



A ovako su se hranili:

- 16:51 - Komentari (14) - Isprintaj - #

29.11.2004., ponedjeljak

Nedjelja i kolaci

Nedjelja je prosla kako kome! Ja sam radio, jer tako je to kad se svetkuje subota. Ali tamo, na Kajzerici, bili su kod kuce i spremali kolace za goste. Steta sto nisam bio u blizini! Ma i da je trebalo pjeske preci neki od savkih mostova, otisao bih kusati te zuckaste delicije, ali puno vise vode od one koja Savom tece dijele me od male kuharice!


- 19:47 - Komentari (7) - Isprintaj - #

28.11.2004., nedjelja

Ubojstvo suca 2.

Dr. Adi Azar 19.07. o.g. ubijen je sudac Adi Azar. Danas, nakon cetiri mjeseca istrage, policija je objavila: ni jedna teroristicka organizacija ne stoji iza ubojstva; ni jedan trac o privatnom zivotu suca telavivskog prizivnog suda nije tocan. UBOJSTVO JE IZ ZATVORA NARUCIO OSUDJENIK NA DOZIVOTNO OTSLUZENJE KAZNE, koji je isplanirao scenarij po kojem bi mu u kasnijem procesu, kao krunskom svjedoku, izrecena kazna bila skracena!!! U posjedu uhicenog ubojice pronadjen je pisani dokument - narudzba ubojstva ili oficira policije, ili visokog zatvorskog sluzbenika ili suca. Izbor je sasvim slucajno pao na Adi Azara! Adi Azar je ubijen iz jednog jedinog razloga - bio je sudac!

Na konferenciji za tisak udovica ubijenog suca je govorila sa podijeljenim osjecajima. Ipak, tuga zbog gubitka bracnog druga prevladala je nad istinom da je ime Adi Azara ostalo neukaljano.

- 17:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.11.2004., subota

Bozicno cvijeca

Prosinac je pred vratima i zahladilo je! Vjetrovi su poharali nasim balkonom! Ali prosinac je i mjesec blagdana, a priroda se potrudila da i o Bozicu ima lijepog cvijeca. Tako se i zovu:

1. Bozicna zvijezda (snimljeno 16. studenoga)

- 19:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

bozicna zvijezda (snimljeno danas)

- 19:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

2. bozicni kaktus

- 17:07 - Komentari (6) - Isprintaj - #

26.11.2004., petak

zeljezo na moru

zeljezo na moru Danas grade brodove od materijala koji se raslikuju od Galebove drvene svicarice. Mislim da prevladava zeljezo i evo kako danas valovi od 7 i po metara valjaju metalnog diva koji s mukom odrzava udaljenost od nase plaze u Cezareji:






Promatrao sam kako sve to Vesna biljezi kamerom, pokusavajuci se sakriti od jakih udara vjetra iza stupova rimskog akvadukta, dok je jedan reful nije zavrtio u mjestu i polozio na pjescano tlo. U padu koji je zavrsio pravim sportskim kotrljanjem, kamera je ostala neostecena, a nije ni prestala raditi:



Kod kuce su ustanovljene povrede:
- otvorena rana na desnom koljenu (sanirano jodom i sterilnom gazom)
- veeeeeeeelika modrica na desnoj nozi ispod kuka, koja ce dominirati
bazenom u nedjelju na vjezbama aqua-jima
- kvrga na glavi koja se ne vidi



- 18:04 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Post po narudzbi

pisati, pisati Jednom davno trazili su od mene da napisem pricu na zadanu temu. Kako je to od mene trazila osoba koja predstavlja slabu tocku u mome zivotu, dakako da sam se odmah latio posla i na kraju nije ispalo lose.

Ali danas me, evo, vade iz toplog kreveta i kazu kako me se kritizira da ne obnavljam blog. I tko me budi, i tko me kritizira? Jos dvije moje slabe tocke, a ja suglasan s Rusulicinom tamo negdje tvrdnjom "opet smijem pisati. sad kad ne želim".

No, sta je tu je, pa kad spomenuh topli krevet, valja reci da vec treci dan grijemo, jer temperatura se spusta danju do 15-tak stupnjeva (vidi bengurionsku vjesticu u desnom stupcu), a povremeno nam i pada kisa, tako da smo u protekla 24 sata "skupili" 40 mm oborina. Sve bi to bio uobicajeni tok dogadjanja, da do prije cetiri dana nismo rashladjivali stan i to ovim istim klima uredjajem kojim sada grijemo. Koja blagodat (suvremeni klima uredjaj), a ne kao ovaj sustav hladjenja zabiljezen kamerom u Jeruzalemu na Via Dolorosa u zgradi koju drze predstavnici jedne od najsiromasnijih krscanskih zajednica iz Etiopije (pazanju obratiti na izvrnute trokutove s puno rupica):



Kad sam vec kod nekadasnjih rashladnih uredjaja, i bloger iz Dubaja je zabiljezio nesto slicno u ovim toplim prostorima Bliskom Istoka.

- 10:02 - Komentari (11) - Isprintaj - #

23.11.2004., utorak

Skakavci

skakavac Blog ne radi vec tri dana! Nije da su se u medjuvremenu dogodile stvari koje bi morale biti zabiljezene, ali me zainteresirala putanja kretanja skakavaca, kojih najezda je bila najavljena jos pocetkom ovog mjeseca. Govorilo se u to vrijeme da skakavci pustose Ciprom. Poslane su i posebne ekipe iz Ministarstva poljoprvrede da na licu mjesta ispitaju o kojoj vrsti skakavaca (schistocerca gregaria, Desert Locus) se radi i kakva nam opasnost prijeti od njih. Od tada je proslo desetak dana, ja sam ocekivao najezdu sa sjevera (Kaprisin /tako ovdje kazu za Cipar/ je ipak negdje na sjeverozapadu), ali od skakavaca ni traga ni glasa. I onda odjednom vijest: Evo ih! Nikakvo iznenadjenje, jer cekamo ih, ali gdje?

SKAKAVCI U EILATU:



U Eilatu na krajnjem jugu zemlje i u pustinji Negev! Kojim su to putovima dosli do tamo, ili su to neki drugi koji su danje svjetlo ugledali u Egiptu, pa ih je vjetar donio do tih najtoplijih djelova Izraela? Avioni za zaprasivanje su uzletili i pocelo je masovno unistavanje. U naseljima su koristene naprtanjce i spricanje je obavljeno selektivno. Ali bilo je i onih koji su se radovali dolasku (ipak) nezvanih gostiju, pa su velike kolicine skakavaca zavrsile u tavama ljubitelja takve vrste hrane. Na posljednjim vjestima javljaju da skakavci nisu napravili neku posebnu stetu, jer da su jos mladi pa im je i "apetit dosta ogranicen", a zaprasivanjem ih se vrlo brzo eliminira. Jucer je i zahladilo, a skakavcima pogoduje toplije vrijeme, pa tvrde da se najezda nece dalje siriti,ali meni ostaje nerijesena enigma: kako su skakavci sa Cipra dosli u Eilat?

SKAKAVCI U NEGEVU:



A onda je Vesna pronasla fotografiju koja potvrdjuje da su skakavci stigli preko Egipta, a kazu da su tamo stigli iz Mauritanije preko sjevernoafrickih drzava. U Egipu se protiv najezde bore paljenjem automobilskih guma i lupanjem u prazne limene kante. Ne znam koliko ce skakvcima te prijetnje smetati, ali se vec najavljuju novi valove najezde, jer da su vecina zenki koje su nastradale uspjele prethodno poloziti jajasca iz kojih ce se kad tad razviti novi najezdnici!

SKAKAVCI U EGIPTU:




- 20:26 - Komentari (16) - Isprintaj - #

19.11.2004., petak

Sunovrati ...

Bugenvilija ... poslije kise salju pozdrav svima koji prate njihov rast, a Bugenviliji hvala za vraceno im ime!



- 07:37 - Komentari (6) - Isprintaj - #

18.11.2004., četvrtak

Jutro poslije kise

Jutro poslije kise Nocas je konacno padala kisa i evo kako je izgledao "sjever" sa moga prozora u vrijeme prvih suncevih zraka!












- 18:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

17.11.2004., srijeda

Joncici

Zastava Ljubljane
Tudi Joncica ja prisla na spletne strani in prebrala mojega bloga! Danes za njo: nekaj spominov iz Ljubljane! In kaj pocne tisti, katiri pozabi Slovenscine - posegne za knjigo in prepisuje stihi. Ne gre za to da je najkrajse, ampakt tudi za najlepse:




"Sem dolgo upal in se bal,
slovo sem upu strahu dal;
srce je prazno, srecno ni
nazaj si up in strah zeli." (France Presern)

NA STAREM GRADU


OB LJUBLJANICI

- 15:20 - Komentari (14) - Isprintaj - #

16.11.2004., utorak

Tko o cemu ...

Rascavali narcis ... ja o narcisima!

Kazu, da kad se necega uhvatim, drzim se kao pijan plota!










- 16:09 - Komentari (10) - Isprintaj - #

15.11.2004., ponedjeljak

"dan poza bure

Nevrijeme Prošla je kroz poja, kale, priko šrapa, priko mora. Dizala je kupe, latu, škovace, gurala jude, trgala cabla. Ostavila je slomljene trude iza sebe.
Tužno je danas bilo gledati slomljene masline, mladice tek nikle i one stare ča su se rodom narodile u viku svojemu. Verdura polegla, vene, mandarine i šipci u drači, smokva pukla na dva dila, ka srce ča pukne nejubjeno.
Čovik rapava lica teškim korakom gre po zemji mokroj, mokro mu i lice, od suza, od muke, ramenima od nemoći trese. Žena u travešu kupi sa tleja popadale frute, dica oko nje ručican prebiru po zemji.
I nebo se zavilo u sivilo, u crno, šropje i ono jeca.
Sidin u autu, gledam ih. Čovik čuti moj pogled, diže glavu. Motom ruke pružam mu sućut u nevoji njegovoj. A on se, uspravi ka čimpres, licem mu osmih zasije. Rukon svojon podigne granu od slomjene masline, visoko, poviše glave, da vide i judi i nebo, da znaju, da se nije prida. I žena mu i dičica u ti tren zasiju istim božanskim sjajem.
Krenija san dalje, bogatiji za jednu nevoju, bogatiji za jednu voju.
Nima te nevere, nima te bure koju ovi slani čovik sa škrape nemore izdurat."

Galeb, danas



Foto: Damir Sencar ("Hrvatska foto galerija":
http://www.fotogalerija.net/displayimage.php?pos=-539)


- 19:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.11.2004., nedjelja

Idel Fiter, otpaci i narcisi

Otpaci Zavrsio je muslimanski mjesec Ramadan i Muslimani koji sada tri dana obiljezavaju Idel Fiter (kazu da je Muhamed tada primio Kuran, a u danasnjim vremenima to je zvrsetak posta /"Zaljubljeni (vjernik) zaboravio je na hranu, piće, na sve oko sebe a, naposljetku, i na sebe, i poptpuno se izgubio u svjetlosti Božijega Lica. Sada, on uživa u ćutanju Božije blizine (Al-Qurb) kao nagovještaja sigurnoga Smiraja."/), svojom prisutnoscu napunili su grad Hederu, ali i odgovarajucom kolicinom otpadaka po svuda. Koji kontrast u odnosu na narcise, koji me, sada vec u punom cvatu, cekaju kod kuce!


- 15:26 - Komentari (6) - Isprintaj - #

13.11.2004., subota

Jos jedan lav

Javlja mi jedan posjetitelj bloga, inace zitelj Jeruzalema, koji za sada zeli ostati anoniman, da telavivski lavovi nisu nista posebno, jer da je u njihovoj, jeruzalemskoj, akciji 2002. godine bio i lav od milja nazvan "Dupe glava". Lava je otkupio na javnoj drazbi Drzavni zavod za statistiku, gdje je anonimni posjetilac bloga zaposlen. Njegovom zaslugom evo i fotografije, a ako mi napravi jos jednu na kojoj bi bila citava figura - mijenjam! Dakle, Edi: na posao! Ufff, otkrih mu identitet!

- 11:51 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Narcis

Trinaesti studenoga! Nema greske, datum je tocan! Ali, nikada tako rano nisam vidio narcis u cvatu. Kao da mu je dodijalo cekati zimu, pa on vec izisao vani i zamirisao opojnim vonjem po mom balkonu.









- 08:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

12.11.2004., petak

Brit mila

Komarca Komarca je bila samo jedno od jela na danasnjem svetkovanju obrezivanja (Brit mila) Lijaninog prvog unuka. Oriel (u slobodnom prevodu zvao bi se Bozje Svjetlo) se rodio najmladjem Lijaninon sinu Droru i Ilanit prije osam dana i po tradiciji i obredu koji se upraznjava od vremena kada je Abraham obrezao sina Ichaka, je stupio u savez s Bogom - sinoc. Objasnjavaju da se to mora obaviti osmog dana, jer da dijete koje se radja bez ikakvog imuniteta dobija svakog dana po 15% od imuniteta i tako 8 dana, pa tog osmog dana ima otpornost vecu od 100% upravo da bi lakse podnijelo rezanje na osjetljivom organu. Dakle, nakon tog, ipak, religioznog cina pracenog moltvima i obveznim minijanom (nazocnost barem 10 odraslih muskih Zidova), roditelji priredjuju veselje i pozivaju prijatelje. Lijanin vrt je ugostio u slavlje maloga Oriela oko 150 uzvanika. Svecara nismo vidjeli, jer je, sirota, vidao svoju malu ranicu, negdje unutra, u sigurnosti Lijaninog doma.



- 18:14 - Komentari (6) - Isprintaj - #

11.11.2004., četvrtak

Sedamnaest

Trojke Ne, naslov nema nikakve veze sa XVII, nego se odnosi na stanovnicu Mea Saarim (dio Jereuzalema u kojem zive ortodoksni Zidovi), gospodju, cije ime nisam zapamtio, a koja je prije godinu dana rodila dvojke. Gospodju su nocas dovezli u rodiliste s poodmaklim trudovima pa je ginekoloski tim odmah pristupio obradi rodilje. Prvo, drugo i konacno trece dijete
obradovali su zdravim placem i roditelje i bolnicko osoblje. Sa dosta ponosa objavljeno je javnosti da je ono, trece od jutros, zapravo sedamnaesto dijete sretne obitelji. Dodali su da ja mama napunila 38 godina, na tatu nisu trosili rijeci, ali su dodali da ce mu (konacno,
on je glava obitelji) djecji doplatak u iznosu od 5840 NIS (oko 8500 KUNA) redovito stizati svakog 20-tog u mjesecu!


( Crkva krvava znoja Isusova u Getesmanskom vrtu podno Maslinske gore)

- 19:39 - Komentari (11) - Isprintaj - #

10.11.2004., srijeda

Sinoc

Vecerasnji zalaz sunca nije bio markantan! Ali sinocnji ...?!!! Itekako (ili "i te kako" /tko je siguran nek me popravi/)!!! Nakon ushicenja novim tepihom, nije bilo vremena za silazak do mora (tamo su te scene najljepse), pa tko dodje u posjet moze vidjet kako to izgleda s balkona,




a ima jos toga zalaza

- 20:03 - Komentari (10) - Isprintaj - #

09.11.2004., utorak

Tepih

Maci na novom tepihu (mala fotografija ubacena naknadno /kao odgovor na komentare/)

13,00: Zvoni telefon. Zamolim za ispriku gospodina s kojim razgovaram o prenosu nekih deviza na njegov privatni racun u Australiji, gdje namjerava kupiti hotel na morskoj obali pored Sydneya. Javlja se Vesna umornim glasom i zali na strahovite bolove u ledjima. Zavrsava s poslom i ide se kuci odmorit.

14,20: Zvoni telefon. Prekidam obradu materijala koje sam tijekom dana prikupio. Javlja se Vesna vedrim, kao da je malo iznenadjena, glasom i kaze kako je sasvim slucajno, ali odista, bez ikakve namjere, na putu kuci prosla pored prodavaonice tepiha i greskom usla unutra. I gle! Prigodna prodaja. Tepih 230x180, ama bas kakav nama treba i u bojama koje su kao stvorene za nas namjestaj. Sta ja mislim?

16,10: Dolazim kuci, prolazim pored naseg automobila, vadim tepih, nosim ga na nas zadnji kat i eno ga Vesna fotografira iz svih uglova. Jos da tekst prodje cenzuru i danasnji post je gotov. Odoh na plivanje!




P.S.
Upravo javljaju na radiju da se prodavaonica tepiha u kojoj je, ali sasvim slucajno, Vesna bila, ovih dana zatvara; i jos jedna vijest da je mrtvi lider PLO Arafat definitivno mrtav!
16,20: demant sa istog radija mrtvi lider nije mrtav!!!




- 15:07 - Komentari (12) - Isprintaj - #

08.11.2004., ponedjeljak

Obecani nastavak o mackama (...a mozda i kraj)

Ovo je uobicajena slika na kontejnerima kod nase kuce, ali i na vecini drugih mjesta.

Gomila macaka ceka da netko odbaci smece, pa ce onda one to probrati i nastaviti se izlezavati na suncu. Nitko ih ne dira, a pred zimu (prosinac) ce po obicaju, kao i dosadasnjih godina, jedan od poznatijih ovdasnjih veterinara Rafi Kison (inace sin poznatog knjizevnika Efraima Kisona) pozvati gradjane da povecaju brigu o "ulicnim" mackama kako bi lakse (jer nema uvjeta kojima macka nije dorasla) prezivile hladne zimske dane a posebno noci. Predlozit ce rjesenja kao postavljanje kartonskih ili drvenih kutija pored odlagalista smeca, odvajanje hrane koja se baca od ostalih otpadaka i sl. Obrazlozit ce to vaznom ulogom koje macke odigravaju u prirodnom ciklusu kojemu i mi ljudi pripadamo. Kison ce govoriti o nocnim satima u kojima su macke posebno aktivne i predstavljaju "zivi zid" izmedju najrazlicitijih nametnika i napasanika koji bi, da macaka nema, brzo osvojili sve okucnice i prizemlja zgrada. Zatim ce za sve one koji zele udomiti macku preporuciti odlazak u azile kojih ima dovoljno i gdje se moze dobiti pitomo, zdravo i cijepljeno mladunce.

- 20:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

07.11.2004., nedjelja

Knjige 2.

Prazne police 20-tog proslog mjeseca u mojoj banci postavili su ormaric "na kojeg radnici i stranke donose djecje knjige, za djecu zeljnu citanja, a bez novca da si knjige kupe!". Police su se brzo punile i knjige vec cekaju djecu koja ce ih citati. No, cini se da djeca koja bi trebala doci po te knjige imaju drugi redosljed vrijednosti, jer im novac nedostaje i za hranu, pa su valjda u potrazi za hranom. Po jednoj anketi 20% izraelske djece je barem jednom tjedno gladno.


Ali nisu glad i nenacitanost ekskluzivni izraelski problem, pa valja opet navesti primjer broda "DOULUS" koji zalazi u svaki kutak i donosi jeftinu knjigu. Sto se gladi tice, problem je daleko veci, jer..., bez knjige se ipak moze!!!



- 15:46 - Komentari (10) - Isprintaj - #

06.11.2004., subota

Jos o macama (... i nije kraj)

Maca iz Wingate-a Danas smo poranili i krenuli u Wintgate pokupit Bartula, da bi stigli na otvaranje nekakvog sajma automobila kod Petah Tikve, jer trebamo poduzeti drasticne korake u svezi s nasim voznim parkom. Bartul nas je cekao na travnjaku, a oko njega se igrala maca koju studenti "tjelesne kulture" (valjda se to tako kaze) hrane ostacima obroka. Maca nije ni tako mrsava, kako bi se dalo suditi s obzirom da taj faks iziskuje svakodnevne treninge, fizicke napore, a to bi trebalo biti povezano s "ciscenjem tanjura" do zadnje mrvice!



Fotografija za sve one koji zele udomiti macku - da im podstakne zelju!

- 19:52 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.11.2004., petak

Moji stupovi

Ovaj moj blog bi tesko izdrzao da nema podrsku. Nije bas da se oko mene razbacuju bodrenjem i savjetima. Vise je to cenzura u smislu sto ne bi trebalo ici u dnevnik kojega ti onda svak moze citat. Ali osim podrske korisna je i konstruktivna kritika. Eto tako Igor bi da se vratim starim formatima fotografija (20x20 pixela) umjesto velikih (sirine 517 pixela). Danas cu pokusat (jer i on je jedna od mojih slabih tocaka, a eto mozda bude i drugi stup oslonac moga bloga, kao sto na fotografiji stoji pored onog prvog i najvaznijeg koji ima aspiracije utjecati i na kompletnu uredjivacku politiku) smanjit sirinu svih fotografija na 416 pixela, pa da cujemo Igora, jel moze surfat brzinom na koju je navikao.


- 19:20 - Komentari (9) - Isprintaj - #

04.11.2004., četvrtak

Samo za jake zivce (ili, nastavak o mackama)

... sve te pripreme, uvijek iz prikrajka, Nadra prati budnim okom, a jednim uhom gore, drugim uhom dolje, upozorava da je vise nikada ne vodimo veterinaru!


- 20:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #

03.11.2004., srijeda

Lavovi i kucni macak

Pred velikim poslovnim centrom u ulici Einstein u Ramat Avivu, postrojilo se krajem listopada nekoliko desetaka lavova. Svi djelo ruku domacih umjetnika, biti ce prodani na javnoj drazbi, ciji prihod ce ici u dobrotvorne svrhe!




Je li se nas Maci htio pridruziti rodjacima, kada je vidio fotografiju, ili je samo ljubomoran sto cemo mi na izlet bez njega, nikad nece biti razjasnjeno, ali izvaditi ga iz "frigoterma" nije bilo lako!


- 19:19 - Komentari (4) - Isprintaj - #

01.11.2004., ponedjeljak

Poslije oluje

Pitaju me gdje sam bio dok su valovi od 8 metara tukli "jadnu" obalu. Sasvim slucajno, i dobro, se sijecam da sam dva dana (i jednu noc /upravo onu olujnu/ kod Edija) bio u Jeruzalemu. Bilo je kisno i strahovito hladno, a ja u novim cipelama koje smo kupili dan ranije, jer sam htio biti spreman za jeruzalemsku zimu. Obasli smo tada dvadesetak trgovina i ja sam stalno birao jake zimske cipele, ali Vesni su se svidjele prekrasne mokasinke, pa smo kupili dva para - crne i kafene. Isao sam u Jeruzalem u crnima i osjecao sam se kao bos, pa to putovanje nemogu nikako zaboraviti. E, onda smo se otisli osvjedociti u ono o cemu su govorili na radio-valovima, a vec nakon dan, dva sve je izgledalo drukcije - more i sunce kroz oblake, ...kao svugdje na svijetu!

- 21:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V