drago boric

petak, 30.01.2009.

CETNIK NIKOLA CARIC,DVOR NA UNI,"KRAJINSKI SUDIJA":SJEDI-SUTI!

Nalazimo se u hrvatskom selu Josevici nadomak Gline.U njemu su cetnici 16.prosinca 1991.pobili 21 hrvatskog civila.Oni koji su prezivjeli danas svjedoce o tim strasnim danima:Donja ulica,mjesto masakra,stratiste Hrvata.U svakoj je kuci barem jedna osoba ubijena.Najmladjoj zrtvi bilo je 14 a najstarijoj preko 90 godina.U okupiranoj Josevici s roditeljima je zivjela i MIRA DUJMOVIC.Svjedoci kako su Hrvati koji nisu uspjeli pobjeci postali taoci donedavnih prijatelja,
susjeda.U kucu su joj svakodnevno dolazile cetnicke patrole.Pljacka,provokacije,pretresi.Svaki je dan pocinjao s dobro jutro ustase!
MIRA DUJMOVIC,ZATOCENICA SRPSKOG LOGORA:SJEDNE I ONDA POCNE PRICAT O USTASAMA I SVI HRVATI SU USTASE.
Premda joj je zivot visio o tankoj niti smogla je nevjerojatnu hrabrost,u kucu je sklonila MIRKA KRESTALICU,hrvatskog branitelja koji je u selo dosao u izvidnicu i vise ga nije uspio napustiti.Otkriveni su u veljaci 1993.i odvedeni u glinski zatvor.Optuzeni su kao ustaski spijuni.Cuvare koji su je batinali Mira je znala jos iz Osnovne skole.No ona je za njih bila tek jos jedna Hrvatica.
Sudjenje je bilo puka farsa.Premda im je dodijeljen odvjetnik,Mira i Mirko nisu smjeli govoriti.Proces je izrezirao"SUDIJA"tzv.Republike Srpske Krajine NIKOLA CARIC.Nasa ce ga sugovornica zauvijek pamtiti.
MIRA DUJMOVIC,ZATOCENICA SRPSKOG LOGORA:CARIC,ON SE TAKO CINICNO ZNAO,ONO,PODSMJEHIVATI NA TO DA MI JE BILO ZLO.IPAK,
SUDAC JEDAN,BAR MALO PROFESIONALNOSTI,ONO..."SJEDI-SUTI",TO SU NJEGOVE RIJECI,"SJEDI-SUTI".
CARIC JE MIRU I MIRKA OSUDIO NA 15 GODINA ROBIJE.
MIRA DUJMOVIC,ZATOCENICA SRPSKOG LOGORA:NJEGOVO LICE TREBALO JE VIDJETI,TO SE NE DA OPISAT.MRZNJA,CINIZAM I PODRUGIVANJE.ON JE JEDNOM RIJECJU,CETNIK,IZ NJEGA IZBIJA MRZNJA.
Zahvaljujuci Medjunarodnom Crvenom krizu Mira i Mirko razmijenjeni su nakon devet mjeseci zatocenistva.Kada je zakoracila na slobodno tlo,doznala je da su joj cetnici na dan uhicenja ubili majku.
Nakon sloma tzv.Republike Srpske Krajine Nikola Caric odlazi u Srbiju,odakle se vraca 1999.Na izborima dvije godine kasnije postaje i NACELNIK OPCINE DVOR.ODBIO JE RAZGOVOR S NAMA UZ OPASKU DA SUDAC PO DEFINICIJI NE MOZE BITI RATNI ZLOCINAC(!!!).
(Ivana Mandic-"PRICA IZ HRVATSKE")

- 01:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi