drago boric

subota, 09.02.2008.

Ivan Hrkac krije se u Hrvatskoj!

Ivan Hrkac,zvani Cikota,optuzen da je tokom 1993.zlostavljao zatocene pripadnike Armije BiH u osnovnoj skoli u Dobrokovicima,ali i u policijskoj stanici u Sirokom Brijegu,ponovno se nije pojavio pred Sudom BiH na rocistu za izjasnjenje o krivnji.
Drzavna tuziteljica Vesna Tancica jos jednom je zatrazila odredjivanje pritvora i raspisivanje potjernice jer sumnja se da se Hrkac"krije ili je u bijegu u Hrvatskoj".
"Evidentno je da se Hrkac krije ili je u bijegu u Hrvatskoj.Svaki put kad smo ga pozivali da uzmemo izjavu,
odgovarao bi nam Mario Bogdanovic,njegov odvjetnik,sto znaci da od samog pocetka ne zeli kontakt s nama",
kazala je tuziteljica Tancica.Ona je ocijenila da se Hrkac odbijanjem da se pojavi na Sudu poigrava s Tuzilastvom.
Medjutim,Mario Bogdanovic tvrdi da se njegov klijent nece ni u buduce pojavljivati pred Sudom BiH jer je psihicki obolio i nalazi se na lijecenju Psihijatrijske klinike Klinickog centra u Splitu.Iako se usprotivio odredjivanju pritvora i raspisivanju potjernice,Bogdanovic je potvrdio da Hrkac ima i hrvatsko drzavljanstvo.
Iako tvrdi da je njegov klijent smjesten na Psihijatrijsku kliniku,otkrilo se da Hrkac odavno nije njihov pacijent.
"Ivan Hrkac bio je nas pacijent jos 2006.,ali ga danas nema na spisku primljenih u ovu bolnicu",potvrdila je jedna od medicinskih sestara Psihijatrijske klinike.Inace,Hrkaceva supruga i sin zive u Sirokom Brijegu.
ZLOSTAVLJAO CIVILE
Hrkac je,navodno,u maju i junu 1993.godine,zajedno s pripadnicima HVO-a,u osnovnoj skoli u Dobrokovicima kraj Sirokog Brijega fizicki zlostavljao zatocene civile Bosnjake tako sto ih je"tukao nogama,sakama i drskom od metle po cijelom tijelu",te punim konzervama u predjelu glave.Zatoceni civili su iz ove skole odvodjeni na prinudne radove i na imanje bivseg zapovjednika Kaznjenicke bojne Mladena Naletilica Tute,kojeg je Haski tribunal zbog zlocina na sirem podrucju Mostara osudio na 20 godina zatvora.
Upravo u presudi Naletilicu i Vinku Martinovicu,zvanom Stela(osudjen na 18 godina zatvora)spominje se ime Ivana Hrkaca.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi