Bog sluša Drum&Bass

petak, 15.06.2007.

Facts of life

Činjenica je da smo živi; da nisi živ, ovo sada Ti ne bi mogao pročitati. Smatram da možemo biti sretni što je činjenica da smo živi.
Činjenica je da smo stvoreni za druge, a ne za sebe; da smo stvoreni za sebe sada Ti ne bi mogao ovo čitati jer je ne bih postojao. Smatram da možemo biti sretni što smo stvoreni jedni za druge, što imamo priliku razmjeniti vlastita iskustva života- to nas obogaćuje i učvršuje.
Činjenica je da smo sposobni voljeti; da nismo sposobni voljeti se, cijeli svijet bi bio u ratu i mira ne bi bilo apsolutno nigdje; i Ti sad ne bi imao priliku ovo pročitati jer bi vjerojatno bio negdje na fronti sa puškom u ruci. Možemo biti sretni što živimo u, koliko-toliko, mirnom svijetu gdje postoje zakoni koji nas čuvaju.
Činjenica je da smo smrtna bića; da nismo, ne bi bili ni stvoreni, i tako Ti opet ne bi imao priliku da ovo čitaš. Budi sretan što si stvoren.
Činjenica je da smo svi braća i sestre (ne u biološkom smislu, mada smo i tu svi daljnja rodbina); da nismo, nitko od nas ne bi sličio jedan na drugoga i bili bismo si kao potpuni stranci. Smatram da možemo biti veoma sretni što smo slični na ovaj način, jer da nismo vjerojatno bi bilo potrebno stoljeća i stoljeća da se prihvatimo onakvima kakvi jesmo, te na kraju možda nitko i ne bi doživio prihvaćanje od drugoga tijekom svog života. Na kraju krajeva, možda Ti sad ovo uopće ne bi čitao da ti ne sličim.
Činjenica je da nismo sirmašni; da jesi Ti sad ovo sigurno ne bi mogao čitati na svom računalu; stoga imamo dobar razlog da budemo sretni što imamo priliku da izmjenjujemo misli preko ovog medija, što imamo priliku da se upoznamo iako se ne vidimo nikad.
Činjenica je da smo pozvani da budemo svjedoci Dobrote; da nismo, zar bi ti sad buljio u ova slova i ove riječi? Ti si svjedok dobrote, a biti svjedok znači jamčiti nešto cijelim svojim bićem, zauzimati se za to dok si živ. Smatram da možemo biti sretni što smo pozvani da budemo svjedoci Dobrote, i da je svojim svjedočenjem širimo.
MI smo jedina bića u svijetu koja su sposobna širiti Radost samim svojim bivanjem, zar ćemo to zaboraviti i zapustiti...
Probudi se svako jutro s mislima da ne moraš izreći niti jednu jedinu riječ da bi nekoga usrećio, nego da je dovoljan samo mali, sitni smješak na licu i srce onog nasuprot tebe će propupati kao cvijet!
Eto koliko smo moćni kad se i ne trudimo, koliko snage u sebi ima jedan mali osmjeh, koji nam je oduzeo samo mikrodžul snage možda...što bi tek bilo da se malo potrudimo...

Hvaljen Bog!

- 06:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #