"We are moral beings, who judge one another and ourselves. We live under the burden of reproach and the hope of praise. All our higher feelings are informed by this—and especially by the desire to win favorable regard from those we admire. This ethical vision of human life is a work of criticism and emulation. It is a vision that all religions deliver and all societies need. Unless we judge and are judged, the higher emotions are impossible: pride, loyalty, self-sacrifice, tragic grief, and joyful surrender—all these are artificial things, which exist only so long as, and to the extent that, we fix one another with the eye of judgment."
Roger Scruton, Kitsch and the Modern Predicament

1. "!"
2. "nula"
3. "hoću"
4. "trošiš pitanja, pitaj zlog blizanca"
5. "hm, imaš pravo, ipak je baš Dolf, a ne neko drugi, glumio Hi-Mena."
6. "bio mi je slučajno pri ruci. inače bih morao kopati, a lijen sam kopati.
7. "istina je! provjerio sam: Dolf Lundgren stvarno ima IQ 160!!!!!!..EVO LINK"
8. "Ja, naprotiv, volim kombinirat čarape. npr. 1 duga i debela + 1 kratka i tanka, u raznim bojama. A onda jos dok hodam pravit jednom nogom kraće, a drugom dulje korake! Probaj, odlično je :))"
9. "A woodchuck would chuck about as much wood as a woodchuck could chuck if a woodchuck could chuck wood." ;) JOŠ SAMo JEDNO PITAnje....
0. "Tixi, that's a very interesting question..."

PITALI STE VRLO ZANIMLJIVE STVARI!

HVALA NA SUDJELOVANJU!!!!

*Svima kisić vozdrić 8)

(poluinterna fora)

- 00:32 - Komentari (38) - Isprintaj - #

# ? (dvije_mudre_sarme 20.02.2006. 08:45)
# ! (M 20.02.2006. 10:40)
# 3x0= (dvije_mudre_sarme 20.02.2006. 10:50)
# ............Boze Isuse....................nemam rijeci........ (tabitha 20.02.2006. 11:22)
# Tabitha, to nije pitanje. Ask. Btw, hoćeš uzet Peru? (M 20.02.2006. 11:25)
# mislim na ono "prijeko", nisam ocekivala onakvu reakciju d_m_s......................... ............:) Mislim da je puno bolje za Peru da ga povjerim tebi..... da ga uploadas sam sebi, pa neka zivi u tvom inboxu ili gdje vec. Meni bi vjerojatno uginuo preko vikenda....... Moje pitanje za mistery post jest: Hoces li se brinuti o Peri umjesto mene? (tabitha 20.02.2006. 11:37)
# Nikad mi nije bilo jasno zasto bi mnozenje s nulom davalo nulu. Zato pitanje: Ako imamo tri jabuke, i NE POMNOZIMO ih, ostaju jos uvijek tri jabuke, ili!?! (dvije_mudre_sarme 20.02.2006. 11:46)
# Hoću, ali pod uvjetom da uputiš koju lijepu riječ Sarmama. Koje su se izložile. Zbog tebe. Nisam baš siguran da bih ja to napravio pred meni bliskima (ljudima koje volim) zbog nekog koga ne poznajem, ma što mislio o tome. Zapravo, siguran sam da ne bih, hurt at stake. Pa ipak, motao mi se po glavi gore navedeni citat (naknadno pejstan u post) koji nikog iskrenog prema sebi ne bi smio povrijediti. Moja djevojka za Sarme kaže da su "divlje". Jesu. (M 20.02.2006. 11:59)
# zake je sad odjednom taj chuck norris prekul? svima, e. dolf lundgren je puno vecha faca od njega! (cherry bla bla 20.02.2006. 12:14)
# O Boze.... Zbilja nisam ocekivala (ni priblizno) onakvo nesto, i zadnje sto zelim jest da netko radi mene nagrabusi, a citajuci ono znam da hoce... Fakat ne znam sto reci, nisam navikla da se itko zauzima za mene, pogotovo ne na onaj nacin....... Dvije_sarme, ako ti ista znaci, zahvaljujem od srca, jer si napisao hrpu stvari koje se ja nikad nisam usudila reci (nazalost, tim gore po tebe, cini mi se), i ocito je da ti smetaju iste stvari kao i meni. Jako cijenim iskrenost i zavidnu sposobnost analize, ali bojim se da ce ti u ovom slucaju, nazalost, donijeti vise stete nego koristi................ 1000000xsori za sve, ja sam kriva......................... ......................... (tabitha 20.02.2006. 13:10)
# a zašto to to to, taj citat, a ne neki drugi? (alethea 20.02.2006. 13:39)
# ja znam zasto, uuh......usput, M, svaka cast na ovom citatu, tek sam sad procitala (jos me drzi dojam od onog "prijeko"). I vise je nego dostojan "tribute" za d_m_s:)...........osjecam se grozno zbog svega toga, nemate pojma koliko......... (tabitha 20.02.2006. 13:46)
# Tabitha, nitko nije tražio da se osjećaš krivom. Jer bi onda ispalo da si stvarno za nešto jako kriva (malo, samo mrvu jesi), a ako jesi, onda je 2sarme stvarno zauzaludio (uzaludno tako postupio). Ovo se sad već pomalo pretvara u melodramu, bah, čak postajem ljigav sam sebi. Idem odmah pisat nešto urnebesno smiješno da raspršim ovu magluštinu. Samo još čekam da brojač gore odbroji do nule. Pozdrav svima! (M 20.02.2006. 14:05)
# dobro, znam ja da je chuck norris sam svoja legend i da je sam sebe proslavio i opjevao haha ( i moj dida ga voli), al dolf ima iznadprosjechni IQ :) (cherry bla bla 20.02.2006. 14:23)
# Tabitha...Dvije Sarme...a i M...Uz svu veliku pamet koju nedvojbeno posjedujete, fali vam jako puno nečeg drugog, također ljudskog. Žao mi je najviše zbog Tixi, koju ni krivu ni dužnu prozivate da se brani i to još u NJENOM svijetu koji mjesecima stvara i polagano otkriva sama sebe drugima i gdje je zasluženo dobila veliki broj posjetilaca. Vi ste 'pali s Marsa' u blog svijet i mislite da imate pravo i da ste objektivni (!) u vašem mišljenu kako bi pojedini blog trebao izgledat. ?! Tixi je hrabrija od vas milijun puta jer je otvorila svoje srce svijetu. A ona ima i puno onoga što vama fali. Ovom porukom ne želim otvoriti dijalog. Samo vam pokazujem svoje mišljenje. M, žao mi je što sam te stavio u istu skupinu i tebi najmanje zamjeram. Također mislim da ste dužni Tixi jednu veliku ispriku (nikako (polu)ispriku)...ali to je vaša stvar. (Dux 20.02.2006. 14:32)
# Cherry bla bla, e ovo je stvarno otkriće (vidi gore! 8) 8) 8) ). Idem odmah uzet nekog Lubndgrena u videoteci. Koji preporučaš? (M 20.02.2006. 14:39)
# Zanimljiv citat gore...ali prilično hladan. Ipak mislim da kritika nema ni blizu tako visoko mjesto u razvoju čovjeka. (Dux 20.02.2006. 14:41)
# Dolfa je prebija Žan Klod. Moš si mislit papka. :) (Dux 20.02.2006. 14:42)
# Inaf akjuzejšns! Kvesšćns pliz! (M 20.02.2006. 15:33)
# tako vazhno otkriche i zahtijeva da uzme chak dva pitanja! najbolje bi bilo da pogledash sve dolfove filmove. ima ih gro. kreni od pornicha njegovih ranih dana, a onda skreni pozornost na ove akciche. virus smrti. mirotvorac. (cherry bla bla 20.02.2006. 15:46)
# Ja sam kriv za sve. Prvo i ja imam loše dane kao i svi, drugo kako nemam baš vremena za redevito praćenje blogova zna se dogoditi da nekad čitam i po pet dana unazad i onda komentare. Kako sam navikao da tabitha lupa dvrljem i kamenjem po pasjim kolima sve odreda, tako sam bio čitao uglavnom njene komentare napreskokce. Kako me to sve jako smetalo osjetio sam želju da napišem nešto ružno i to sam napravio. Sada vidim da sam pretjerao i zbog toga mi je žao. Krivi su moja poznata zajedljivost i još poznatija opaka jezičina koja reže bez milosti. Zato bi se htio ispričati tabithi što sam ju tako žestoko napao. Tabitha oprosti. Ali... žao mi je i što su se sva ta prepucavanja odvijala na tixinom blogu. Tako da se ovim putem i njoj ispričavam. Dvije_MUDRE_sarme izvukao sam pouku, hvala ti što si mi se direktno obratio tako da mogu ispraviti grešku. Hvala ti što pratiš sve kao zmaj i ukazuješ na nastale probleme. Htio bih samo još reći tabithi da nismo svi zli, pokvareni i licemjerni, ali smo se i mi dosta puta u životu opekli na razne stvari i time stvorili slične obrambene ljušture. Da, i nisam dijete cvijeća, nisu ni oni preko na livadi. Ljudi su kao i vi. Pozdrav svima! (torm 20.02.2006. 20:26)
# Ja smatram da se neke charape ipak mogu podielit na lieva-desna pa me zanima - slazhesh li se z manoj? (Vix 20.02.2006. 20:32)
# Pročitao cijelu povijest komentara... Jao kako sam pogriješio u vezi tabithe. Opet se ispričavam i opet. (torm 20.02.2006. 20:49)
# Chuck Norris, Dolph Lundgren, Mark Dacascos, Michael Dudikoff, Lorenzo Lamas i, afkors, David Hasselhoff su mi najjači od najjačih... I Courtney Cox je glumila u He-manu, baš kao i "Tom Paris" iz Star Trek: Voyager... (crolga 20.02.2006. 20:52)
# Ako sam tekst na engleskom dobro razumila, onda mogu reci da sam sretna da sam bas takva, kakva sam... Ne volim bas mnogo suditi o drugima, a i ne volim da to o meni cine (iako znam da ce to ostati puka zelja)... Prerasude u najvisim slucajevima onda nastanu ako se i ne potrudimo malo gledati stvar iz druge i trece perspektive... jer lakse je jednostavno ono sto nam je strano odbiti... umjesto da se pitamo 'a zasto nam je strano, sto je to sto nas uznemiri, sto nas cudi, sto nas, mozda, i odbija'... i mozda ni sama ne bi mi to postalo bas tako jasno da ne bih se trebala i s takvim pitanjima prije nekoliko godina intensivnije pozabaviti (ima neku knjigu u prijevodu na njem. naslova DER SÜNDENBOCK. Pisac je Francuz i zove se Rene Girard, mogu samo toplo preporuciti!). Srdacni voooZdric Tebi :))) (M.H.Svabica 20.02.2006. 20:58)
# * A za ostalo me nemoj pitati; godinama vec nemam TV-a, ne gledam filmove i emisije, a ni reklame i sve one grozne i cesto tako jednostrano prenesene vijesti... i doista, nimalo mi nista glede toga ne nedostaje! :))) Citam knjige, pa mi se odmotavaju najbolje filmovi pomocu moje imaginacije... a kada zelim znati novosti, ili idem ih citati na raznim internet-stranicama, ili si kupim katkad koje novine! Te me i ne pitajte nikad za kakve glumce, jer su one iz mojih 'filmova' nenadmazljivi, hahahaaa...!!!:))))) (M.H.Svabica 20.02.2006. 21:03)
# How much wood would Wood-chuck chuck? (Dux 20.02.2006. 22:22)
# M.H.Svabica - , ako "ne voliš" suditi o drugima, niti "voliš" da drugi sude o tebi, onda nema druge i treće perspektive. Niti neke perspektive uopće. "Sud" nije ispočetka obojen negativno ili pozitivno, on je vrlo jednostavna logička kategorija. Svi žele neki sud (bez izuzetaka - oni koji tvrde da ne žele - bezobrazno lažu). A oni koji hoće samo pola (npr. samo odobravanje i pusice), imat će velikih problema s paranojom, te sa stvarnom lojalnošću onih koji ga okružuju. Što se predrasuda tiče, predrasude su ipak rezultat nefleksibilnosti nečijeg mišljenja ili odluke, neznanja, usvojenih stereotipova i zatvorenosti u ljušture samozadovoljstva. Predrasude su nedostatak, ne-želja, i ne-sposobnost kritičkog mišljenja, a ne njegov višak. Rene Girard se čini o.k., izrazito katolički filozof, trenutno ga nemam vremena čitati, ali budem. A filmovi....:):):) Gle, na ovom blogu nema postova o filmovima, a i ono na tixinom više je neka nostalgična, pomalo i generacijska priča, podsjećamo se, kao, na mladost (dobro, malo mlađu mladost) u kojoj smo gledali sve te junačine. Za mene su to bile osamdesete i, recimo, prva polovica devedesetih kad su svi tamo navedeni bili najveći face. :) :) :) "Nenadmazljivi" glumci su ti super fora. Koji spadaju u tebi nenadmazljive? Vozdrić! (M 20.02.2006. 22:29)
# Koji je smisao života? (tixi 20.02.2006. 22:56)
# Torm, mislim da bi ti na ovo trebali odgovoriti Sarme i Tabitha. Meni je ionako zlo od ove cijele priče. Ako si iskren (ne znam, moja paranoja), onda molim sad da se svi lijepo izgrlite i izljubite i izobjašnjavate. (M 20.02.2006. 23:04)
# Cherry bla bla, Vix, Crolga, jako mi je drago da ste tu, i jako mi je žao što ste upali u ovom zaista nezgodnom trenutku za moju malu državicu. Radikali iz susjedne monarhije mlate se u brdima, al potjerat ću ih....Evo. Jeste li za čaj? Ili rakijicu? Ah, vidim da ste zapravo za idući, potpuno novi post! (M 20.02.2006. 23:28)
# e dragi, nish ti ja to ne razumijem ionak ovdje, tak da nie bed. jaz bum chajeka (al ne shteti ako ga aromatizirash rumom :)) popila. (cherry bla bla 21.02.2006. 00:44)
# Oprostite, ali kako bi bilo da jednostavno doista prestanite sada oko tog - skoro vec i uazludnog - pitanja tko da je krivo, i zasto itd.? Mislim, neka svaki ima svoj stav, a svaki je o tome nesto i rekao, i trebalo bi sada jednostavno da se posvetimo pojedinacnim postovima... A ukoliko trebate bas netko tko vam je kriv, eto, hajde mene uzimajte... Zasto? Kako vec Rene Girard rekao, 'netko uvijek mora biti kriv da bi ostali u slozi i miru zivjeli', pa zelim bas to, da je vec jednom mir! :))) I navikla sam na mnogo Zla, te nece mi mali visak vise ubiti! :))) Voljela bih da i Tabitha i Mudre Sarme otvaraju svoje blogove, te da se bas fino jedni druge mozemo posjetiti ako imamo jedni drugima nesto za reci! :)) I sada da se posvetim jos jednom komentar na kometaru: Ne pisem, da nemam svoje misljenje, ali misljenje i sud o nekome za mene jesu dvije razlicite stvari... Svoje misljenje znam i mijenjati kada vidim da mi je sprva prevarilo, ali ako vec sudim o nekom, sto obicnom i ucinim na bazu svoga misljenja, onda tesko da ga i mijenjam... Sud ne donosim tako lako, ali misljenje, cak da i necu imati, opet imam, na prvi pogled, na prvo citanje ono se mi skoro i samo od sebe nametne... i zato i velim da je jedno misljenje, a nesto drugo sud o nekomu ili necemu... A za nenadmazljive junake kada me pista... Npr. ova hrabra zena koja je znala vidjeti, ali iz ljubavi prema muzu je to nijekala, i najgore je do- i prozivjela u knjizi OGLED O SLJEPOCI (Jose Saramago), ili monaj zarobljenik iz romana ISKRA ZIVOTA Ericha Remarquea... ali i Peter Pan, jer u dusi jos uvijek sam dijete! :))) Srdacni voooZdric svima, i bilo bi zaista lijepo da prestanemo jedni drugima s rijecima da ogorcavamo, zivot ionako nije bas secerluk, vec cesto doista sumorna, umarajuca stvar... zato inace bas i volim nas blogerski svijet, kao mala oaza za odmora gdje nadjem cesto i stvari koje me raduju, ali i o kojima mogu duboko razmisljati, a katkada i tek plakati, kao o zadnjem postu na slijedecem blogu * http://stajeto.blog.hr * Kada tako nesto citate, valjda cete polako razumijeti na sto mislim... (M.H.Svabica 21.02.2006. 00:54)
# * Svecano obecavam da slijedeci par dana i necu nista osim mozda koji voooZdric ovdje ostaviti! :))) Laku noooc.. :)) (M.H.Svabica 21.02.2006. 00:54)
# Svabice, ostavi sto god hoces. I hej, "Ogled o sljepoći" je fakat genijalan, pomaknut roman, i žena koja nije oslijepila je apsolutni najheroj. Po jednom drugom Saramagovom romanu su snimili i film "Rascjep užasa" (tu drugu knjigu nisam čitao). Žešća stvar. Meni je recimo jedan od najheroja onaj lik iz posljednje priče u "Naši preci" Itala Calvina. Onaj što ga prepolove u ratu, pa se na njegov otok vrate dvije različite polovice. Prvo lijeva, koja je zla. A onda desna koja je dobra. E pa meni je desna totalno herojska. Vozdric! (M 21.02.2006. 01:02)
# UPRAVO SAM IZBRISAO 5 POSTOVA KOMENTARA ODAVDE. Ako nekome od upletenih nedostaju, može ih dobiti mejlom. Toliko o tome. Vaš (M 21.02.2006. 01:08)
# obrishi ih sve! ko ih shisha! :) lahku noch. sanjaj lijepo, i bezbrizhno. (cherry bla bla 21.02.2006. 01:11)
# Tnx. Lakunoc bla bla :) (M 21.02.2006. 01:18)
četvrtak, 16.02.2006.
- 00:00 - Komentari (0) - #

<< Arhiva >>