1.Uzeti tavu i po mogućnosti ju oprati od korištenog ulja ili drugog taloga.
2.Staviti tavu na kolo.
3.Uliti malo, sasvim malo ulja. U tavu.
4.Uključiti kolo i pričekati da se malo ugrije.
5.Uzeti jedno, dva ili tri jaja.
6.Udariti svakim jajem posebno o nešto tvrdo tako da se raspukne ali ne sasvim razbije.
7.Vješto izliti sadržinu na vruće ulje (u tavi), a da pritom ljuska ostane sigurna u rukama.
8.Baciti ljusku u smeće osim ako je baš potrebna za nešto drugo.
9.Strpljivo i pažljivo gledati kako se jaja praćakaju u ulju i dobivaju onu prepoznatljivu boju jaja na oko.
10.Malo i žmiriti ako počne prskati.
11.NE otići u dnevnu sobu samo na trenutak!
12.NE sjesti na krevet i zabuljiti se u televizor samo na trenutak dok se jajca sama od sebe ne zgotove!
13.Ako su koraci od 1 do 12 učinjeni kako valja sve bi trebalo biti u redu i jaja bi u nekom trenutku trebala izgledati kao na priloženoj slici (vidi sliku gore lijevo).
14.Plosnatim predmetom skinuti ili, ako je potrebno, odlijepiti zgotovljena frigana jaja s tave.
15.Zgotovljena frigana jaja pažljivo prebaciti u prethodno oprani tanjur.
16.Servirati uz nešto ili bez ičega.
17.Konzumirati pripremljeni ponoćni obrok.
18.Malo pričekati ne radeći ništa bitno dok se hrana slegne.
19.Brzo otrčati u kuhinju i ugasiti užareno kolo.
20.Pranje prljavog suđa ostaviti za sutra, skupa s onim od jučer i prekjučer.

Vaše recepte možete objaviti u rubrici 'Komentari'.
- 00:42 - Komentari (18) - #

<< Arhiva >>