Trebalo bi jednom napisati priču o razlici između svjetlosnih sablji i običnih neonki

Glavni junak bio bi dobri Jedi, koji je u potjeri za nekim zlim Jedijem, koji je pak ubio Jedi Mastera od dobrog Jedija. Dobri Jedi bolje se svjetlosno mačuje od zlog Jedija, te stoga, zli se Jedi odluči skriti u neku obližnju špilju. Tamo ga pojede ženka Grunwyxa koja je baš bila u prolazu. Ni ne sluteći što se zapravo dogodilo, dobri Jedi nastavi ulaziti sve dublje u špilju. Budući da je mrak, a sa sobom nije ponio nikakvu normalnu lampu, dobri Jedi upali svoju ubojitu svjetlosnu sablju da mu osvjetljava put.

Nakon nekih 15 minuta shvati da se izgubio, ali svejedno odluči nastaviti tražiti zlog Jedija jer njegov Jedi Master mora biti osvećen (to je put u Dark Side, ali nema veze). Nakon još nekoliko sati tumaranja u mraku primijeti kako mu se onaj svjetlosni dio na svjetlosnoj sablji polako, ali sigurno, skraćuje. Nije ponio rezervnu bateriju («Dovraga!» - pomisli). Ovaj put pametno odlučivši kako je bolje pokušati vratiti se i odgoditi osvetu za koji drugi dan, dobri Jedi krene tražiti izlaz. Pomišljajući kako zapravo, budući da sablja pred njegovim očima postaje sve kraća, samo hoda u sve mračniji i mračniji mrak, dobri Jedi počne naglo sijedjeti – što bi se pri dnevnim uvjetima vrlo jasno vidjelo i u kosi i u bradi.

Na kraju priče, gledajući posljednji zeleni plamičak kako titra na dršci njegove gotovo ugasle svjetlosne sablje, dobri Jedi posegne rukom u džep i tiho u sebi reče: «Taman toliko da zapalim svoju posljednju cigaretu».
- 21:51 - Komentari (15) - #

<< Arhiva >>