četvrtak, 18.10.2007. u 10:30

Bako, sretan ti rođendan!



Vole te svi tvoji dlakavi i pernati.
Častiš danas? Mastim brke danas?
Još te više volimo.



Čak 15 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

subota, 13.10.2007. u 19:30

Subota je dan kad se igra na krevetu

Bio nam je danas čika Saša, naš najdraži veterinar, donio injekcije za Maru i Tigra, prehlađeni su jako i cure im oči i nos. Baka je prethodna dva tjedna nekoliko puta bila kod njega i s Flafonjom, prvo zbog glisti i trakavica a onda zbog proljeva koji nije prestajao. Flaf se jako namučio ali sad mu je puno, puno bolje i ponovno se igra s Kjavom.

Ona je konačno prestala s grubostima i skužila da je puno manji od nje i da plače kad ga na primjer jako grize za uho ili nogu ili pak strpa cijelu njegovu glavu u svoje ralje. Njih dvoje su još uvijek odvojeni od nas ostalih jer ih baka nije cijepila zato što nikako da spoje dva tjedna bez razbolijevanja. Tako je to s macama s ulice, što se može.

Flafonja je prošli vikend dobio još jedan nadimak: Tosca. Bila nam je u posjeti prabaka moja, odnosno mama od dede. U jednom trenutku baka Tedica se derala na Flafija koji joj je stalno skakao na suknju "Dosta! Dosta!", a prabaka je rekla "A malome je ime Tosca, baš lijepo!" Baka i deda su se jako smijali tako da se Flafonja sada zapravo zove: Flafonja Flafi fon Tosca..

Shvatili su da ta praksa s davanjem više imena nema baš nekog smisla jer ni ja ne znam više kako se zovem a zovu me svakako: Boroleta (kad je baka ljuta jer se penjem po prozorskom oknu ili kad padnem s prvog kata ili kad se pokakam pored zahoda), Leta (kad se mazimo i kaže mi da sam najdraža maca na svijetu) i Bodljika (ovdje na blogu mi je to nick pa je baka preuzela to i sad i mene i seku Borosanu zove Bodljike, onako skupa, jer smo blizanke i jako slične kad se ne vidi moje "polomljeno" uho i nešto manje desno oko).

Kjava isto ne zna da se zapravo zove Maruška jer je tako nitko ne zove. Zovu je Kjava, Kjavica, Vava, Vavica i Mungos Munga, a tako je najčešće i zovu. Munga je smislila baka jednom prilikom kad je Kjava ono bila iscrpljena od proljeva pa je omršavila i tako je neko vrijeme na njoj stršio samo debeli trbuh, pa se baka sjetila neke priče o nekom Malom princu gdje zmije jedu mungose pa je na crtežu zmija s tako velikim trbuhom.

Eh, hm... zaboravila sam što sam počela pisati. Aha, da! Subota je dan kada baka mijenja posteljinu, nama našu a golokožima njihovu koja je nešto kompliciranija postala sad kada je hladnije. Baka prvo sve od prošlog tjedna skine s kreveta, zatim navuče veeeeliku plahtu a onda poplune, koje baka zove jorgani zato što se u Osijeku, bakinom rodnom gradu, kaže jorgan a ne poplun, uvlači u neke omote. To je baki najmrži dio posla zato što je trapava, ne znam kako da vam to bolje protumačim ali navlačenje dva popluna traje nekada i do 15 minuta, a nekada kao danas i skoro dva sata, ali tomu su kumovali Kjava i Flaf kojima je bakin krevet postao najdraže igralište. Kvačili su se baki za poplun, za plahtu, uvlačili u šlifer, Kjava je odvukla jastučnicu u hodnik pa je baka ljutito morala ići po drugu koja nije iz istog kompleta kao i šlifer pa će sada spavati u "šizofrenoj plavo-crvenoj kombinaciji", tako je rekla.

Ipak joj je Kjavina i Flafijeva igra bila slatka pa je pohitala po fotač i napravila par fotki, zapravo dosta njih ali samo par ih je uspjelo jer je baka trapava, kao što sam već napomenula, a Vava i Flaf brzi. Prvo je Kjava shvatila da je to super igralište, a Flafi je negdje spavao. On je inače muško pa malo sporije kopča, baka ga zove "Tupeta Mužjak", to je isto jedno od njegovih imena. Popiškio se jutros dedi na križaljku pa je dobio još jedno ime ali neću ga napisati ovdje da ne prijavite baku Centru za socijalnu skrb.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Onda joj se pridružio i Flafi. Vidite kako je narasao?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ovo je dokaz da je baka ručala na krevetu i da je prasica. Deda, vidiš ti ovo? Flafi se penjao po loncu i bio jako ljuta što ne može ništa dohvatiti. Baka se smijala i dalje jela, c, c, c.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Pozdrav od Bodljike Borolete i ostatka vesele dlakave obitelji.



Čak 9 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off