srijeda, 30.05.2007. u 23:57

Topsy

Djeda ju je pronašao u šinteraju prije jako puno godina, po procjeni danas ima nekih 13 godina, pa može svima nama biti baka.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ponekad se ponaša kao da ja stara, ali samo zato da bi je baka i djeda mazili i svuda vukli sa sobom na kavu.
A mene još nikada, nikada, nikada nisu vodili van na kavu, ni na izlet ni nigdje. To nije fer i ponekad želim da sam pas, ali zapravo vrlo rijetko jer su psi glupi i niža bića od nas mačaka.
Mislim, zbilja! Znate li da su psi toliko glupi da ponekad jedu i mačja govna, ali to je preodvratno pa neću sada o tome pisati.
Topsy se dakle uglavnom pretvara da je stara i jadna i debela a zapravo je šefica svima nama i sve nas kontrolira i dovodi u red.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kad nema bake ili djede u sobi, ona se bez problema popne na stol na kojemu baka nama servira papicu i hoće nam sve ponjupati. Čim čuje da baka dolazi, ona skoči sa stola i pretvara se da se ništa neobično ne događa i da smo svu hranu pojeli mi.
Sva sreća da je moja baka pametnija od nje i odnedavna izbaci Topsy iz sobe dok mi sve iz posuda ne slistimo. Topsy onda poliže i očisti detaljno sve posude pa baka lakše pere poslije.
Topsy se inače nikada nije riješila skitalačkog mentaliteta pa još tu i tamo, nekih 4 ili 5 puta godišnje zbriše baki i nema je po nekoliko sati. uglavnom njuška po susjednim dvorištima i ruje po kantama za smeće, što baka ne podnosi, tako da nakon svake skitnje uslijedi ovo:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
a kupanje prezire iz dna duše i duri se nakon svakog kupanja na baku po nekoliko dana.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Bez obzira na sve, baka je strašno voli i često joj tepa ovim riječima: Debelica moja najslađa! Tupica mupica! Bubica ljubica!
I sve takve neke ljigavoće od kojih se nama pametnijima okreće želudac.

Baka me jučer i danas čudno odmjerava i provjerava.
Čula sam da je djedi rekla: "Pogle Boroletu! Jel se tebi čini da se ona deblja?"
Djeda je rekao: "Iskreno se nadam da nije ono što mislim jer smo onda nagrabusili sa svim tim mačićima!"

Uopće ne kontam na što misle. Meni se baš fino zaokružuje bušica a i sisice mi rastu.
Pozdrav svima. Tra-la-la.



Čak 11 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off