Migranti: Što mediji prešućuju (1)

nedjelja , 25.10.2015.



Je li Europa uopće svjesna što znači najezda migranata i što se to zapravo događa? Analize se kreću od shvaćanja migracije kao jednokratne humanitarne krize 'teške' milijun-dva-tri useljenika pa do trajnih migracija milijuna koji u Europskoj Uniji vide mjesto gdje bi, iz raznih razloga, željeli živjeti. Uistinu, nadahnuta humanističkom ohološću Europa uz benevolentnu Njemačku može progutati određen broj migranata i nastaviti se busati u svoja prepotentna prsa ali ... Uspješnom pretvorbom medija u zaglupljivače masa kojima se lako manipulira, a što je preduvjet Novog Svjetskog Poretka, uvjerenje većine ispranih jest kako će se sve to nekako samo od sebe primiriti pa će se nakon toga europski humani Überman moći busati u svoje nadute grudi i prosipati pamet koliko je važan, milosrdan, pravedan, velikodušan i koliko je bolji od ostalih.

Nasuprot svemu tome ovo je serijal o tome što se zapravo događa i kako se u stvari, korak po korak, mijenja slika svijeta mijenjanjem okruženja u kome ljudi žive a što onda dovodi do svih ostalih implikacija svake vrste.




Policija u njemačkim gradovima kao što su Stuttgart, Berlin i Dresden, priznala je kako vode tešku bitku s ogromnim valom kriminala čiji su glavni akteri ilegalni imigranti koji su u Njemačku došli uslijed prisilno nametnute i potpuno ilegalne invazije u proteklih nekoliko mjeseci.



Prema pisanju lista Stuttgarter Nachrichten, policija u Stuttgartu suočila se velikim problemima u pogledu "tražitelja azila“ iz Gambije, koji otvoreno preprodaju drogu na gradskim ulicama.

U isto vrijeme, druge bande sa sjevera Afrike specijalizirale su se za krađe i džeparenje, a najmanje jedan od četiri imigranta smještena u obližnjem skloništu Remstal, bio je optužen za krađu.

Zatvorske ćelije su pune. Samo u Stuttgartu, već je više od 30 muškaraca iz Gambije koji su pritvoreni zbog preprodaje marihuane.

Odjel za kriminalistiku (LKA) je od 2013 registrirao ukupno 100 osumnjičenika iz Gambije, a vezano za zloporabu droga. A ove godine?

"Već u kolovozu,“ rekao je glasnogovornik LKA, Horst Haug, "bilo je mnogo više.
Ali zašto Gambija? "Ne znamo,“ rekao je inspektor Hendrik White. Prošlih nekoliko mjeseci, policija je pratila dilere u dvorskim vrtovima i na izlazu aleje Klett.

Nevjerojatno, ali dvi adolescenti koji prodaju zabranjene supstance su iz Gambije. Oni dolaze iz Fellbacha, Schorndorfa, Tübingena, Rottweila i Villingen-Schwenningena.

Po brojkama, imigranti iz Gambije su na trećem mjestu iza Sirije i Srbije.

Trag vodi direktno do imigrantskih skloništa. Nedavno je policija u Ludwigsburgu uhitila četvoricu Gambijaca, starih između 22 i 27 godina, zbog sumnje u preprodaju droge. U mjestu Backnang u Rems-Murr-Kreisu, također je uhićen 21-godišnjak, još je najmanje 50 slučajeva preprodaje droge dodanu ovom slučaju.

Članak u nastavku navodi kako se "tražitelje azila“ ne može lako kazniti. Ne može im se raspisati globa jer tvrde da nemaju novca, a zatvor je nemoguća opcija jer azil stoji na tom putu.



Policija u Dresdenu prilikom racije i uhićenja imigranata u trgovačkom centru.


Smimka nadzorne kamere pokazuje imigranta koji izlazi iz trgovina, a potom razgledava ukradenu robu


Dileri ispred željezničke postaje u Dresdenu, uhvaćeni nadzornom kamerom.


U Dresdenu je priča slična. Imigranti iz Maroka i Tunisa učinkovito su okupirali veliki i poznat trg Wiener Platz, koji se nalazi ispred glavne željezničke postaje. Prema pisanju lista Bild, oni prodaju drogu i džepare prolaznike. Policijske racije na trgu bile su neučinkovite u zaustavljanju ove kuge, budući da ne-bijelci i dalje nastavljaju dolaziti u grad i preuzimaju isti "posao".

Portal Mopo 24 prenio je vijest jednog lokalnog medija koji je izrazio šok onim što se događa u Dresdenu:
"Glavni kolodvor je u normalnom slučaju gradska poslovna posjetnica, a u isto vrijeme je također magnet za sumnjive aktivnosti …"

Međutim, posjet Glavnom kolodvoru ostavlja osjećaj drhtavice: očajni poduzetnici, zastrašeni zaposlenici, šokirani prolaznici – dileri prodaju svoju drogu pred njihovim očima. To je stvorilo atmosferu straha i tome se mora odlučno uzvratiti.

Nemoguće je da banda polaže pravo da na cijelom području ilegalno vode svoj posao. Wiener Platz je glavna ulazna točka Dresdena … Tisuće ljudi, putnika i turista, prođe tamo svakog dana. Oni bi trebali imati mogućnost osjećati se sigurnima.



Lijevo: ne-bjelačka banda uhićena u Berlinu. Desno: ne-bjelački imigrant pozira u svom stanu.


U Berlinu je procurio povjerljivi izvještaj kojeg je objavio također list Bild, a u kojem je otkriveno kako desetak arapskih obitelji vodi gradsko kriminalno podzemlje. U izvještaju stoji kako obitelji, koje su posvećene dilanju droge, pljačkanju banaka i krađama u trgovinama, vode "paralelni pravosudni sustav“ (šerijatska policija) u kojem svoje međusobne razmirice s drugim posrednicima, iz drugih obitelji, rješavaju sami. Ako se uplete njemačka država, klanovi koriste mito ili prijetnje nasiljem kako bi utjecali na svjedoke.

Policijsko izvješće u listu Der Tagesspiegel, otkrilo je kako je više od 80 posto zločina počinjenih u Berlinu djelo "ne-nijemaca".



Oznake: novi svjetski, poredak, Migranti, EU

<< Arhiva >>