< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Studeni 2008 (1)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off


100 priča o ljubavi i sodi bikarboni


Delfina
Divan-skitnje
Dvizga
Erik
Foka
Hopey
Petar
Rahatli
Raymond
Spada
Srdelica
Virtuela
Wall
Xiola
Zona

blogdekameron3.jpg

21.02.2008., četvrtak
Priča (14): Bez naslova

Mene ova Hopejkina priča upravo nevjerojatno podsjeća na razgovore koje smo bivši muž i moja velika ljubav vodili u fići zaboravljene godine proizvodnje. Kud ćeš bolje preporuke za Dekameron??? (Možda je Hopey moj bivši muž. Izviditi.).

Image Hosted by ImageShack.us


- Milu li joj majku, pa ona nas jebe.
- Šta kažeš?

Iliju Tunela i njegovu suputnicu sat noćne vožnje dijelio je od odredišta. Čovjek nije otok za sebe sam od sebe, a pogotovu žena koja - pišu knjige, sumnja nagriza - nije ništa sama od sebe. Tunelova je nježno gajila odvratnost prema konačnim uvjerenjima, te je stoga koristila priliku neometanog ljubovanja s čistom bukovačkom mrklinom ne bi li kakvo zlo sasjekla u korijenu. Tunelova je, dame već nagađaju, bila izmučena.

- Kažem, znam šta je. Rima je kriva.
- Rima je kriva za što?
- Za sve. Za malodušnost. Fatalizam. Da se rimu pita jeo bi kruh s burekom. Shvaćaš? Slušaš li ti ovo smeće ili ne slušaš?

Tunelova je pokazala na radio na kojem je išla nedjeljna revija šlagera. Pjevalo se o odlasku. Muškarčevu. Basom i neprikosnoveno. I uz najbolju volju nije se mogla sjetiti nijednog evergrina u kojemu bi žena zaklinjala svog muškarca da se ne žalosti i da je čeka jer ona eto ide i neće skoro nazad.

- E?
- E jebali me Parry, Lord i formulaični izrazi. Sve je narodno maslo. Nit' je vino rujno, nit' je šator age Hasanage. Nismo mi ništa krivi.

Tunel je smanjio radio i ovaj put nešto značajnije pridodao:

- E?
- E pa razmisli malo. Do mene i tebe je grčka mitologija kao utjecaj dolazila samo u tragovima. Nismo se nešto ni nad Biblijom nasukali. Bilo kakav kanon je zanemariv. Zajebi sve to. Tri generacije prije nas su se potpisivali krstićem i po sijelima su se još dodavali takvim biserima. Možeš ti tupiti u sliku na televiziji koliko ti drago, ali gol i bol su ti sugestija. Gol i bol i ti spavaš, tvoji kapci su teški… Kužiš? Zatupiš i ćao. A ono kad vidiš Meg Ryan kako je sama i ima lijep stan i za pola sata se zaljubi u tipa koji joj je odvratan? Sve to ja poštujem, ali ti je to nadogradnja na nadogradnju. Folklor je i baza i primarna nadogradnja. Ništa Hollywood, ovdje se pišemo ti i ja.

Tunelova je rukom napravila polukrug promjera šoferšajbe. Bukovica se vidjela onoliko koliko su dosezala duga svjetla.

- Ovdje, prijatelju. Mog srca si šum i za um opijum.
- Ma dobro, sad ga i ti pretjeruješ. Sve se može rimovati sa svime. I ne rimuju ti se gol i bol na turskom.
- Rimuju se neke druge pizdarije i rimuj ih ti uporno i milozvučno dvjesto godina i eto ti vraga. Ma šta dvjesto…

Tunelovi su pošutali. Takva je bila noć. Maći zeleni, vukovi, paravojska, prijatelji iz mladosti… sve se tu moglo zamisliti i sve bi bilo ravnodušno dobrodošlo. Samo da ne svijetli i da je s druge strane karoserije.

- Triba znat dobro srat.
- Triba znat kada stat.
- Ilija, brajko, čudan ti si svat.
- U križaljci konj zna bit at.
- At često biva, a i 'tica ara…
- Asti miša, najjača si, stara.

- 00:18 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>